info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Getingfälla


Filter

Getingfälla och Getingspray hos oss:

Vill du bli av med getingar på ett enkelt och effektivt sätt? Här hittar du en översikt över särskilt effektiva metoder för getingbekämpning:

getingspray och getingskum mot getingbon:

Getingfälla och getingspray mot flygande getingar:

Rätt åtgärd för getingbekämpning:

Hur man blir av med getingar?

Ett surrande vid frukostbordet eller vid den läckra efterrätten i trädgården - vi talar om getingar som gillar att äta. Generellt sett är getingar mer användbara än farliga. De flesta getingstick inträffar när man obemärkt trampar på en geting. Bortsett från smärtan från getingsticket upplever de flesta människor inga biverkningar. Situationen är annorlunda för allergiker, för vilka getingstick är mycket farliga och kan leda till döden. Om du vill njuta av din tid utomhus utan besvärliga insekter måste du vidta rätt åtgärder för att :

  1. Bli av med flygande getingar
  2. Borttagning av getingbo

1. Bli av med getingar som flyger runt

När det gäller getingbekämpning är det viktigt att veta att getingar i princip alltid letar efter mat. Getingar stannar inte vid öppna drinkar, läckra bakverk och lunch. Det är därför viktigt att hålla mat och dryck väl förseglade utomhus. Kompost och sopor bör också vara otillgängliga för getingar. Om du arbetar i trädgården är det lämpligt att inte ha för färgglada kläder och att inte använda parfymerade dofter och krämer, eftersom dessa lockar till sig insekterna. Effektiv borttagning av getingar för ostörda dagar utomhus kan uppnås med effektiva getingfällor och getingsprayerfrån Agrarzone.

Våra getingfällor och getingsprayer i korthet:

Getingfälla mot flygande getingar:

Lämpliga tillbehör för getingfällan:

Getingspray mot flygande getingar:

2. Ta bort getingboet i 7 steg är getingboet äntligen borta!

Om getingarna har bosatt sig i trädgården, i skjulet eller under takfoten krävs andra metoder för

7-stegsplan:

Med vår 7-stegsplan kan du bli av med getingar på ett effektivt sätt:

1. Steg: Planering - flytta eller förstöra
2. Steg: Använd rätt skyddskläder
3. Steg: Välj bästa tidpunkt
4. Steg: Bestäm flyktväg
5. Steg: Avlägsna getingboet med getingskum eller getingspray
6. Steg: Gör dig av med getingboet
7. Steg: Förebyggande avgetingboet

Steg 1: Planering - flytta eller utrota

Får man förstöra getingboet eller måste boet flyttas? I Tyskland är getingar, bin och getingar i allmänhet skyddade enligt lag. Ett geting-, bi- eller getingbo får endast avlägsnas i undantagsfall (= farlig situation). I Österrike är hornets och binas naturskyddade, i vissa delstater (t.ex. Steiermark) är vissa getingar skyddade som arter.

I vissa fall är det dock absolut nödvändigt att ta bort ett geting- eller getingbo nära hemmet, till exempel om du har en familjemedlem med allergier eller ett litet barn.

Vid behov är det bäst att vända sig direkt till en biodlare eller en specialiserad

Steg 2: Använd rätt skyddskläder

Getingar är i allmänhet inte aggressiva. Men om getingar känner sig hotade kommer de att försvara sitt bo. Du kan skydda dig mot getingstick med rätt . Långa tjocka byxor, långärmade tjocka skjortor, , , med långa manschetter rekommenderas.

Steg 3: Välj den bästa tiden

För att effektivt förstöra getingboet är rätt tidpunkt avgörande för att lyckas med getingbekämpningen. Helst bör getingboet avlägsnas under uppbyggnadsperioden (mellan april och augusti) eller så bör getingborttagningen utföras antingen tidigt på morgonen eller på kvällen när temperaturen är låg, eftersom getingarna i boet då befinner sig i sin vilofas. Getingar som den vanliga getingen och den tyska getingen överlever bara en säsong. Om getingboet inte utgör någon omedelbar fara på grund av dess placering kan du vänta till sommaren och sedan ta bort det tomma boet.

Steg 4: Bestäm utrymningsväg

Getingarna reagerar inte entusiastiskt på att man tar bort deras getingbo och de kommer att sticka otroligt smärtsamt. Därför är det bäst att planera en flyktväg i förväg så att du snabbt kan ta dig i säkerhet. Innan du tar bort getingboet ska du gå igenom utrymningsvägen med öppna ögon och ta bort eventuella snubbelrisker (t.ex. föremål som ligger runt omkring, leksaker osv.).

Steg 5: Förstör getingboet med getingskum eller getingspray.

Getingskum för lättillgängliga getingbon Tingskum är lämpligt för lättillgängliga getingbon. Skummet innehåller ett nervgift som effektivt dödar getingar och bildar dessutom ett ogenomträngligt skal runt boet: getingarna är inneslutna i sin grotta. Getingboet sprutas från alla sidor med ett tillräckligt stort säkerhetsavstånd på minst 2 m tills hela boet är täckt av skum. För att undvika getingstick ska du alltid täta ingångsöppningarna först. Först därefter täcker du resten av getingboet med skummet. ska verka i minst 24 timmar.

Köp effektivt getingskum på Agrarzone:

Getingspray för lättillgängliga och svåråtkomliga getingbon Getingspray lämpar sig för lättillgängliga och svåråtkomliga getingbon (t.ex. sprickor, högre getingbon). Spray mot getingar innehåller giftiga insekticider som har en dödlig effekt på getingarnas nervsystem. När man dödar getingar med getingspray sprutas först boet eller ingångshålen med effektiv getingspray i flera sekunder i vindriktningen. Det rekommenderas att man använder eller och att man håller ett tillräckligt stort säkerhetsavstånd på minst 2 meter. För svåråtkomliga bon, spraya först ingångshålen och använd sedan ett kraftfullt munstycke för att komma så nära boets öppning som möjligt och spraya getingboet. Getingspray på Agrarzone kan sprutas på långt avstånd, har en utmärkt omedelbar och långvarig effekt mot getingar och utrotar getingbon på ett tillförlitligt sätt.

Köp WaspSpray & Wasp Foam på Agrarzone: , , ,

Steg 6: Gör dig av med getingboet Använd en hammare för att slå ner det övergivna boet, som huvudsakligen består av träfibrer, och släng boet i hushållsavfallet. Rengör sedan området där boet låg noggrant med ett desinfektionsmedel. Annars kan de kvarvarande dofterna locka en bidrottning att slå sig ner på samma plats igen nästa år.

Steg 7: Förhindra getingbon - Inga getingar i trädgården med dessa tips!

För att förhindra att irriterande gäster bosätter sig i trädgården och på balkongen och för att undvika att behöva döda getingar i onödan är det bättre att förebygga än att bota när det gäller getingbekämpning. För att göra detta är det nödvändigt att göra getingarnas typiska boningsställen, t.ex. takfötter, rulljalusier, balkonger eller höskjul, mindre attraktiva. Med följande tips kommer inga getingar att slå sig ner i ditt hem:

  • Stäng alla öppningar i huset.
  • Använda rulljalusier oftare
  • Täta hål i marken
  • Ta bort ruttet trä
  • Stäng öppna lådor, lådor eller liknande helt eller öppna dem helt.
  • Rengör om möjligt takfötter och balkongutsprång regelbundet.
  • Använd trädgårdsskjul och höskjul regelbundet.

Dina förmåner på Agrarzone-Shoppa

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expedition ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du skicka tillbaka varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.