info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Får Foder


Filter

Fårfoder, lammfoder och getfoder - foder av bästa kvalitet från regional odling

Vårt fårfoder och getfoder är det idealiska fodret för grundförsörjningen av får, lamm och getter. Får- och getfodret består av den bästa österrikiska spannmålen och är garanterat GMO-fritt.

Har du frågor om fodret eller behöver du regelbundet större mängder får- och getfoder?

Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.

Du är ännu inte stamkund? Prova vår fårmat och låt oss övertyga dig om de utmärkta resultaten.

På den här sidan hittar du det optimala fodret för får, lamm och getter samt värdefull information och tips för följande utfodringsområden:

  • Tips för framgångsrik utfodring av mjölkfår och uppfödning av lamm
  • Tips för framgångsrik utfodring av lamm för lammgödning
  • Tips för framgångsrik utfodring av mjölkgetter

Köp fårfoder, lammfoder och getfoder för framgångsrik får- och getuppfödning, mjölkproduktion och köttproduktion Oavsett om det

gäller mjölkproduktion, uppfödning av lamm eller säker och hälsosam uppfödning av får och getter - får- och getutfodring ställer olika krav beroende på användningsområde. För att möta dessa krav erbjuder vi dig på Agrarzone artanpassat och balanserat får- och getfoder till ett rimligt pris. Vårt får- och getfoder uppfyller djurens behov tack vare dess högkvalitativa foderingredienser. Med vårt fårfoder och getfoder växer djuren friskt och producerar bästa mjölk- och köttkvalitet för lönsamma affärer!

Vårt artanpassade och balanserade och getfoder utvecklats av experter och har använts framgångsrikt av jordbrukare, fåruppfödare och privata getägare i många år. Tack vare den höga foderkvaliteten, som garanteras av högkvalitativa råvaror och stränga kontroller, är vårt får- och getfoder mycket populärt och hälsosamt.

Våra foderblandningar innehåller alla viktiga näringsämnen och är perfekt anpassade till getters och fårs behov. Man använder högkvalitativa råvaror från regionen, vilket ger korta transportvägar och stärker det regionala jordbruket. Fårfodret, liksom lammfodret och getfodret, är garanterat GMO-fritt.

Fårfoder för mjölkfår och dräktiga tackor - Hög mjölkavkastning och bästa mjölkkvalitet

För mjölkfår är vårt särskilt näringsrikt och ger djuren många vitaminer, proteiner och mineraler. Vårt fårfoder av bästa österrikiska kvalitet ökar naturligt fårens mjölkavkastning och mjölkkvalitet och säkerställer en sund uppfödning av lamm. För ekologiskt certifierade gårdar finns våra . Tack vare högkvalitativa foderingredienser av bästa kvalitet uppfyller vårt ekologiska fårfoder de höga krav som ställs på ekologiskt foder.

Hälsosam uppfödning av lamm och gödning av lamm med naturligt lammfoder

Ett högkvalitativt lammfoder är särskilt viktigt för en hälsosam uppfödning av lamm och säkerställer höga dagliga vinster och bästa köttkvalitet.

Under de första levnadsveckorna rekommenderar vi vårt . Detta välsmakande och artanpassade lammfoder tillverkas av de bästa regionala spannmålen och ger de unga lammen många viktiga näringsämnen. Tack vare det höga energiinnehållet i lammfodret ökar de unga kalvarna snabbt i vikt. Med vårt högkvalitativa foder för lammgödning kan man uppnå kortare gödning av lamm, utmärkt köttkvalitet och vinst för företaget.

Vårt lammfoder av hög ekologisk kvalitet är

Tack vare den grova pelletsen kan de unga lammen ta upp det balanserade och välsmakande lammfodret särskilt bra.

Balanserat getfoder för mjölkgetter, modergetter och getuppfödning

Modergetter och mjölkgetter behöver också särskilt näringsrikt getfoder för att kunna föda upp getter och få en hög mjölkproduktion.

består av högkvalitativa foderkomponenter från Österrike och är det perfekta basfodret för getter. Tack vare sina värdefulla foderkomponenter täcker vårt getfoder getternas energibehov och har en positiv inverkan på uppfödningen av killingar och mjölkavkastningen hos mjölkgetter.

Vårt getfoder i ekologisk kvalitet är

Det välsmakande getfodret uppfyller de höga krav som ställs på ekologisk getuppfödning och ger djuren många vitaminer, proteiner, proteiner och mineraler i getuppfödning och getmjölksproduktion.

Tips för framgångsrik utfodring av mjölkfår och uppfödning av lamm:

Tips 1: Utfodring av får i linje med energi- och prestandakraven

Mjölkfåren äter betydligt mindre under den sista månaden av dräktigheten på grund av fostrens ökade behov av utrymme. Tillräcklig tillgång till foder med hög energitäthet för får är mycket viktigt för en optimal utveckling av lammen. Ge moderdjuret särskilt näringsrikt kraftfoder under denna period och öka tillsatsen av kraftfoder från ca 0,3 kg till 0,5 kg. Med ett mineralfodertillskott med ett bra nära Ca:P-förhållande (1:1) minskar du dessutom ämnesomsättningsproblem och förebygger "mjölkfeber".

Tips 2: Öka fertiliteten med "spolningseffekten".

Fertiliteten hos en mjölkko kan ökas genom en långsam ökning av fårfodret (spolningsutfodring).

Det är bäst att öka fårfodret från 0,3 kg till 0,5 kg fyra veckor före parning till fyra veckor efter.

Tips 3: Fårfoder med mycket mineraler för friska juver och klor

Mjölkfår behöver särskilt energirikt fårfoder under de första veckorna av dräktigheten. Utfodra mjölkfåren med särskilt mineral- och näringsrikt kraftfoder för får under denna tid för att ge mjölkfåren tillräckligt med E-vitamin och selen inför lamningen. Underförsörjningen av mineraler och spårämnen kommer annars att ha en negativ effekt på placentans tillväxt och minska lammets överlevnad.

Tips för framgångsrik lammutfodringvid lamning:

Tips 1: Näringsrikt lammfoder med många mineraler för styrka och vitalitet.

Förutom gödningstiden och köttkvaliteten påverkar utfodringen av lamm även lammens hälsa. E-vitamin och selen är särskilt viktiga för friska lamm - se därför till att du har tillräckligt med vitaminer och mineraler. Du kan också se till att de får tillräckligt med mineraler genom att ge dem särskilda slickar i stallet och på betet.

Tips 2: Ingen stress vid avvänjning av sugmjölk

Att avvänja lammen från modersmjölken orsakar ökad stress hos de unga lammen.

För att undvika att utsätta lammet för onödig stress får du inte göra några förändringar i flocken eller fårhuset under den här tiden.

Tips 3: Renlighet och temperatur i fårdrinkarna

Rengör regelbundet och kontrollera flödet för att se till att lammen får tillräckligt med vatten. Var också uppmärksam på hygienen hos tråden och . Vattentemperaturen får varken vara för hög eller för låg. Särskilt på vintern bör du vara uppmärksam på att vattentemperaturen i det

Tips 4: Undvik urinstenar hos bagglamm.

Om Ca:P-förhållandet (kalium-fosfor-förhållandet) är för högt och det samtidigt råder brist på salt eller vatten kan urinstenar bildas hos bagglamm. Ge lammen lammfoder av hög kvalitet och tillräckligt med vatten att dricka för att förebygga urinstensbildning.

Tips för framgångsrik utfodring av mjölkgetter:

Tips 1: Anpassa mängden lammfoder till getens mjölkningsfas.

När du utfodrar getter bör du tänka på att energi- och proteinbehovet skiljer sig åt mellan olika laktationstadier (låg- och högbärande, torrfödning).

Särskilt när det gäller dräktiga getter är det viktigt att utfodra dem med lämpligt foder, eftersom protein- och energiförsörjningen inte kan täckas enbart med basfodret.

Tips 2: En ren getstall ger friska getter och ungar

I alla getstallar är sanitet en viktig fråga för att få friska getter och en framgångsrik gård. Desinficera regelbundet mjölkningsutrustningen och byt strömedel. Rengör och desinficera getstallet regelbundet för att förebygga sjukdomar och skadedjur. Hygieniska och

Tips 3: Vitaminrikt getfoder före kalvning

Gammagetter behöver extra energi och vitaminer under de första veckorna av dräktigheten. Utfodra mjölkget med särskilt mineralrikt och näringsrikt getfoder under denna tid för att ge geten tillräckligt med E-vitamin och selen för kalvfödsel. Underförsörjningen av mineraler och spårämnen kommer annars att ha en negativ effekt på placentans tillväxt och minska överlevnaden hos lammets ungar. Du kan också se till att de får tillräckligt med mineraler genom att ge dem särskilda slickar i stallet och på betet.

Tips 4: Var uppmärksam på dricksvattenintaget efter avvänjning av getmjölk.

Vänj ungarna vid att

Praktiska produkter för får- och getuppfödning

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.