Hoppa till huvudinnehåll

Spannmålskvarn: Köp högkvalitativa kvarnar för djurfoder

Köp kornkvarn & spannmålskvarn

Med spannmålskvarnar kan du mala spannmål färskt så att alla värdefulla näringsämnen finns kvar i mjölet. Vare sig det gäller produktion av fjäderfäfoder eller hälsosam näring i köket - en spannmålskvarn är mångsidig och perfekt lämpad för en balanserad kost för människor och djur.

Vill du bara ha det bästa hönsfodret till dina fjäderfän? Har du alltid velat göra din egen müsli? Om du värdesätter en balanserad kost är en spannmålskvarn en praktisk investering för dig. Med en spannmålskvarn kan du mala naturlig spannmål till mjöl på nolltid. Tack vare den enkla hanteringen och den snabba malningsprocessen bevaras alla värdefulla ingredienser i det malda materialet.

Spannmålskvarn i en överblick:

  • För produktion av hälsosamt djurfoder och för privat bruk i köket.
  • Kan användas för alla typer av spannmål
  • Alla värdefulla ingredienser finns kvar i mjölet.
  • Robust, skarp skärmekanism som behåller sin skärpa under lång tid.
  • Stabil spannmålskvarn för små och stora mängder mjöl
  • Kornkvarnar finns med elmotor eller manuell drift.
  • Premiumkvalitet från Agrarzone

När är en spannmålskvarn rätt för mig?

Är det viktigt för dig att dina fjäderfä får en artanpassad kost? En spannmålskvarn är den perfekta följeslagaren om du själv vill producera hälsosamma spannmålsblandningar eller värmemjöl till din fjäderfäfoderblandning. För privat bruk är en spannmålskvarn också bra för att göra müsli eller mjöl.

Med en spannmålskvarn (även kornkvarn eller gristkvarn) kan du försiktigt mala alla typer av spannmål till färskt mjöl. Tack vare en skonsam malningsprocess förblir alla viktiga ingredienser som vitaminer, mineraler och spårämnen kvar i mjölet.

Om du har många fjäderfä är en spannmålskvarn särskilt värdefull. Fördelen med att mala sitt eget kycklingfoder är uppenbar: Jämfört med konventionellt kycklingfoder från specialbutiker är hemmalet kycklingfoder betydligt billigare och hälsosammare.

I 3 frågor till rätt spannmålskvarn

Fråga 1: Maler du ibland små mängder spannmål?

Om du har ett överskådligt antal höns eller om du bara maler mindre mängder färsk spannmål då och då, är en handkvarn perfekt för dig. Liten, men fin! Allt du behöver göra är att fylla spannmålen i den praktiska behållaren och placera en behållare under öppningen för den malda spannmålen innan du kan göra din egen färska spannmål.

Fråga 2: Mal du regelbundet vete, råg eller spält i stora mängder?

Då är en elektrisk spannmålskvarn det rätta valet. En elektrisk spannmålskvarn är lämplig om du maler mycket spannmål ofta och rekommenderas om du vill förse ett stort antal fjäderfä med hemmalet fjäderfäfoder. Med en stark malningsmekanism i metall och en betydande produktion per timme kan du mala en stor mängd spannmål på kort tid med en elektrisk spannmålskvarn.

Fråga 3: Behöver du en kvarn för att mala majs?

Majs eller majsmjöl är ett populärt direktfoder för många fjäderfäraser, t.ex. kycklingar och vaktlar. Även om många tillverkare hävdar det, kan majs inte malas i konventionella kvarnar. Med en majsutmatare kan majs enkelt avskalas och bearbetas till mjöl. Den optimala majsutmataren har ett robust handtag för särskilt enkel användning, med vilket du kan producera en stor mängd mald majs på kort tid.

Vad du måste tänka på när du köper en spannmålskvarn

1. Enhetstyp:

Im Fachmarkt gibt es sowohl als auch . Ist die Kornmühle regelmäßig oder sogar täglich in Gebrauch, so sollten Sie besser auf eine elektrische Kornmühle zurückgreifen. Mahlen Sie hingegen nur gelegentlich kleine Mengen an Mahlgut, so ist eine handbetriebene Kornmühle vollkommen ausreichend.

2. Kvarn:

Spannmålskvarnar kan utrustas med malverk av rostfritt stål eller metall. Torra spannmål kan malas med båda varianterna, men oljeväxter bör endast malas i kvarnar med rostfria stålkvarnar, eftersom de annars fastnar i kvarnen.

3. Slipkraft och Motorkraft:

Beroende på kornkvarnens motoreffekt kan du producera olika mängder malda korn per timme. Kvarnar med lägre effekt producerar mindre kornmjöl per timme än kvarnar med dubbelt så hög effekt. Ju mer watt en kvarns elmotor har, desto snabbare och desto mer mjöl kan du mala.

Spannmålskvarnar för nybörjare finns med en motor från 250 watt och tar längre tid att mala spannmålen. En spannmålskvarn för regelbunden användning och för daglig användning i restaurangbranschen finns från 550 watt.

4. Typ av spannmål:

Vilka sädesslag du kan mala i din kvarn beror i princip på hur stor kapacitet din kvarn har. Kvarnar av stål lämpar sig också för malning av oljeväxter, men kvarnar med kvarnstenar av sten kan inte mala oljeväxter. Ju mer kraft kvarnen har, desto hårdare typer av spannmål kan du bearbeta med malkekvarnen.

Vårt tips: Om du vill mala mjöl med en långsammare kvarn kan du ändra inställningen för finkornighet gradvis från den grövsta till den finaste nivån. På så sätt finns inga malningsrester kvar i malningskammaren och blockerar kvarnen.

5. Fyllningsmängd i behållaren:

Beroende på vilken kvarn du använder kan du fylla behållaren med olika mängder spannmål. Handdrivna spannmålskvarnar maler en mindre mängd spannmål, vilket innebär att behållarens fyllningsmängd också är mindre. Elektriska spannmålskvarnar har vanligtvis en större behållare och därmed mer utrymme för spannmål. Helst kan du fylla din kvarn med den mängd spannmål som behövs för en hel malningsprocess.

6. Materialet i kvarnhuset:

Det finns kvarnar av plast eller trä, som båda ger ett likvärdigt malresultat. Först och främst är det en fråga om personlig smak vilket material du väljer.

7. Rengöring och volym av spannmålskvarnen:

När du väljer en spannmålskvarn ska du se till att de enskilda komponenterna är okomplicerade och lätta att rengöra.

Även om spannmålskvarnen inte kommer att köras dygnet runt är det ändå bra att vara uppmärksam på ljudnivån när du köper en spannmålskvarn.

Frågor och svar om spannmålskvarnar

1. Hur fint kan man mala med kvarnen?

Hur fint du kan mala spannmålen beror på om du har en manuell eller elektrisk kvarn. Elektriska kvarnar maler finare än manuella kvarnar. De elektriska modellerna har också olika inställningsmöjligheter för att hjälpa dig att hitta den perfekta malningen.

2. Kan innehållet också malas grovt?

Handdrivna spannmålskvarnar maler relativt grovt eftersom de knappt har några inställningsmöjligheter och drivs manuellt. Elektriska spannmålskvarnar har däremot olika inställningsmöjligheter, inklusive ett steg för grov malning.

3. Hur länge kan man lagra malet spannmål?

Om den förvaras på rätt sätt kan malet spannmål förvaras så att säga i all oändlighet, utan att man behöver vara rädd för att det malda materialet ska bli dåligt någon gång. Hållbarheten beror dock också på hur grovt eller fint spannmålet är malet och vilken typ av spannmål det är.

4. Hur rengörs en kvarn?

  • Du kan rengöra din spannmålskvarn enkelt och utan komplikationer. Före rengöring ska du ta isär kvarnen, vilket är något lättare med vissa kvarnar än med andra modeller. Om du har en elektrisk kvarn ska du koppla bort kvarnen från strömmen innan du rengör den för att undvika kortslutning. För att rengöra spannmålskvarnen ordentligt ska du demontera den så mycket som möjligt.

  • Rengör mjölkammaren och alla andra komponenter med en fuktig trasa och var särskilt försiktig när du rengör elektriska delar. Du kan också rengöra olika delar av kvarnen i diskmaskinen, beroende på materialet.

  • Om du regelbundet slipar grovt material och fint material kommer slipstenarna att rengöra sig själva. Om slipstenarna fastnar rekommenderar vi att du maler flera nävar ris eller vete på en medelhög inställning. Det grova mjölet löser naturligt upp fastklistringen i kvarnen.

  • Om du maler spannmål som är för fuktigt kan kvarnen smeta av sig. Detta händer om du har malt havre för fint eller om du har malt för många oljefrön, t.ex. sesam eller linfrö. För att förhindra att det blir smutsigt kan du helt enkelt mala torrt spannmål på en medelhög inställning. Det torra kornet absorberar oljefilmen och slipstenarna rengör sig själva.

  • Efter rengöring monterar du ihop alla komponenter i kvarnen igen och testar om kvarnen fungerar som den ska.

  • Vårt tips: Det är bäst att rengöra kvarnen med några veckors mellanrum, gärna oftare beroende på hur ofta den används.

Praktiska produkter för fjäderfäuppfödning och kycklinguppfödning

För fjäderfäuppfödning hittar du i vår Agrarzone-butik förutom spannmålskvarnar och majskvarnar även andra praktiska produkter för dina fjäderfän:

  • Kycklingfoder
  • Hägnet för fjäderfä
  • Kycklingflagga
  • Uppfödning av kycklingar
  • Fågelfödadrickare
  • Kycklinghus
  • Fodertråg för fjäderfä
  • Transportlåda för fjäderfä
  • Spannmålskvarn
  • Plockningsmaskin
  • Tillbehör till fjäderfä

Behöver du både fjäderfäfoder och en spannmålskvarn? Oavsett om det handlar om bra värpning, gödning av fjäderfä, duvor, vaktlar eller säker och kontrollerad kycklinguppfödning - vårt balanserade fjäderfäfoder har använts framgångsrikt i många år av kycklinguppfödare, gödningsföretag och privata fjäderfäuppfödare och förser dina fjäderfävänner med alla viktiga näringsämnen.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken:

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kunden är dock ansvarig för kostnaderna för returen med efterföljande frakt.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.