Köp professionell klippmaskin på Agrarzone

Oavsett om det gäller nötkreatur, får, hästar, getter eller husdjur som hundar och katter - många djur behöver klippas på grund av pälsens kondition, för djurutställningar eller för behandling av mattor och hudsjukdomar. Klippning används för att vårda pälsen och för att främja djurens välbefinnande. Regelbunden klippning förhindrar effektivt angrepp av skadedjur och förebygger hudsjukdomar.

Hos Agrarzone hittar du rätt klippmaskin (även djurhårklippare eller djurklippare) för professionell grooming samt viktig information på varje sida om klippning med hästklippare, boskapsklippare, fårklippare och hundklippare.

Om du vill ha mer information om en specifik klippare eller frågor om klippning av nötkreatur, får, kor, hundar, hästar & Co. hjälper vi dig gärna. Kontakta oss helt enkelt via telefon, chatt, kontaktformuläret eller WhatsApp! Vi ser fram emot att svara på dina frågor!

Översikt klippmaskiner:

Hos oss hittar du alla klippare från de viktigaste tillverkarna som Aesculap, Heiniger, Kerbl, Constanta, Oster, Wahl eller Moser. Dessa tillverkare har i många år utmärkt sig inom branschen genom kvalitet, prestanda och innovation. Högpresterande klippmaskiner, optimerade in i minsta detalj, gör det möjligt att arbeta enkelt, snabbt och utan trötthet även under svåra förhållanden. På grund av stora beställningskvantiteter kan du dra nytta av våra förmånliga inköpsvillkor, som vi gärna ger vidare till dig som en prisfördel.

  • Hästklippare
  • Klippmaskin för nötkreatur
  • Fårklippare
  • klippare för hund, katt och husdjur

Vad du bör tänka på när du köper en klippare

Med rätt klippare besparar du dig själv och din fyrbenta älskling onödig stress och säkerställer en säker och professionell grooming. På grund av den olika pälsstrukturen ställer dock varje djurart olika krav på klipparen.

1. Djurart och pälsens skick:

Alla klippare kan inte användas för alla djur. För får finns det speciella fårklippare med hög effekt och ett brett klippblad. Bra klippare för hästar är särskilt tysta och har ett klippblad som är speciellt anpassat till hästens päls. Nötkreatursklippare är särskilt robusta och utformade för långvarig användning. Hundklippare och klippare för husdjur är mer kompakta och lättare i jämförelse.

2. Djurets storlek:

Om du klipper stora djur eller flera djur i rad bör du använda en kraftfull och större klippare med hög prestanda. Om du klipper känsliga djur som små hundar, katter eller gnagare är en liten, praktisk djurklippare bäst lämpad för dig.

3. Full klippning eller detaljklippning:

Om du klipper hela djuret bör du välja en medelstark till kraftig klippare. Om du huvudsakligen använder klipparen för att trimma fina detaljer, t.ex. tassar, öron, ansikte och könsorgan, räcker det med en liten lätt klippare eller en speciell hårklippare för djur.

4. Känslighet för buller:

För ljudkänsliga djur har vi på Agrarzone tysta och vibrationsljuddämpande djurklippare i vårt sortiment.

5. Batteridrift eller ansluten:

Beroende på förhållandena på den plats där djurhårtrimmern används, är en sladdansluten djurhårtrimmer eller en batteri-trimmer det bättre alternativet. Vill du inte gå miste om båda fördelarna? På Agrarzone har vi praktiska hybrid hårtrimmer för husdjur som kan drivas både med batteri och kabel.

6. Hantering:

I regel är klippare med plasthölje lättare och billigare än klippare med metallhölje. Halksäkra höljen och handremmar ger hjälp när du arbetar här. De flesta modellerna garanterar redan trötthetsfritt arbete och bekväm enhands användning med sitt smala och ergonomiskt formade hölje.

7. Vikt:

Var uppmärksam på djurklipparens vikt. Ju lättare klipparen är, desto mindre tröttnar dina armar. Särskilt för små och känsliga djur rekommenderar vi att du använder en mer lätthanterlig klippare.

De här tillbehören från Agrarzone-butiken är användbara för din klippmaskin:

Klipphuvud i olika storlekar: Det är klokt att ha tillräckligt med reservblad till hands. De flesta djurklippare levereras med en standardsats av blad med en skärlängd på ca 1,0-1,5 mm. De här klipphuvudena med kort klipplängd passar nästan alla typer av pälsar och du kan använda dem för detaljerade arbeten i ansiktet, på tassar eller vid svansens bas.

Kamma för förlängning av klipphuvudet: Standardskärsatsen 1,0 mm - 1,5 mm ingår redan i många klippmaskiner. För stora kroppsområden är standardskärsatsen oftast för kort som skärlängd. Med en robust och stabil påbyggnadskam (även kallad push-on-kam) kan du förlänga klipplängden på ditt klippset på nolltid. Fastsättningskammar är dock endast lämpliga för oproblematisk tunn päls och är en kostnadseffektiv kompromiss till ett klipphuvud. Särskilt med mycket tjockt eller lockigt hår blir det svårare att glida genom håret med en kam när klipplängden ökar. Pälsen samlas i metalltänderna och du måste regelbundet avbryta klippningen för att rengöra skärsatsen. Vårt tips: När du arbetar med en kam rekommenderar vi en 1,0 mm - 1,5 mm skärsats med fina tänder. Detta ingår redan i många klippare.

Stativ för skärhuvud: Ett stativ för skärhuvud håller ordning och hjälper dig att hålla reda på dina olika storlekar på rakhuvuden. En praktisk skärsatskassett passar för många skärsatser från olika tillverkare.

Batteri: När du köper en klippare är det klokt att beställa ett ersättningsbatteri. Med ett extra batteri kan du klippa ditt djur effektivt och spara tid. Många batterier är nu kompatibla med olika klippare. När du väljer en batteridriven klippare ska du se till att batteriet har hög kapacitet och kan laddas snabbt.

Olja för klippmaskiner: Olja för klippmaskiner säkerställer optimal smörjning av alla rörliga delar i klipphuvudet och främjar därmed klippmaskinens livslängd. Under klippningen ska klipphuvudet alltid vara täckt av en lätt oljefilm. Olja klipphuvudet med en droppe klippolja var tionde minut under klippningen. Detta förhindrar att klipphuvudet värms upp på grund av extra friktion och du får ett perfekt klippmaskinsnitt. Detta beror på att en varm skärsats leder till snabbare slitage av skärsatsen och är dessutom mycket obehagligt för djuret.

Clean-Spray & Cool-Spray: Med Clean-Spray & Cool-Spray förblir klippbladet rent, vasst och svalt. Klipphuvudet kan nå upp till 35 grader över normal omgivningstemperatur under drift. Att regelbundet spraya klipphuvudet med Clean-Spray & Cool-Spray hjälper dig också att kyla och rengöra klipphuvudet och klippbladet under underhållsklippning.

Ytterligare tillbehör till klippare: Vare sig det gäller praktiska väggfästen för klippare, pälstork med pälsvårdsborste eller klippmall för hästar - hos Agrarzone hittar du ett stort urval av professionella och praktiska tillbehör för din djurskötsel!

Klippmaskiner och tillbehör - Snabb leverans från vårt eget lager

I vår lantbruksbutik hittar du ett mycket stort urval av lagerhållna klippmaskiner, väl sorterade efter djurtyp och användningsområde. De flesta klippmaskiner, klippblad och tillbehör finns direkt i vårt lager och är därför omedelbart tillgängliga. Hittar du fortfarande inte det du söker eller har du ytterligare frågor om produkter, beställningar eller frakt? Kontakta våra experter, vi hjälper dig gärna.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.