Elstängsel 12V med batterier

Ett elstängsel 12 V behövs för elstängslets strömförsörjning. Strömmen kommer från ett uppladdningsbart 12-voltsbatteri.

 • Kraftfullt 12V elstängsel med uppladdningsbart batteri
 • Combi-enheter med 230V nätanslutning eller solcellsmodul finns också tillgängliga.
 • För hästar, kor, får eller andra "robusta" djur.
 • Idealisk för ofta skiftande betesmarker och för mobil användning

Många 12 V elstängselaggregat kan också kompletteras med en solcellsmodul för elstängsel. På så sätt behöver batterierna inte längre laddas manuellt, utan enheten laddas permanent med solenergi.

Det finns också kompletta paket med betesstängsel: Om du är intresserad kan vi också gärna sätta ihop ett komplett paket med alla tillbehör för elstängsel som behövs utöver stängselanordningen för betesmarker, t.ex. stängselstolpar, isolatorer, ledarmaterial, jordning, solcellsmoduler eller anslutningar.

För vilka djur lämpar sig ett stängsel för betesmarker 12V?

Särskilt lämplig för:

 • Hästar
 • Kor
 • Får
 • Getter

På grund av den höga utgångseffekten (mätt i joule) används dessa fäktare i första hand till stängsel för hästar, kor, får, getter och andra "robusta" djur.

Det finns dock även mindre kraftfulla 12-volts elstängsel som lämpar sig för grisar, höns och andra känsliga djur.

I dessa situationer är ett 12V elstängsel rätt för dig.

 • Du har inte tillgång till ett eluttag: Med ett 12 V elstängsel behöver du inget eluttag och du kan använda stängslet i upp till fyra veckor utan att ladda batterierna.
 • Du vill använda elstängslet vid turneringar eller byter ofta betesmark: Ett 12-volts elstängsel är mycket rörligt och mångsidigt. I dessa situationer är ett 230-volts elstängsel med obligatorisk uttagsanslutning inte lämpligt för dig.
 • Du vill ladda ditt elstängsel med en solcellsmodul på ett arbetsbesparande och miljövänligt sätt: Många 12-volts elstängselanordningar kan kombineras med en solcellsmodul. Batteriet laddas sedan kontinuerligt med solenergi. Det innebär mindre underhåll och du behöver inte ladda batterierna själv.
 • Du har "robusta" djur och behöver en kraftfull, mobil enhet: Om du har hästar, kor eller får och ofta byter betesmark behöver du en mobil elstängselanordning med hög effekt. I det här fallet är en 9-volts batterienhet för svag och du behöver absolut den höga utgångseffekten från en 12-volts batterienhet.

I dessa situationer är ett 12-volts elstängsel inte lämpligt för dig.

 • Du kan inte ladda eller byta ut batterierna var 2-4:e vecka: Om du inte kan underhålla ditt stängsel löpande är ett 12-volts elstängsel inte rätt WAHL för dig. Om du har ett eluttag nära stängslet är ett 230-volts elstängsel bättre WAHL. Alternativt kan du komplettera ditt 12-volts elstängsel med en solpanel. På så sätt laddas batterierna ständigt med solenergi.
 • Du behöver "bara" en svagare anordning för paddocks eller mindre stängsel: I det här fallet är den höga utgångseffekten hos 12-volts batterianordningen förmodligen inte ens nödvändig. En svagare 9-volts batterienhet räcker oftast till för dessa kortare stängsel.

Dessa tillbehör är användbara för 12V elstängsel

Dina förmåner på Agrarzone-Shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla elstängselanordningar uppfyller de lagstadgade säkerhetsstandarderna: Även stängsel för betesmarker med hög energiproduktion är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att säkerhetsnormerna följs.

Endast elektriska fäktare från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: På grund av den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. I slutändan sparar du pengar under flera år.