Köp kycklingstängsel, fjäderfästängsel och fjäderfennät online på Agrarzone
Med ett hönshägn kan du hålla dina fjäderfä säkert inom ett avgränsat område. Oavsett om det är för att skydda dig mot rovdjur eller för att förhindra att du rymmer, kan du med ett fjäderfästaket ge dina höns & Co. fri lejd utan att behöva oroa dig för säkerheten.
Översikt över fjäderfästaket:
- Fjäderfennät för höns, vaktlar, kalkoner, ankor, gäss och andra djur som får, hundar och katter.
- Föreligger som elektrifierad och icke-elektrifierad version.
- Med elektrifiering även lämplig för att avskräcka vilda djur som rävar och mårdhundar.
- Stabila, väl synliga plastpålar ger ett säkert grepp för fjäderfennätet.
- Den snäva maskstorleken i bottenområdet gör den särskilt säker för flockar.
- Mobil användning möjlig tack vare enkel montering och demontering
Vad är ett fjäderfästaket?
Att hålla höns, vaktlar, ankor, gäss & co. på sin egen egendom blir alltmer populärt i dag. Fjäderfä ger dig inte bara regelbundet goda färska ägg, utan djuren är också mycket attraktiva att se på.
För att ge dina fjäderfän ett artanpassat fritt utrymme och rörelsefrihet måste du stänga in dem. Det bästa sättet att göra detta är att använda ett hönshägn, även kallat hönshägn eller hönsnät. Med ett fjäderfästaket behöver du inte oroa dig för dina fjäderfä. Fjäderfennätet hindrar dina fjäderfävänner från att fly från det utsedda området och ger samtidigt skydd mot rovdjur.
Att sätta upp ett hönshägn är bekvämt och enkelt och kan göras på kort tid även av nybörjare inom fjäderfähållning. Ett hönsnät består i princip av robusta staketstolpar i plast som enkelt kan slås ner i marken. För att du ska kunna utfodra dina fjäderfän optimalt i utomhushägnet bör du sätta upp en foderautomat och en drickkorg för fjäderfän i utomhusområdet.
I 4 steg till rätt kycklingnät
Steg 1: Hur långt måste hönshägnet vara?
Innan du investerar i ett hönshägn måste du ställa dig följande frågor i förväg: Hur mycket spring vill du ge dina fjäderfän? Detta beror naturligtvis på storleken på ditt grönområde och hur många fjäderfän du vill hålla. På Agrarzone finns hönsstängsel i längderna 15 m, 25 m och 50 m, där 25 m och 50 m är särskilt populära inom fjäderfäuppfödning.
Vårt tips: Om du vill ge dina fjäderfän ännu mer fria händer kan du enkelt och okomplicerat förlänga fjäderfonnätet när som helst. Tack vare de integrerade metallklämmorna kan två separata fjäderfästaket anslutas till varandra och på så sätt förlängas.
Steg 2: Hur högt måste hönshägnet vara?
En mycket viktig punkt när du köper ett hönshägn är höjden på hägnet. Vissa raser av fjäderfä är särskilt förtjusta i att flyga och kan lätt ta sig över hönshägnaden. Det är bäst att i förväg ta reda på om fjäderfäet har en tendens att flyga över högre hinder. En allmän regel är att ju lättare fjäderfäna är, desto större är sannolikheten att de flyger över staketet.
Vanliga hönsnät har en höjd på 106 cm eller 112 cm. Den här höjden på staketet är helt tillräcklig för lata och tunga fjäderfän. Har du en särskilt flyktig fågel? Specialnät för fjäderfä på upp till 2 m höjd finns i specialbutiker.
Vårt tips: För att förhindra att dina fjäderfän, t.ex. höns, rymmer kan du helt enkelt klippa av deras vingar. Att klippa vingarna är inte smärtsamt för kycklingarna och fjädrarna växer tillbaka efter en tid. Observera dock att en kyckling med klippta vingar inte kan fly från rovdjur lika snabbt. Säkerställ därför ditt hönsstängsel tillräckligt mot mårdhundar, rävar & Co. Ett elektrifierat fjäderfästängsel är bäst lämpat för detta.
Steg 3: Elektriskt stängsel för fjäderfä - ja eller nej?
Nu när du har valt lämplig längd och höjd på ditt hönshägn är det fortfarande frågan om hönshägnets ska vara elektriskt eller inte. Om ditt hönshägn ska avvärja rovdjur som rävar eller mårdhundar bör du välja ett elstängsel för höns. Om ditt enda bekymmer är att inget av djuren ska fly är ett fjäderfennät utan elektrifiering helt tillräckligt.
Vår rekommendation för ett hönshägn: Elektriskt hönshägn
Varför behöver du ett elektriskt hönsstängsel för höns när de flesta hönsraser inte kan flyga? De flesta kycklingar kan knappast flyga eller hoppa högt, men kycklingar är särskilt uppfinningsrika när det gäller att rymma från sin egen hönsgård. Vissa höns klättrar till och med över ett hönshägn. Skydd mot naturliga rovdjur är särskilt viktigt, eftersom höns inte är särskilt snabba och därför är lätta byten för mårdhundar, rävar, hökar & co.
Steg 4: Välj lämpliga stapelspetsar för ditt substrat
Staketstolparna finns med enkla spikar eller dubbla spikar. Om du vill sätta upp ditt fjäderfästaket på en sandig eller lerig undergrund rekommenderar vi ett fjäderfästaket med dubbla spikar. De dubbla topparna säkerställer en stabil förankring i marken, även i kuperad terräng och under stormar. På en stenig markyta ger däremot ett fjäderfästaket med enstaka spikar mer stöd.
Hur gör man ett hönshägn rymningssäkert?
Med rätt skydd för ditt fjäderfästaket är dina fjäderfä skyddade från naturliga fiender och kan inte lätt fly. Följande tips hjälper dig att göra ditt fjäderfästaket rymningssäkert.
1. Använd tillräckligt många mark-ankare.
Med tillräckligt många markankare för fjäderfennätet kan dina fjäderfän inte längre glida in under nätet och rovdjur kan inte komma in i hönsutrymmet. Det finns praktiska hönshägnssatser med några markankare (tältpinnar) i specialbutiker. För att vara på den säkra sidan bör du dock köpa ytterligare markankare. Det är optimalt att placera ytterligare ett mark-ankare per meter stängsel.
2. Elektrisk stängseltråd för ökad säkerhet
Du kan dessutom säkra ditt fjäderfästängsel med ytterligare en tråd för betesstängsel (spänningslina). Det är särskilt användbart att installera en stängseltråd för hörnstolpar.
3. Ytterligare stolpar för kycklingstängsel
Många kycklingstängsel har redan integrerade stolpar av robust plast för betesstängsel. För att öka säkerheten på ditt hönsstängsel är det klokt att köpa ytterligare plastpinnar. På Agrarzone har vi ett brett utbud av robusta stakar för ditt hönsstängsel. Om du sätter upp ett hönsstängsel i trädgården rekommenderar vi att du använder stakar med dubbel spets, vilket ökar robustheten och säkerheten för ditt hönsstängsel avsevärt.
Observera: Precis som nät för fjäderfä finns staketstolparna för betesmarker i olika storlekar och färger. Se till att plaststolparna är minst lika höga som hönsstängslet.
Vad måste du tänka på med ett elstängsel för höns?
För kycklingar är ett elektriskt hönshägn ofta inget hinder: lätta elektriska stötar stör inte fjäderdräkten och även kycklingarnas näbb och ben är isolerade och därför okänsliga för lätta elektriska stötar. När du håller höns bör du använda ett elstängsel med en stark elstängselenhet, eftersom spänningen måste vara betydligt högre för de långa fjäderdräkten än för djur med kort päls.
Grundregel: Ju längre hönshägn, desto högre spänning på elstängslet. Spänningen bör vara 3000-5000 V på varje punkt i hönshägnet. Om vegetation som gräs eller växter är i kontakt med hönsstängslet kräver elstängslet mer ström än om det är grönområden utan vegetation. I vår kategori Stängeltestare och kontroll hittar du användbara testinstrument med vilka du kan kontrollera spänningen på ditt fjäderfästängsel.
För att kontrollera spänningen på ditt stängsel rekommenderar vi en vanlig 230 V-elstängselprovare om du har en 230 V-strömkälla i närheten. Om du inte har någon strömkälla i omedelbar närhet kan du också använda ett batteridrivet elstängsel, som finns i 12 V- eller 9 V-versioner. Om du har en liten hönsinhägnad med lite växtlighet är ett 9 V batteridrivet elstängsel helt tillräckligt. Om du däremot har ett stort betesområde med mycket växtlighet bör du definitivt välja ett batteridrivet 12 V elstängsel.
Viktigt: Om du har ett elektriskt hönsstängsel är du skyldig att sätta upp en varningsskylt var 100:e meter. Hos Agrarzone hittar du ett brett utbud av praktiska varningsskyltar för ditt elstängsel för höns.
Bestseller: Köp fjäderfästaket på Agrarzone
Fjäderfästaket 15 m
Kycklingstängsel PoultryNet 15 m, 106 cm, dubbel spets
Fjäderfästaket 25 m
Hönshägn fjäderfennät 25 m, kan elektrifieras, 106 cm dubbel spets
Hönshägn fjäderfennät 25 m, icke-elektrifiering, 106 cm, dubbel spik
Fjäderfästängsel 25 m, elektrifierat, 112 cm, dubbla spikar
Hönshägn fjäderfennät 25 m, icke-elektrifiering, 112 cm, enkel spik
Fjäderfästaket 50 m
Hönshägn fjäderfennät 50 m, kan elektrifieras, 106 cm, dubbel spets
Fjäderfästaket 50 m, icke-elektrifiering, 106 cm, dubbla spikar
Hönshägn fjäderfennät 50 m, icke-elektrifiering, 112 cm, dubbel spik
Hönshägn fjäderfennät 50 m, elektrifierat, 112 cm, enkel spets
Dessa tillbehör är användbara med ett nät för fjäderfä
Elektrisk stängselgrind: En dörr till ett fjäderfänät kan monteras var som helst på nätet och gör det enkelt att komma ut och in.
Ersättningspinne för pilnätet: Om en av dina nätpinnar är defekt kan du enkelt ersätta den med en ersättningspinne för pilnätet.
Olika tillbehör till pilnät: Här hittar du en mängd olika tillbehör till pilnät, från jordborrar till trådkopplingar och jordankare.
Elstängsel 230V: Om ditt fjäderfennät kan elektrifieras och det finns ett uttag i närheten är ett 230V elstängsel det bästa valet för strömförsörjning.
12 V elstängsel: Om du väljer ett fjäderfennät som kan elektrifieras och du inte har tillgång till ett eluttag behöver du ett batteridrivet elstängsel. För stora betesmarker med grön växtlighet i direkt anslutning till stängslet bör du använda ett 12 V elstängsel.
Betesstängselanordning 9V: Om du inte behöver avvärja vilda djur och bara har ett litet betesstängsel räcker det förmodligen med en betesstängselanordning på 9V.
Tester och kontroll av stängsel: Med en professionell testare för stängsel kan du kontrollera spänningen på ditt fjäderfennät och på så sätt säkerställa ett optimalt spänningsförhållande
Dina förmåner i Agrarzone-butiken
Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.
Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta fjäderfennät trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.
Alla betesnät uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: Alla elektrifierbara nät för fjäderfä är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.
Endast nät av pil från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver därför mindre underhållsarbete. Om du räknar på flera år sparar du pengar.