Hästgodis - belöning för din häst

Med rätt användning av hälsosamma hästgodis kan du motivera din häst och introducera den till nya uppgifter med en vilja att lära. För att din häst ska inse att den har gjort något rätt är det bäst att belöna hästen med ett hästsnack omedelbart efter att inlärningsmålet har uppnåtts. Hästen lär sig snabbt vad du vill att den ska göra och blir positivt uppmuntrad och nöjd genom att ge hästgodis på ett målinriktat sätt.

Smaklig variation i många smaker:

Hästsnacks finns i många olika former och smaker - så det finns en lämplig belöning även för kräsna hästar! På Agrarzone hittar du ett brett utbudWAHL av olika hästgodis som smakar banan, äpple, hallon, morot eller vete, korn eller havre, men som har en sak gemensamt: De är det perfekta tilläggsfodret för din häst och tillverkas av högkvalitativa råvaror.

Våra värdefulla snacks för hästar innehåller många viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen för att ge din häst tillräckligt med näringsämnen dagligen.

Belöning för att lösa uppgifter:

Hästar kan motiveras perfekt med godis. Ge din häst godiset när du löser en uppgift, så lär den sig snabbt. Våra hästgodis på Agrarzone har varit hårt pressade för att förhindra att hästen äter godiset för snabbt. Hästen behöver mycket mer saliv för att äta de nyttiga godbitarna.

Utfodra hästar på rätt sätt

Dessa 7 saker bör du tänka på när du utfodrar hästar!

1. Inga för långa uppehåll i ätandet

Hästens matsmältningssystem är konstruerat för att äta näringsfattiga växter och gräs hela dagen. Till skillnad från människokroppen producerar hästen kontinuerligt magsyra för att smälta hästfodret. Om hästen slutar äta för länge (t.ex. om den bara äter på morgonen och kvällen) har magsyran snart inget arbete att göra och angriper magsäcken. Överskottet av magsyra irriterar hästens mage och kan på sikt leda till magsår och andra sjukdomar.

Som en allmän regel bör hästar utfodras minst var fjärde timme!

2. Huvudfodret är bra gräs, halm och hö:

För att hästens matsmältning ska fungera bra behöver hästar i första hand grovfoder av hög kvalitet med råa fibrer som gräs, halm eller hö. Om för mycket näringsrikt kraftfoder utfodras i kombination med för lite motion kan hästarna bli sjuka i längden. Beroende på hästras behöver en häst i genomsnitt mellan 1,5 och 2,5 kilo grovfoder per 100 kg vikt.

Använd endast grovfoder som är särskilt lämpat för hästar (inte betesgräs för kor), eftersom högpresterande betesgräs oftast innehåller för mycket energi för avlade högpresterande nötkreatur.

3. Rätt mängd kraftfoder, grovfoder och saftfoder:

Inom hästutfodring skiljer man mellan foder som är rikt på råfibrer (grovfoder) och kraftfoder (koncentratfoder). Juice feed är en term som används för frukt och grönsaker som morötter, äpplen och rödbetor. Att äta är en psykologiskt viktig sysselsättning för hästar. Om detta yrke saknas utvecklar många hästar ett onormalt beteende. Det är bäst att ge hästen hästmat dygnet runt. Du bör dock inte utfodra mer än en tredjedel hö eller halm.

För hästar som lätt blir feta är hönät, som reglerar mängden foder som intas, särskilt bra.WAHL När du väljer ett hönät ska du se till att maskorna inte är för stora eller för små (för små = hästen blir frustrerad eftersom den inte kan nå grovfodret). För stor = hästen äter för mycket). Hönsnätet ska fästas på en plats som är lätt för hästen att nå.

4. Anpassa hästfodret till hästens behov:

Varje häst har mycket specifika krav på hästfodret. Många ponnyer behöver foder med lägre energinivå, medan tungfotade fullblod tenderar att behöva hästfoder med högt näringsinnehåll. Precis som människor behöver hästar som måste prestera mycket (t.ex. sporthästar eller lakterande hästar) mer energi än hästar som rör sig mycket lite.

Anpassa därför fodret individuellt till din hästs diet!

5. För många grönsaker och frukter med hög sockerhalt är ohälsosamma!

Bananer, äpplen, plommon och liknande smakar särskilt gott för hästar, men bör bara ätas med måtta, precis som för människor. Du bör särskilt begränsa utfodringen av päron, eftersom päron jäser i hästens mage och kan orsaka kolik!

6. Dessa livsmedel bör inte utfodras.

  • Auberginer, paprika, tomater, potatis: Inga nattskatteväxter - särskilt deras stjälkar och blad är giftiga för hästar!
  • Mjölk och mejeriprodukter: Risk för diarré - Hästar kan inte bearbeta laktos.
  • Godis som glass, choklad, chips etc.: Socker, laktos och teobromin är skadliga för hästar.
  • Smått klippt gräs: giftiga växter kan inte skiljas från friskt gräs, fuktigt gräs kan mögla, fruktinnehållet och proteininnehållet är för högt.

7. Använda fodertillskott på rätt sätt:

Specialmineralfoder och tilläggsfoder stöder hästens prestation och hälsa.

De viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som ingår i tillskottsfodret stärker hästens immunförsvar i speciella situationer som stress, amning, sport, tillväxt och sjukdom.

Praktiska produkter för häststall och ridning:

Dina förmåner på Agrarzone-shop:

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.