info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Vilda Försvar


Filter

Viltskyddsstängsel och vargstängsel för att avvärja vilt vid Agrarzone

Viltskyddsstängsel med en överblick:

 • För att avskräcka rävar, mårdhundar, vargar, vildsvin, kronhjortar, vildsvin och andra vilda djur.
 • Näten är expanderbara och kan enkelt anslutas till varandra.
 • Lätt att sätta upp och även lämplig för mobil användning.
 • Kompletta paket med nät, stängsel och andra tillbehör finns tillgängliga.

Vad är ett viltskyddsstängsel?

Ett viltstängsel (även kallat viltstängsel, viltskyddsnät eller vargstängsel) är ett elstängsel för skydd mot vilda djur som rävar, mårdhundar, vildsvin, vargar och andra vilda djur. Genom att ha ett viltstängsel är dina djur skyddade mot dessa angripare. Som standard är dessa nät 50 m långa och kan enkelt kopplas ihop för större betesmarker.

Med 3 frågor till det rätta viltskyddsstaketet

Steg 1: Vilka vilda djur vill du hålla borta?

Beroende på om du vill avvärja rävar, mårdhundar eller större djur som vildsvin och vargar behöver du rätt stängsel.

Steg 2: I vilken jordmån ska viltstängslet fästas?

Om marken är sandig eller jordig rekommenderar vi en dubbel spik i slutet av staketstolparna för ett stabilare grepp. Om marken är stenig ger en enkel spik mer stabilitet åt viltstängslet.

Steg 3: Behöver du en komplett uppsättning eller har du redan vissa komponenter?

Om du redan har ett betesstängsel behöver du förmodligen bara ett lämpligt nät som viltskyddsstängsel. Vi erbjuder dock även kompletta paket för och . Dessa kompletta paket innehåller alla tillbehör (viltskyddsnät, stängsel för betesmarker, stakar osv.) som du behöver för att använda ditt viltskyddsstängsel.

Förebyggande av viltskador med viltskyddsmedel

Skador orsakade av vilt är inte bara obehagliga utan också kostsamma. Här visar vi hur du effektivt kan förebygga skador som orsakas av vilt.

Hur viltskador uppstår

Viltskador orsakas främst av vildsvin. Vildsvin är flockdjur och går därför vanligtvis omkring i stora mängder. När vildsvinen kommer i kontakt med jordbruksmark blir resultatet oftast allvarliga skador genom att de äter och trampar. Orsakerna till detta är nästan uteslutande brist på mat och vatten i det ursprungliga territoriet. I barrskogsområden är bristen på föda i allmänhet större än i löv- eller blandskogsområden. Vildsvinen behöver både animaliskt protein och vegetabilisk föda. Detta är ofta inte känt. Förutom att äta skogsfrukter äter vildsvinen även insekter, skalbaggar och till och med möss. På grund av den ständigt minskande förekomsten av skogsfrukter och utrotningen av t.ex. makrill, har vildsvinen inte tillräckligt med naturlig föda. I sitt sökande efter mat stöter de på jordbruksmark som de gärna accepterar.

Hur du förebygger skador på spelet

Du förhindrar spelskador antingen genom distraktion eller genom skyddsåtgärder. Du kan distrahera vildsvinen med tunga distraktionscirkusar eller med avsiktligt skapade viltfält. Om detta inte är möjligt är det oundvikligt att vidta skyddsåtgärder vid vissa tidpunkter på jordbruksmark med hög risk. Alla optiska, akustiska eller kemiska försvarsåtgärder kan hjälpa till på kort sikt. Det har dock visat sig att vildsvinen förr eller senare vänjer sig vid dem. På lång sikt är det endast elstängsel som har visat sig vara effektivt för att avvisa vildsvin.

Med majs som exempel är det viktigt att det elektriska viltstängslet sätts upp och används så snart majsen har såtts. Ofta används elstängslet för sent. Då kan det till och med hända att suggorna har blivit inhägnade i majsen. Effektiviteten hos ett elstängsel ökar om det görs synligt med hjälp av optiska signaler. Detta kan till exempel göras genom att fästa en blå signalband. Varje spel som närmar sig, även om det bara är en kort stund, saktas till en början ner av rörelsen, den blå färgen och det skimrande bandet från staketet. Vid varje försiktigt försök kommer den att röra vid den elektriska ledaren och få en elektrisk stöt. Hjorten som stoppas drar sig tillbaka i chock. Elchocken har en avskräckande effekt på spelet, men är inte farlig.

Så här fungerar ett avskräckande system för rådjur

Wildabwehrzaun Aufbauanleitung

A) Ett elstängsel genererar regelbundna elpulser
B) Flera trådar bär strömmen. Dessa behöver inte återgå till staketets början.
C) Isolatorer eller plastpinnar isolerar strömmen från marken
D) Mobila eller permanenta pinnar kan användas.
E) Jordföringen av elstängselanordningen ska placeras i fuktig jord så djupt som möjligt.

När den vilda grisen rör vid tråden är kretsen sluten. Den elektriska strömmen går genom djuret och jorden tillbaka till apparaten. Detta ger djuret en obehaglig men ofarlig elchock och det drar sig undan. Detta elstängsel kan användas för att stänga in och för att avvisa djur.

Vildsvinsförsvar - den kompletta lösningen för vildsvinsstängsel

Kallas ... AKO WildNet. Med vildsvinsförsvarsnätet kan du skapa ett effektivt vildsvinsförsvar enkelt, snabbt och utan komplikationer. Även om du har lite erfarenhet av att bygga elstängsel kan vildsvinsnätet WildNet sättas upp på kort tid. Det är lätt möjligt att göra stängsel på 2 km. Färgen blått har medvetet integrerats, eftersom vildsvinet uppfattar blått särskilt väl. Vildsvinsskyddsnätet måste vara väl spänt och vegetationen måste avlägsnas regelbundet. Hörnstolparna kan stöttas utåt för att stabilisera. För optimal användning ska du ansluta den starkaste möjliga elstängslingenheten.

Den individuella lösningen för vildsvinsstängsel:

Flera komponenter spelar in i ett enskilt elstängsel. Följande punkter är särskilt viktiga:

 • Starkast möjliga elstängsel med bästa möjliga jordning.
 • Mycket bra ledande, synliga elstängselsträngar i minst tre rader (elsträngarnas resistans är mindre än 0,5 Ohm/meter).
 • När du ansluter trådändarna ska du inte använda knutar utan speciella tråd- och snabbkopplingar.
 • Håll ett tillräckligt avstånd till marken (ca 20 cm).
 • Ta regelbundet bort gräsväxter så att det inte blir något läckage.
 • Ställ in trådhöjden på ca 20, 40 och 60 cm och integrera ett blått signalband som en visuell avskräckning.
 • Stakavstånd ca 4 m
 • Använd antingen vita plastpålar med integrerade öglor eller blå glasfiberpålar plus 1x extra isolator för den mellersta raden av strängar
  .
 • I hörn eller vid grindar kan du använda träpålar eller AKO-multipole av metall.

Tips: I blåsiga områden rekommenderar vi att du klipper signalbandet i flera bitar på 50-100 cm och fäster varje bit på toppen av staketet. Bandet fladdrar i vinden och avskräcker vildsvinen ännu mer.

Dessa tillbehör är användbara för ett viltskyddsnät och ett vargnät.

En elektrisk stängselgrind rekommenderas så att du kan gå in och ut obehindrat. På så sätt behöver du inte klättra över staketet.

Ett 230V elstängsel ansluts helt enkelt till elnätet. Om du har tillgång till ett eluttag är en sådan enhet förmodligen den bästa WAHL för dig.

Om du vill använda ditt viltskyddsstängsel eller vargstängsel på resande fot eller om du inte har något eluttag i närheten, är ett batteridrivet 12 V elstängsel perfekt för dig.

Ett batteridrivet elstängsel ger den nödvändiga kraften för 12V-elstängsel eller kraftfulla 9V-elstängsel. Eftersom dessa batterier måste bytas och laddas upp var 2-4:e vecka är det bättre att ha flera ersättningsbatterier på lager.

Om du vill använda ditt viltskyddsnät mobilt och ladda det utan att byta batterier rekommenderar vi en lämplig solcellsmodul för ditt elstängsel.

För att förlänga livslängden på ditt elstängselbatteri bör du kontrollera batteriets skick med en testare för elstängsel.

Vill du skydda ditt elstängsel och ditt viltskyddsnät mot stöld? Här hittar du det perfekta stöldskyddet för ditt elstängsel.

Om en isolator är defekt är det praktiskt att ha en eller flera isolatorer redo att användas som reserv.

För att visuellt avskräcka vildsvin och vargar erbjuder vi ett signalband som du kan fästa på ditt viltstängsel.

Om en stolpe är defekt är det viktigt att ha en eller flera stolpar redo att användas som reserv.

En spray mot rådjur fungerar som ett osynligt doftstängsel. Mårdhundar, hjortar, vildsvin och andra vilda djur avvisas av doften. De repellerande sprayer och koncentrat av repellerande medel som finns tillgängliga på Agrarzone håller i upp till 12 veckor per applicering.

En levande fälla är idealisk för säker och djurvänlig fångst av små vilda djur som rävar, tvättbjörnar, mårdhundar och andra djur. Tack vare det stabila metallnätet har du direkt insyn i din djurfälla utan att utsätta dig själv eller det fångade djuret för fara.

Här hittar du praktiska nättillbehör som trådspännare, trådkopplingar, verktyg, pluggkopplingar eller jordborrar för ditt viltstängselnät och ditt vargspärrnät.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.