Klippmaskin för Hästar
Två gånger om året är hästens pälsbyte nära förestående. Många ryttare ställer sig frågan: Måste jag klippa min häst och i så fall, hur ska jag klippa min häst? På den här sidan hittar du rätt och nyttig information om klippning av hästar. Ytterligare användbar utrustning för
Behöver du mer information om hästklippning eller har du frågor om en speciell hästklippningsmaskin? Kontakta oss helt enkelt via telefon, chatt, kontaktformuläret eller WhatsApp! Vi ser fram emot dina frågor!
Översikt över den här sidan:
- Hur du hittar rätt hästklippare ?
- Måste jag klippa min häst?
- Hur klipper jag min häst på rätt sätt? - Den perfekta hästklippningen i bara 3 steg!
- Praktiska produkter för stall och ridhus
Hur du hittar rätt hästklippare?
Du bör skräddarsy WAHL hästklippare efter dina preferenser och hästens behov. Det finns många olika anledningar till att en häst klipps. Oavsett om det handlar om att skydda djuret, ta bort överflödig päls efter att ha kastat pälsen eller trimma utställningsdjur är rättWAHL hästklippare särskilt viktig.
För att hitta rätt klippare för hästar bör du ställa dig följande frågor:
- Fullständig klippning eller detaljklippning: Om du klipper hela hästen eller större delar av hästen bör du välja en medelstarka till kraftfulla klippare. Kraftfulla klippare som eller är utmärkta för detta ändamål. Om du huvudsakligen använder klipparen för detaljer som t.ex. klippning runt ögonen, könsorganen eller benen, är mer lätthanterliga klippare som klippare eller helt tillräckliga.
- Effekt: Om du klipper flera hästar i rad bör du välja en klippare med mer effekt, t.ex. eller . Om du bara klipper en häst räcker det med en klippare med medelhög effekt, t.ex. klippare.
- Rasspecifika pälsegenskaper: Om du vill klippa en haklapp för varmblodshästar med fint hår kan du använda en liten klippare, till exempel . Om du vill klippa hästar med tjockare päls (t.ex. ponny eller shetlandsponny) bör du välja en stark klippare, t.ex.
- Nät- eller batteridrift: Beroende på förhållandena på den plats där klipparen används är en sladdansluten eller batteridriven klippare det bästa alternativet. Om du inte vill vara utan båda fördelarna kan du välja en hybridmaskin, t.ex. clipper eller
- Hantering: I regel är klippare med plasthölje lättare och billigare än klippare med metallhölje. Glidfria höljen och handremmar ger hjälp när du arbetar här. De flesta modellerna har redan ett smalt och ergonomiskt format hölje för trötthetsfritt arbete och bekväm enhandsmanövrering.
- Vikt: Var uppmärksam på hästklipparens vikt. Ju lättare klipparen är, desto mindre trötthet kommer dina armar att uppleva.
- Ljudkänslighet: För bullerkänsliga och oroliga hästar är en tyst och vibrationsfri klippare bekvämare, t.ex. eller .
- Reservblad: Det är klokt att ha tillräckligt med och till hands.
- Tillbehör till klippare: Spray & håller klippbladet rent, vasst och svalt. främjar klipparens livslängd. Praktiska väggfästen för klippare, pälstork med pälsvårdsborste eller klippmall för hästar - på Agrarzone hittar du ett brett utbudWAHL av professionella och praktiska klippare. !
Behöver jag klippa min häst?
Hur vida din häst behöver klippas beror på om du inte rider ut hästen alls på vintern, eller bara ibland i promenad, eller om du är en ambitiös och sportig ryttare som tränar med hästen även under kalla dagar och är ute under långa perioder.
Om du gillar att ta din häst på långa turer under den kalla årstiden och tillbringar mycket tid med att gnugga pälsen torr eller leda den torr, bör du klippa din häst. Med en hästklippning skyddar du din häst från förkylningar som orsakas av kyla och överdriven svettning. En kort päls klibbar inte ihop lika snabbt som en lång päls och är lättare att hålla ren. Om hästen bara rids ut i måttlig promenad på vintern behöver den inte rakas. Oklippta hästar är mindre utsatta för skav och svampsjukdomar än klippta hästar.
Vårt tips: Lägg ett på din älskling redan på sensommaren, eftersom det bromsar tillväxten av vinterpälsen.
Hur du hjälper din häst under pälsbytet:
Pälsbytet är mycket ansträngande för hästens organism. Med en grundlig pälsrengöring hjälper du din häst under pälsbytet. En grundlig pälsrengöring tar inte bara bort underpälsen och döda hudflagor, utan stimulerar framför allt hästens blodcirkulation
Hur klipper jag min häst på rätt sätt?
Den perfekta hästklippningen i bara 3 steg:
Förberedelserna inför hästklippningen är minst lika viktiga som själva klippningen. Med rätt förberedelser sparar du tid, skonar din utrustning och kan klippa din häst utan problem och komplikationer.
1. Förberedelserna - Vad behöver jag för att klippa hästar ?
Det här är vad du behöver för att klippa hästar:
- - Rätt klippare för din häst
- - En ren och slipad klippare är halva slaget
- & - Håller skärsatsen ren, vass och sval
- - Främjar livslängden på din klippare
- & - För att ta bort pälsrester från klipparen och för eftervård av din häst
- När som helst: - För att försköna hästens päls
Övning och tålamod för hästklippning
Det är inte alla hästar som gillar att bli klippta. Många hästar blir skrämda av ljudet från klipparen - andra hästar har svårt att stå stilla på plats. Öva på att klippa med din häst - kör hästklipparen några gånger eller stryk hästens kropp och känsliga områden några gånger när klipparen är avstängd. Efter några övningstillfällen lyckas du klippa hästar även med ljudkänsliga och rädda djur.
Vårt tips: För ljudkänsliga och oroliga hästar rekommenderar vi en tyst, vibrationsfri klippare som eller
2. Klippning av hästar - Hur klipper jag min häst på rätt sätt?
Hästar klipps alltid mot strömmen . Klippning mot strömmen ger ett jämnt resultat och förhindrar skador på hästens hud. Om du i förväg markerar svåra banor och mönster med krita på djurets päls underlättar du orienteringen och styrningen av klipparen.
Med klipparen kan du klippa längs okänsliga områden (t.ex. mage, rygg osv.) utan problem. Känsliga områden (t.ex. ben, axlar, sadelposition, flanker osv.) klipps bäst med försiktiga, korta klipprörelser. Om du vill undvika sadelområdet kan du placera ett på djurets rygg och klippa runtomkring. Hästar kan i allmänhet klippas från huvud till hov med en stor klippare, t.ex. eller . För oroliga och känsliga hästar rekommenderas dock att använda en mer lätthanterlig och tystare klippare som clipper eller på svåra delar av kroppen.
Tips från ett proffs
- Ge dig själv och din häst en paus då och då. Använd den här tiden för att rengöra klipparen, eftersom de många hårstrån som fastnar i klipparen annars gör knivarna slöa och försämrar klippningen.
- Var också uppmärksam på att klipparen inte överhettas. För att göra detta, frigör klipphuvudet från håret med en och behandla med spray och kylspray
- Viktigt: Det är förbjudet att klippa av innerslangarna enligt § 6 i den tyska djurskyddslagen!
3. efter klippning - grooming, renlighet och filtning
Efter hästklippning bör du borsta hästen helt och hållet och ta bort all lös päls som har lämnats kvar på din favorit. När utomhustemperaturen är låg kan du lägga en lämplig på din häst för att skydda den från att frysa. Den optimala tjockleken på hästtäcket beror på hästens klippning, attityd och känslighet.
Efter klippningen bör du använda en eller en varje gång du åker ut på en ridtur. Svettfilten kan antingen användas för uppvärmningsridning, men kan också användas för torr ridning efter att arbetet är gjort. När hästen är tillräckligt torr efter träningen kan du byta ut svett- eller njurmattan mot en eller
Dina förmåner i Agrarzone butiken:
Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.