Haberfellner Pizzamjöl, speciell typ 550 / W 700 / Tipo 00 1 kg i korthet:


  • För original italiensk pizza
  • Det mest populära pizzamjölet
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Haberfellner Pizzamjöl, speciell typ 550 / W 700 / Tipo 00

Det finaste pizzamjölet för en original krispig pizza som från Italien!

Haberfellner pizzamjöl special typ 550 (enligt typifiering Tyskland) / W 700 (enligt typifiering Österrike) / Farina finissima Tipo 00 (enligt typifiering Italien) framställs uteslutande av glutenrika vetesorter av hög kvalitet och lämpar sig, som namnet antyder, för elastiska, luftiga och krispiga pizzadegar. Oavsett om det gäller pizza margarita, pizzabröd eller fina italienska bakverk - med detta pizzamjöl av 100 % österrikiskt vete kan du ta med dig det italienska köket hem! Pizzamjölet special typ 550 / W 700 / Tipo 00 kan också användas till alla andra matlagnings- och bakrecept som kan göras med vetemjöl 405 / 480 smooth. Vädret är garanterat GMO-fritt och är strängt kontrollerat med bekämpningsmedel.

Pizzamjöl special typ 550 / W 700 / Tipo 00 i överblick:

  • För original italiensk pizza
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Typ 550 (enligt typifiering i Tyskland)
  • Typ W 700 (enligt Österrike)
  • Typ W 00 (i enlighet med den italienska typifieringen)

Egenskaper:

  • För elastiska, luftiga pizzadagar
  • Det mest populära pizzamjölet
  • Lämplig för många andra bak- och matlagningsrecept
  • Goda bakningsegenskaper
  • Längre hållbarhet än mörkt mjöl
  • Mineralinnehåll 0.55g / 100g

Användning:

Med pizzamjölet special typ 550 / W 700 / Tipo 00 lyckas du med luftiga, lätta och elastiska pizzadagar på nolltid! Vid tillverkningen av pizzamjöl blandas endast de vetesorter som har den högsta glutenhalten, dvs. spannmål med hög glutenhalt. Pizzamjöl är inte bara en utmärkt ingrediens i det italienska köket för pizza och pizzabröd. Det kan också användas vid tillverkning av bakverk av bakpulverdeg, jästdeg, chouxdeg, sand- eller svampkakor, för att binda såser, för strudeller, pannkakor eller kex . Pizzamjöl Special Type 550 / W 700 / Tipo 00.

Grundrecept för italiensk pizzadeg:

Ingredienser: 1 kub jäst eller torrjäst, 500 g pizzamjöl, 2 matskedar italiensk olivolja, 250 ml ljummet vatten, 1 tesked salt, 1 nypa socker.

  1. Sikta först ner pizzamjölet i en skål för pizzadegen.
  2. Blanda det ljumma vattnet väl med jäst, en nypa salt, socker och olja.
  3. Häll nu vatten-jäst-oljeblandningen över mjölet.
  4. Knåda först med degkroken på en handmixer i ca 5 minuter.
  5. Knåda slutligen för hand - detta gör degen smidig och jämn.
    Vårt tips: Om degen klibbar fast för mycket på händerna, lägg till mer mjöl.
  6. Täck över degskålen och låt den jäsa på en varm plats i cirka 45 minuter - detta fördubblar pizzadegens volym.
  7. Städa under tiden köket och värm ugnen till 250 grader (varmluftsugn 220).
  8. Dela nu pizzadegen på mitten och kavla ut den tunt på en mjölad arbetsyta.
  9. Toppa med tomatsås och alla möjliga ingredienser som önskas.
  10. Grädda pizzan i ugnen i cirka 15 minuter. Receptet ger 2 pizzor.
  11. Buon appetito!

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

  • 1 kg
  • 5 kg
  • 25 kg
Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

1 från 1 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


25 maj 2020 15:54

Mehl

Super gut

Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

127,91 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

118,60 kr*