Beställ friskt vaktelfoder online - Bästa kvalitet från regional odling

Optimalt vaktelfoder är särskilt viktigt för att få goda värpningsförmågor och vitala vaktlar. Hos oss hittar du högkvalitativt vaktelfoder, tillverkat av de bästa råvarorna från Österrike och naturligtvis helt GMO-fritt.

Tack vare vaktelhållningen är ett gott frukostägg också möjligt utan begränsningar för personer med hög kolesterolnivå. De särskilt lättskötta små europeiska hönsfåglarna är mycket lämpliga för nybörjare och kan hållas optimalt i trädgården eller på terrassen.

Balanserat och artanpassat vaktelfoder kan beställas online på Agrarzone Wachtelshop. Vårt vaktelfoder är det optimala basfodret för vaktlar och består av högkvalitativa och naturliga råvaror. Kvalitet och stärkande av det regionala jordbruket är särskilt viktigt för oss - därför har vi endast vaktelfoder av märkena Emmas, Leimüller och Göweil, som är kända för sitt regionala vaktelfoder från Österrike. Vårt vaktelfoder är garanterat GMO-fritt och lämpar sig därför för produktion av GMO-fria livsmedel.

Regionalt vaktelfoder för vakteluppfödning och vuxna värpande vaktlar Oavsett om det är för vakteluppfödning eller för upptagna värpande vaktlar - vaktelutfodring ställer olika krav beroende på användningsområde. För att uppfylla dessa krav erbjuder vi dig artanpassat och balanserat vaktelfoder på Agrarzone. Med vårt vaktelfoder växer fjäderfäna friskt och producerar många goda frukostägg.
Vi levererar standardvaktelfoder från Leimüller i säckar på 5 eller 25 kg, de speciella och exklusiva blandningarna finns i förpackningar på 1, 5 eller 25 kg. När det gäller priserna kan du vara säker på att vi erbjuder vaktelfoder till mycket förmånliga priser.

Vår vaktelmat för alla stadier i livet:

Vaktelkycklingfoder & kycklingstartare - hälsosam vakteluppfödning från dag ett

Ett optimalt vaktelkycklinguppfödningsfoder är särskilt viktigt för de unga vaktelkycklingarnas utveckling under de första levnadsveckorna. Under de tre första levnadsveckorna rekommenderar vi vårt Leimüller vaktelkycklingfoder. Det högkvalitativa vakteluppfödningsfodret med många värdefulla näringsämnen, vitaminer, mineraler och spårämnen ger de unga vaktelkycklingarna alla viktiga ingredienser som de behöver för att växa upp till hårt arbetande värpande vaktlar. Ytterligare praktiska produkter för uppfödning av vaktelkycklingar finns i vår avdelning för kycklinguppfödning.

Uppfödningsfoder för unga vaktlar - framgångsrik uppfödning av värpande vaktlar

Unga vaktlar från och med den tredje levnadsveckan behöver särskilt näringsrikt vaktelfoder. Leimüller vakteluppfödningsfoder är det optimala basfodret för vaktelkycklingar och lämpar sig för framgångsrik uppfödning fram till den åttonde levnadsveckan. Vaktelfodret täcker de unga vaktelkycklingarnas dagliga behov av näringsämnen, mineraler, vitaminer och spårämnen. Vårt foder för vakteluppfödning är garanterat GMO-fritt och certifierat med AMA-kvalitetsstämpel.

Foder för värpande vaktlar för värpande vaktlar - starkt äggskal och gula äggulor

Med vårt näringsrika foder för värpande vaktlar kan du förse växande värpande vaktlar från och med
 ca. 6:e levnadsveckan. Vaktelfodret innehåller en välbalanserad blandning av spannmål för dina vaktlar med det där lilla extra i form av spannmål, oljor och fetter. Spannmål och därmed spannmål är vaktlarnas basföda och utgör därmed en artanpassad kost och sysselsättning.

Ge dina vaktlar en välsmakande och hälsosam omväxling då och då. Vårt exklusiva Leimüller vaktelfodret innehåller proteinrika Gammarus (bruna räkor) och ger värdefulla essentiella proteinkomponenter. För att hålla vaktlarna friska och livskraftiga innehåller fodret en blandning av livskraftiga örter. Den består av äppelskal, anis, marshmallowrot, lakritsrot, timjan, tussilago, rölleka, björnbärsört och hibiskus.

Vaktelfoder med ett särskilt stort antal korn innehåller Leimüller Vaktelfoder special.WAHL Det välsmakande basfodret för vaktlar innehåller ett särskilt urval av frön (t.ex. hirs, hand och rova) och innehåller många essentiella oljor och proteiner, som spelar en viktig roll i djurens ämnesomsättning och håller kroppen frisk. Organic Certified är vårt Göweil ekologiska vaktelfoder Legeallein för värpande vaktlar och uppfyller därmed de höga krav som ställs på ekologiskt foder. Om du vill producera hälsosamt vaktelfoder själv rekommenderar vi en praktisk spannmålskvarn för malning av alla typer av spannmål.

Vad du måste tänka på när du utfodrar värpande vaktlar:

Utfodring av vaktlar på rätt sätt

 • När du köper vaktelfoder ska du se till att det är av särskilt hög kvalitet. Den optimala Foder för vaktlar för värpande vaktlar ökar vaktlarnas värpningsförmåga. Det ska vara balanserat och innehålla minst 17-18 procent råprotein.
   
 • Läggmjöl eller pellets lämpar sig bäst för vaktelutfodring, eftersom vaktlarna knappast kan sortera ut några foderkomponenter med dessa typer av foder. Detta garanterar en optimal tillförsel av alla nödvändiga näringsämnen.
   
 • Vaktelfoder bör alltid vara tillgängligt för de värpande vaktlarna, eftersom vaktlarna vanligtvis äter små portioner fördelade över dagen. Det är bäst att utfodra vaktlarna med en artanpassad och praktisk foderautomat för vuxna vaktlar.
   
 • Vaktlar älskar variation och med glada och nöjda värpande vaktlar är värpningsresultatet betydligt högre. Även om vaktlar hackar korn gillar de också att äta andra smakliga saker. För att hålla dina vaktlar riktigt glada bör du ge dem extra godis med några dagars mellanrum , till exempel sallad, maskrosor, bananer, päron, gurkor, vindruvor, äpplen, morötter eller zucchini.
   
 • Vaktlar behöver vatten då och då för att kunna svälja vaktelmat. Därför ska du alltid erbjuda friskt vatten i en dricksflaska för fjäderfä i närheten av vaktelmaten.
   
 • Vaktlar har delvis andra behov än höns, och därför bör du inte utfodra värphöns med foder. Vår höga kvalitet Foder för vaktlar ger dina vaktlar alla de näringsämnen de behöver för ett lyckligt vaktelliv och bra värpning.

Här är vad du måste tänka på när du matar vaktelungar:

Mata vaktelungar på rätt sätt

 • För att kycklingarna ska kunna utvecklas väl behöver de en särskilt hög andel protein för att kroppen, fjäderdräkten och framför allt organen ska kunna formas optimalt under den snabba tillväxten. När du köper foder till vaktelkycklingar bör du därför se till att det har en hög råproteinhalt på cirka 18-25 procent. Vår Leimüller Kvarnkycklingfoder har ett särskilt högt proteininnehåll och ger dina vaktelkycklingar optimal näring under de första levnadsveckorna.
   
 • Vaktelkycklingar kan ännu inte ta upp större korn eller pellets på grund av sina små näbbar. Det är bättre att använda malda vaktelkycklingar. Du kan också blanda havreflingor i vaktelfodret, eftersom vaktelkycklingar älskar att äta dem.
   
 • Vaktelfoder bör alltid vara tillgängligt för unga vaktelungar, eftersom ungarna vanligtvis äter små portioner under dagen. Vårt fodertråg för unga vaktlar är idealiskt för att utfodra vaktelungar.
   
 • Erbjud friskt vatten till vaktelkycklingar i en dricksflaska för fjäderfä i närheten av vaktelmataren. Kycklingar behöver vatten då och då för att få hjälp att svälja kycklingfodret.

Vaktlar får inte äta detta:

Vaktlar är inte särskilt kräsna när det gäller matWAHL, men vissa livsmedel bör du inte äta:

 • Citrusfrukter (apelsin, citron osv.)
 • Rå potatis
 • Avokado
 • Kryddig mat
 • För mycket sockerhaltiga livsmedel
 • Fördärvat eller mögligt matavfall
 • Gräs i sönderfall eller lerigt gräs

Användbara redskap för att utfodra och hålla vaktlar

Vaktlar är relativt lätta att sköta och behöver inte mycket tillbehör. Följande produkter är dock mycket användbara vid vaktelhållning och finns i vår Onlinebutik för vaktlar.

För att hålla vaktlar och föda upp vaktlar behöver du följande tillbehör:

Dina fördelar på Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.