info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Får Staket Set


Filter

Köp fårstängsel och vargstängsel online på Agrarzone

En överblick:

  • Innehåller allt du behöver för att skapa ett säkert stängsel för dina betande djur.
  • För får, getter (även med horn), alpackor, lamor osv.
  • Effektivt skydd mot varg tack vare elektrifiering
  • Täta maskor och förstärkta bottensträngar förhindrar att du glider igenom.
  • Lätt att sätta upp utan specialverktyg

Varför överhuvudtaget ett fårstängsel?

Betande djur som får, alpackor och lamor hör till de djurarter som är mycket svåra att driva in. Ett svagt elstängsel gör föga intryck på dessa robusta betesdjur, eftersom deras täta, tjocka päls leder elektriska impulser dåligt och de känner knappt eller inte alls av elektriska stötar. Det blir också alltmer nödvändigt att skydda får, getter och andra djur från varg, eftersom vargarna sedan en tid tillbaka i allt större utsträckning har bosatt sig i de europeiska skogarna. Med våra kompletta fårstängselpaket får du allt som krävs för att skydda dina betande djur på ett säkert sätt och för att effektivt försvara dig mot varg. Du behöver inte längre någon extra utrustning. Det är enkelt att sätta upp - dina betande djur är genast väl skyddade!

Här får du praktiska tips som hjälper dig att välja rätt fårstängsel för dina får, getter, alpackor med mera. Har du fler frågor om våra uppsättningar får- och vargstängsel? Kontakta vår kundtjänst, så hjälper våra experter på skydd för boskapsskötsel gärna till.

I 5 steg till rätt uppsättning fårstängsel:

1. Vilka djur vill du driva?

Jag har fårhjordar: Om du har ett eluttag i närheten bör du alltid välja ett , eftersom ett fårstängsel med en 230 V-hägnsenhet för betesmarker fungerar effektivare än en mobil 12 V-batterienhet.

Jag föder upp alpackor, lamor eller hornlösa getter: För dessa djur behöver du ett med ett högre nät än för får (minst 108 cm). Observera dock att ett betesnät inte är lämpligt för getter med horn, eftersom hornen kan fastna i nätet.

Jag har getter med horn: I det här fallet är ett det bästa WAHL, eftersom djuren inte kan fastna med hornen i det här stängslet.

2. Har du tillgång till ett eluttag?

Ja, jag har tillgång till ett eluttag: I det här fallet är ett elstängsel alltid bättre än ett mobilt 12V elstängsel, eftersom anslutningen till eluttaget eliminerar behovet av att byta batteri ofta . Detta sparar arbetstid och högre underhållskostnader.

Nej, jag har inte tillgång till ett eluttag: I det här fallet kan fårstängslet också drivas med en . I detta fall måste du dock ladda batteriet var 2-4:e vecka.

3. Har du tid att byta eller ladda batteriet i elstängslet var 2-4:e vecka?

Ja, jag har tid: I det här fallet kan du köpa en elstängsel utan att tveka. Men om du har permanent tillgång till ett eluttag rekommenderar vi att du väljer ett elstängsel med elanslutning.

Nej, jag har inte tillräckligt med tid för det: Om du har tillgång till ett eluttag bör du välja ett . Om du inte har något uttag är ett bättre för dig. På så sätt laddas batteriet hela tiden, du minskar underhållsarbetet och sparar samtidigt på elkostnaderna.

4. Stannar ditt fårstängsel alltid på samma plats eller byter du ofta betesmark?

Staketet används mobilt: För mindre stängsel med lite vegetation är ett betesstängsel med en 12V-anslutning det bästa valet. Kombinationsapparater är också praktiska, dessa kan drivas med 230V-el eller med ett 12V-batteri.

Staketet stannar alltid på samma plats: Om du har tillgång till ett eluttag är en alltid det bästa alternativet WAHL.

5. Placerar du stängslet i ett område som befolkas av vargar?

Ja, det finns vargar i området: då är ett det bästa beslutet. Om du inte har elektricitet i närheten kan du också använda vårt mobilt med ett uppladdningsbart batteri på 12 V. Observera dock att du måste ladda batteriet regelbundet. Om du inte har tid att ladda batteriet regelbundet är det förmodligen bättre med ett . På så sätt drivs vargstängslet av solenergi, vilket innebär att du slipper koppla in eller ladda batteriet.

Nej, det finns inga vargar i området: i det här fallet kan du använda ett vanligt . Med nätström är dina får väl skyddade och du behöver inte oroa dig för djurens säkerhet.

Jag hade nyligen en vargattack: Det bästa skyddet mot varg är att använda med nät och tråd till betesmarker för att skydda sig mot varg. På detta sätt kan du dubbelt skydda ditt befintliga staket mot vargar. Om du inte redan har ett stängsel för dina får kan du sätta upp ett extremt säkert vargstängsel med det här setet.

Det här tillbehöret passar till ditt fårnät:

Om du behöver ett längre fårstängsel kan du köpa fler elektroniska nät . Våra fårnät kan enkelt anslutas till varandra med de integrerade metallklämmorna och på så sätt förlängas.

: Om elstängslet inte innehåller något batteri eller uppladdningsbart batteri eller om du behöver fler batterier för att byta ut dem, hittar du lämpliga uppladdningsbara batterier för alla vanliga i den här kategorin.

: Solcellsmoduler finns tillgängliga som ett komplement till nästan alla 12V-batterier. Detta gör att du slipper byta batteri ofta. Elkostnader för batteriladdning uppstår inte heller längre.

: En fårnätdörr kan installeras på vilken punkt som helst på fårnätet för att underlätta och säkra ut- och instigning utan risk för elstötar.

: Om en stolpe på ditt fårstängsel har gått sönder eller om du vill sätta en ersättningsstolpe i hörnen på ditt fårstängsel för extra stabilitet kan du köpa en lämplig ersättningsstolpe för pilnätet ett rimligt pris.

: Enligt lag måste alla elstängsel längs en allmän väg markeras med varningsskyltar med jämna mellanrum.

: Använd en testare för betesstängsel för att mäta spänningen i ditt elstängsel. På så sätt kan du snabbt avgöra om du har den spänning du behöver och om ditt stängsel är säkert.

: Vill du skydda ditt elstängsel mot stöld? Upptäck säkra batterilådor för att skydda ditt elstängsel.

: I den här kategorin hittar du olika tillbehör till betesnät, från till och .

: I vår kategori får kan du köpa allt du behöver för att hålla får och getter på ett effektivt och artanpassat sätt.

Från till och - i den här kategorin hittar alpackaälskare allt som får en alpacka att slå snabbare.

Du kan köpa välsmakande och energirikt samt billigt i vår foderbutik och få det bekvämt hemlevererat.

Dina förmåner med Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kunden ansvarar dock för kostnaderna för returen med expeditionsavdelningen.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är perfekt för din användning kan du returnera det till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Kvalitetsprodukter: Alla våra produkter utformas och testas av experter. De är perfekt lämpade för sin avsedda användning.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst hjälper dig gärna med alla frågor du kan tänkas ha. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att från dig.