Betesstängsel och tillbehör till betesstängsel

 • Betesstängsel för nötkreatur, hästar, får, grisar, höns och andra betesdjur.
 • Skräddarsydda kompletta paket för dina behov och med alla tillgängliga tillbehör.
 • Endast produkter från kända tyska och österrikiska tillverkare
 • Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna.

Vad är ett betesstängsel?

Med ett betesstängsel kan du hålla boskap, hästar, grisar, höns eller andra djur. På så sätt kan inga djur fly och stanna på det betesområde som du har definierat.

Dessutom är dina djur skyddade mot attacker från vilda djur som vildsvin och rävar.

I de flesta fall är ett betesstängsel elektrifierat. Med hjälp av ett elstängsel leds elektricitet genom stängslet, vilket gör stängslet ännu säkrare.

För vilka djur finns det betesstängsel?

Det finns betesstängsel för många olika typer av djur:

 • Nötkreatur
 • Hästar
 • Får
 • Getter
 • Grisar
 • Höns
 • Gäss
 • Små djur (kaniner, hundar osv.)

Med 4 frågor om rätt betesstängsel

Fråga 1: Vilka djur har du i din besättning?

Beroende på hur stora och känsliga dina djur är måste du anpassa ditt betesstängsel i enlighet med detta. Om du har stora och robusta djur som nötkreatur eller hästar behöver du ett högt betesstängsel med kraftfull elektrifiering.

För höns, gäss, kaniner och liknande djur som är mindre och känsligare än nötkreatur eller hästar behöver du ett tättmaskigt nät. På så sätt kan djuren inte ta sig igenom stängslet. Dessutom är strömstyrkan lägre för höns och andra små djur.

Fråga 2: Vill du att staketet ska vara rörligt eller stå på samma ställe hela Tiden?

Om du byter betesmarker ofta eller vill använda stängslet vid hästutställningar eller andra evenemang rekommenderar vi att du använder lätta stängselstolpar av plast eller glasfiber.

Om du vill ha permanenta staket som håller sig uppe hela året kan du välja staketstolpar av stål eller återvunnet material.#

Fråga 3: Är ditt substrat hårt eller snarare mjukt?

Om marken är torr och hård rekommenderar vi att du använder en vinkelstolpe av stål. Den här högen kan drivas ner med kraft i marken tack vare den robusta dubbla slitbanan.

Om marken är ganska mjuk, ger T-pålar eller pålar av återvunnet material ett stabilt grepp.

Fråga 4: Har du tillgång till ett eluttag?

Om du har ett permanent stängsel med permanent tillgång till ett eluttag är ett 230V elstängsel det bästa alternativet för dig WAHL.

Den här enheten ansluts direkt till ett uttag för att ge dig den ström du behöver för ditt betesstängsel.

För mobil användning eller om du inte har tillgång till ett uttag är en 12 V batteridriven betesstängelseenhet det bästa alternativet för dig som vill ha ett högpresterande betesstängsel.

För betesnät eller stängsel som endast används för små paddockar räcker det med en 9V-batteridriven stängslingsenhet för betesmarker.

Du behöver dessa stängseltillbehör till ditt betesstängsel.

Anordning för stängsel för betesmark: En anordning för betesstängsel förser betesstängslet med elektricitet. Om du har tillgång till ett uttag bör du välja ett 230V elstängsel. Om du inte har tillgång till ett eluttag kan du välja mellan 12 V-fäktare (för kraftfulla stängsel) och 9 V-fäktare (för svagare stängsel).

Stakar för stängsel i betesmarker: Beroende på om du vill att ditt staket ska vara mobilt eller alltid stå på samma plats finns det speciella staketstolpar. Stakar av plast eller glasfiber är särskilt lämpliga för mobil användning, medan stakar av stål eller återvunnet material är perfekta för permanenta stängsel.

Ledarmaterial: Ledarmaterialet är ansvarigt för att den elektriska strömmen ska kunna flöda fritt genom betesstängslet. För större djur är breda stängselband idealiska, medan det för mindre djur förmodligen räcker med ett tunnare stängselrep.

Isolatorer: Det finns särskilda isolatorer för varje ledarmaterial. Dessa isolatorer förhindrar att elektrisk ström oavsiktligt leds ut i marken. Ringisolatorer används oftast för strängar och rep, medan bandisolatorer är bättre för bredare stängselband.

Kontakter: För att ansluta ditt ledarmaterial och på så sätt bilda ett kontinuerligt staket behöver du lämpliga kopplingar. Ledarmaterialet (tråd, band, rep eller sträng) avgör vilken typ av kontaktdon du behöver. Det finns särskilda trådförbindare, bandförbindare, repförbindare och strängförbindare.

Jordning: Ett betesstängsel måste alltid vara jordat av säkerhetsskäl. För detta ändamål behöver du lämpliga tillbehör, t.ex. jordningsstavar, jordningskablar eller jordkablar.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt produkt för dig trots allt kan du returnera det till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar på flera år sparar du pengar.