info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Alpackafoder


Filter

Hälsosamt alpackafoder och foder för lamor, kameler och nya världskameler

Håll din besättning frisk med vårt alpackafoder. Det högkvalitativa tillskottsfodret innehåller det optimala förhållandet av mineraler, vitaminer och spårämnen.

Alpackorna, som kommer från Sydamerika, blir alltmer populära här. De fluffiga djuren används ofta som hobbydjur, för vandringsturer, för terapi eller som ullleverantörer. För att få en frisk alpackabesättning och ull (fleece) av hög kvalitet är det viktigt att utfodra djuren enligt deras behov.

När är det bra med tilläggsfoder till alpacka?

Alpackor är idisslare och därför bör djuren erbjudas grundfoder (gräs, hö och vatten) året runt. I deras hemland har jorden dock ett betydligt högre innehåll av spårämnen och mineraler, och därför rekommenderas ett tilläggsfoder som är berikat med mineraler för att balansera basfodret.

Ett artanpassat tilläggsfoder för alpacka innehåller viktiga mineraler, vitaminer och spårämnen som är sällsynta eller sällsynta i våra regioner. Den exakt avvägda mängden näringsämnen hjälper lakterande ston, unga djur och hingstar att få ett hälsosamt foderintag.

Alpackafoder i form av mjöl eller pellets främjar hälsa och kvalitet på ullen.

Våra välsmakande, naturliga alpackafoderblandningar säkerställer dina alpackaers dagliga näringsbehov. Fodret innehåller mycket tillgängliga makro- och mikronäringsämnen, t.ex. protein, fett, vitaminer och mineraler, som är viktiga för en väl fungerande organism. Den balanserade sammansättningen av vårt alpackafoder främjar djurens hälsa och säkerställer att alpackaullens ull är fin och glänsande.

Alpackakoncentratet kan fås från oss som mjölfoder eller i pelletform och kan väljas enligt önskemål. Fördelen med pellets är att djuren inte kan välja foder och att mindre foder blir liggande.

Många av våra foderblandningar kan också utan problem utfodras till andra kamelider från Nya världen, t.ex. lamor, kameler och antiloper.

Hur mycket mat behöver alpacka?

Tilläggsfoder för alpacka ska, som namnet antyder, utfodras som ett komplement till basfodret (hö, gräs och vatten). På grund av den höga näringstätheten kommer en för stor daglig ranson att överbelasta djurets organism. Det är bäst att orientera sig om den rekommenderade dagliga mängden för respektive produkt och se till att du ger tillräckligt med rått fiberrikt hö eller gräs.

Är kraftfodret lämpligt för unga alpackor?

Vid uppfödning av unga djur (crias) är ett näringsrikt kraftfoder särskilt viktigt eftersom unga alpackor har ett särskilt högt energibehov under tillväxtfasen. Protein- och energileverantören förser djuren med alla viktiga mineraler, vitaminer och spårämnen. Den optimala mineraltillförseln stödjer utvecklingen av de unga djuren och har en positiv inverkan på den senare fleecekvaliteten.

Upptäck fler tillbehör för dina alpackor:

  • Alpaca halter och lungelinje
  • Alpaca clipper
  • Klipphuvud
  • Claw care
  • Fodringstråg och vattentråg
  • Hönsnät och hösthållare
  • Insektsskydd och hästflugfälla

Om tillverkaren:

EVIT Leimüllers alpackafoder produceras med omsorg i den egna produktionsanläggningen, kontrolleras och endast de bästa ingredienserna används. Många års erfarenhet av foderproduktion garanterar ett foder som är perfekt anpassat för alpacka. Strikta kvalitetskontroller i vårt eget laboratorium och hos externa kontrollorgan garanterar en permanent hög foderkvalitet. Under produktionen genomgår alla råvaror särskilda rengöringssteg som är anpassade till respektive råvara.

Leimüllers tilläggsfoder är naturligt GMO-fritt. De strikt kontrollerade råvarorna kommer huvudsakligen från inhemska jordbrukare. Råvaror som inte växer i Österrike kommer uteslutande från erfarna partner som vi har haft ett gott och förtroendefullt samarbete med under många år.

Dina förmåner med Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta, ursprungligt förpackade alpackafoder trots allt inte är perfekt för din användning kan du returnera det till oss inom 30 dagar efter leveransen utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst hjälper dig gärna med alla öppna frågor. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig.