Köp enkelt hästfiltar och tillbehör till hästar på nätet

Vi på Schnauzerl erbjuder dig ett WAHL stort urval av olika hästtäcken. Lämpliga hästfiltar är viktiga för hästen och, beroende på modell, håller den torr och varm eller skyddar mot irriterande flugor och hästflugor. Hästfiltar finns i många olika funktioner och storlekar. Här i hästfiltbutiken på Schnauzerl hittar du många olika modeller av hästfiltar från välkända tillverkare som t.ex. BUSSE, Covalliero och Kerbl.

Varför täcka hästar?

Det finns många goda skäl till varför hästar bör täckas. Många aktiva ryttare klipper sin häst under övergångsperioden eller på vintern, så att hästen svettas mindre när den rider eller svettas snabbare på vintern, vilket förebygger sjukdomar. Särskilda vintermattor kompenserar för bristen på vinterpäls. Betesfiltar finns i olika utfodringar för varje årstid.

Vattentäta betesfiltar och regnfiltar är tillverkade av ett speciellt tyg och håller fukt och vind borta från hästens päls. Detta förebygger sjukdomar och problem i rörelseapparaten, eftersom hästens känsliga rygg- och njurområde förblir torrt.

Flugmatta med nackdel för naturligt flugskydd

Zebrahästfiltar för hästar är inte bara ett blickfång utan även ett effektivt skydd mot irriterande flugor och insekter. Dessutom ger eksemfiltar, flugfiltar, flugmasker och ridmattor skydd mot insekter och skadlig UV-strålning (t.ex. för eksemhästar) på sommaren. De luftiga filtarna är tillverkade av ett tätt vävt, lätt tyg så att de irriterande skadedjuren inte har någon chans att störa hästen i hagen eller på en ridtur. Du kan läsa fler tips om flugskydd för hästar i vår blogg -> Flugskydd för hästar: Tips och tricks för flugskydd.

Kan man tvätta hästfiltar?

Ett mycket tydligt JA! Om du täcker din häst regelbundet måste du också tvätta din hästfilt. Alla våra modeller är tvättbara. Om du har mer detaljerade frågor om modellen, tveka inte att fråga oss. Vi berättar gärna för varje modell om du kan tvätta hästfilten i tvättmaskinen och i vilken temperatur. Använd vårt kontaktformulär eller ring oss.

Hästfiltar billiga och av hög kvalitet

I dagens hästhållning lever hästar under helt andra förhållanden än i sin naturliga miljö. De arbetar och svettas mycket, medan hästar i naturen sparar sina krafter för nödsituationer. I det vilda söker hästar skydd mot kyla, vind och regn under träd eller bakom häckar. I en betesdrift är dessa naturliga skyddsanordningar bara delvis givna. Du kan köpa rätt hästfilt här på Schnauzerl. Bland annat erbjuder vi även hästfiltar för shetties, hästar med smal bröstkorg och barockhästar som Frieser.