Köp professionella klippare för husdjur som hundar, katter och gnagare på Agrarzone
Oavsett om det är en hund, katt eller kanin behöver många husdjur klippas på grund av pälsens kondition, för djurutställningar eller för att behandla mattor och hudproblem. Klippning används för att vårda pälsen och för att främja djurens välbefinnande. Regelbunden klippning är ett effektivt sätt att förebygga angrepp av skadedjur och undvika hudsjukdomar. Här hittar du rätt (även hårklippare för husdjur) för ditt husdjur och viktig information om trimning av populära husdjur som hundar och katter.
Om du vill ha mer information om klippning av husdjur eller har frågor om en specifik hundklippare eller kattklippare hjälper vi dig gärna. Kontakta oss via telefon, chatt, kontaktformuläret eller WhatsApp! Vi ser fram emot dina frågor!
Översikt över den här sidan:
- Hur man hittar rätt hårklippare för husdjur
- När behöver jag klippa min hund?
- Vilka hundraser bör du inte klippa?
- Vilka hundraser ska du trimma?
- Hur klipper jag min hund?
- Behöver du klippa katter?
Så hittar du rätt hårklippare för husdjur
Oavsett om du trimmar för en utställning, klipper för att behandla sjukdomar eller helt enkelt för husdjurets välbefinnande - det finns många olika anledningar till varför hund, katt & Co. måste klippas. Med rätt slipper du onödig stress för dig själv och din fyrbenta älskling och säkerställer därmed en säker och professionell grooming.
För att hitta rätt klippare för ditt husdjur bör du ställa dig följande frågor:
- Fullständig klippning eller detaljklippning: Om du klipper hela djuret bör du välja en medelstark till kraftig klippare, till exempel Clipper eller . Om du huvudsakligen använder klipparen för att trimma fina detaljer, t.ex. tassar, öron, ansikte och könsorgan, räcker det med en praktisk och lätt klippare som eller .
- Djurstorlek: Om du klipper stora hundar eller flera djur i rad bör du välja en kraftfull hundklippare med hög prestanda och dragkraft, t.ex. eller . Om du klipper ömtåliga djur, t.ex. små hundar, katter eller gnagare, är en liten praktisk djurklippare, t.ex. clipper ellerOster Heimtier Schermaschine, den bästa lösningen för dig.
- Pälsens beskaffenhet: Om du klipper djur med svår eller tjock päls bör du välja en kraftfull klippare. Särskilt praktiska är klippare med flera effektnivåer, t.ex. eller , med vilka du kan arbeta med alla djurs pälsar, från tjock päls till att trimma känsliga kroppsdelar.
- Ljudkänslighet: För ljudkänsliga eller oroliga djur är en tyst och lågvibrerande djurklippare bekvämare, t.ex. eller
- Sladdlöseller nätanslutning: Beroende på förhållandena på den plats där djurhårklipparen används är en sladdansluten djurhårklippare eller en sladdlös djurhårklippare det bättre alternativet. Hybridhårtrimmerna, som kombinerar båda fördelarna, är också praktiska, som t.ex. för husdjur.
- Hantering: I regel är klippare med plasthölje lättare och billigare än klippare med metallhölje. Glidfria höljen och handremmar ger hjälp när du arbetar här. De flesta modellerna har redan ett smalt och ergonomiskt format hölje för trötthetsfritt arbete och bekväm enhandsmanövrering.
- Vikt: Var uppmärksam på djurklipparens vikt. Ju lättare klipparen är, desto mindre tröttnar dina armar. Särskilt för små och ömtåliga djur rekommenderar vi att du använder en handligare och lättare klippare.
- Reservblad: Det är klokt att ha ett tillräckligt antal och till hands.
- Klipptillbehör: Spray & håller klippbladet rent, vasst och svalt. En speciell förlänger hundklipparens livslängd. Vare sig det gäller praktiska väggfästen för klippare eller pälstork med pälsvårdsborste - på Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av professionella och för djurklippare!
När behöver jag klippa min hund?
Ta en närmare titt på hundens päls: Har din hund en flerskiktad päls (överpäls med underpäls) eller är det en enkelskiktad päls (överpäls utan underpäls)? Har du en stockhaar-, Rauhaar-, Wellhaar-, Kurzhaar- eller Langhaarhund?
I många hundraser består pälsen av täckhår med Unterwolle, t.ex. schäferhund, golden retriever, collie eller Appenzeller Sennenhund. Med dessa hundraser bör du vara försiktig när du sköter dig. Andra hundraser som pudel, yorkshire terrier och malteser har ingen underull och kan därför klippas utan problem.
Vårt tips: Klipp aldrig pälsen helt och hållet på din fyrbenta vän, eftersom hunden inte är skyddad mot skadedjur och UV-strålning utan pälsen!
Vilka hundraser bör inte klippas?
Hundar med en flerskiktad päls (med underull) tål inte klippning och bildar bara mer underull efter klippningen, vilket gör pälsen tjockare och tjockare. Otillräcklig ventilation av hundens hud kan leda till att hundens päls blir svårt matt och till smärtsam klåda och hudirritation. Hundpälsens skyddande funktion äventyras också kraftigt, eftersom pälsen skyddar hunden från extrema väderförhållanden som överdrivet solljus, kyla och väta.
Du bör inte klippa dessa hundar: Schäferhund, Golden Retriever, Border Collie, Setter, Spaniel, Bobtail, Collie, Appenzeller Mountain Dog, Alla långhåriga hundar etc.
Långhåriga hundar och hundar med underull bör borstas regelbundet. Använd en hundborste, hundkam och en currykam för att ta bort döda hår och trassel. Att ta bort underpälsen stimulerar hundens cirkulation och gör det möjligt för luft att komma in mellan varje hudparti. Därefter kan du trimma längderna (t.ex. i form av en schäferhund) med en .
Vilka hundraser ska trimmas?
Hundar med grovhårig päls, t.ex. många terrierer, schnauzer eller grovhåriga taxar, har ingen naturlig pälsväxling och ska i allmänhet bara trimmas. Trimning innebär att döda hundpälsar plockas bort tillsammans med hårroten. Detta görs antingen med en kniv eller med fingrarna. För att förebygga eksem och hudirritation samt för att stimulera pälsens tillväxt måste man trimma den var tredje till fjärde månad.
Vårt tips: Vissa pudelblandningar som Goldendoodle, Labradoodle, Maltipoo, Snoodle, Cockapoo etc. är alltid korsningar med en tvåskiktad päls. Detta leder till att enskilda hundar inte bara förlorar mycket hår, utan kan också leda till extrem mattbildning. Botemedlet är regelbunden med en hundborste, hundkam och currykam.
Hur kan jag klippa min hund?
Steg för steg-instruktioner för den perfekta frisyren för hundar!
Förberedelserna för hundklippning är minst lika viktiga som själva klippningen. Med rätt förberedelser sparar du tid och utrustning och kan klippa din hund utan problem eller komplikationer. Innan du bestämmer dig för att få din fyrbenta favorit trimmad bör du ta reda på vilken typ av päls din hund har (med underull eller utan underull) och kontrollera hundens hälsa.
Här är vad du behöver för att klippa hundar:
- - Rätt klippare för din hund
- - Ett rent och vässat klippblad och klipphuvud är halva slaget
- & - Håller knivbladen och knivhuvudet rena, vassa och svala
- - Främjar klipparens livslängd
- - För att trimma din hund och ta bort pälsrester från klipparen
- - För att forma ansiktet, tassar och öron
- Hundtrimningsbord och halkskydd- Hur du säkert klipper och trimmar din hund.
Klippning av hundar - steg för steg.
1. vänja din hund
Innan du klipper hundar ska du göra din hund bekant med ljudet från och med att stå stilla på klippbordet. Det är bra om du övar dig på att stå stilla på klippbordet med din hund om och om igen några dagar i förväg och vänjer honom vid ljudet av djurklipparen. För ljudkänsliga och oroliga djur har vi särskilt tysta och vibrationsljuddämpande hundklippare i vårt sortiment på Agrarzone.
2. välj lämpligt klippblad:
Om du är osäker - för de flesta hundraser är en nio millimeters idealisk. Om du är osäker, använd en längre storlek, eftersom du alltid kan klippa om!
3. borsta hunden:
För att se till att klipparen glider optimalt genom hundens päls ska du ta bort trassel och smuts från pälsen i förväg med en eller en .
4. klippa hunden:
Klipp din hund framifrån och bakifrån. Klipp aldrig mot hårfästet, annars kan du skada ditt husdjurs hud! Placera alltid klipphuvudet mot hundens kropp och tryck lätt på klipparen. Annars kan du skada dig själv eller ge din hund ett oönskat klippmönster.
Börja med att klippa hunden vid halsen, klipp sedan nedåt på ryggen till bröstet, över magen och benen. Dra åt djurets hud så att du inte klämmer din hund. Särskilt på benen och i ljumskarna bör du släta ut rynkorna, annars kan du orsaka smärtsamma skärsår på din fyrbenta favorit.
Pälsen på ansikte, tassar, öron och könsorgan ska endast klippas med en . Känn försiktigt med handen på pälsen på öronen innan du klipper den med pälssaxen. Håren i ansiktet (vibrissae) bör inte klippas, eftersom de hjälper hunden att orientera sig i mörker eller i grumligt vatten.
5. avsluta putsningen:
När du avslutar klippningen bör du borsta hunden noggrant igen med en hundborste och en hundkam för att ta bort alla lösa hår.
Viktigt för hundklippning: håll klipparen sval med & Cool ta några pauser så att du inte överhettar hundklipparen och inte skadar hundens hud. När du klipper ska klipphuvudet alltid vara täckt med en lätt oljefilm. Olja in klipphuvudet med en droppe var tionde minut när du . Detta förhindrar att klipphuvudet värms upp på grund av extra friktion och du får ett perfekt klippmaskinsnitt.
Måste jag klippa min katt?
I princip bör man undvika att klippa katten. Men om din katts päls är mycket matt och du inte längre kan glida igenom den med en eller , är det nödvändigt att klippa den. Andra orsaker till att en katt ska klippas är hårbollar, allergier eller överdrivet mycket hår. Om du överväger att klippa din katt är det bäst att låta djuret behandlas av en veterinär. Det är svårt att klippa en katt utan bedövning eftersom den, till skillnad från en hund, inte skulle hålla sig stilla länge och risken för skador därför skulle vara för stor.
Tips från ett proffs:
Få din katt att vänja sig vid en regelbunden pälsrutin för att undvika klippning. Särskilt långhåriga katteraser tenderar att ha en extremt matt päls. Regelbunden borstning och kamning besparar dig och din katt ett obehagligt besök hos veterinären!
Dina fördelar i Agrarzone butiken
Fri retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.
Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.