info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Flugfällor för sälg


Filter

Flugfällor för sälg

Ett av de största hoten mot hästens välbefinnande är förekomsten av stallflugor. Dessa irriterande insekter kan orsaka en rad hälsoproblem för din häst, från irritation och obehag till allvarliga infektioner. Därför är det viktigt att investera i stallflugbekämpning för hästar.

Vad är stallflugor?

Stallinsekter är en typ av bitande flugor som är vanliga i många delar av världen. De liknar till utseendet husflugor, men med en något större och robustare kropp. Stallflugor förekommer ofta i och runt , där de livnär sig på hästars och andra djurs blod. De är särskilt aktiva under årets varma månader och kan vara en allvarlig olägenhet för både hästar och människor.

Vilka risker är förknippade med stallflugor?

Stallflugor kan orsaka en rad för hästar. Ett av de vanligaste problemen är hudirritation, vilket kan leda till klåda, gnidning och andra former av obehag. Med tiden kan denna irritation leda till utveckling av hudinfektioner och andra allvarligare hälsoproblem.

Stallflugor kan också överföra en rad olika sjukdomar till hästar. Bland dessa finns bland annat ekvin infektiös anemi, som är en virusinfektion som i vissa fall kan vara dödlig. Stallflugor har också kopplats till överföring av hästencefalit, som är en virussjukdom som kan orsaka neurologiska symtom och till och med döden hos vissa hästar.

Vilka är fördelarna med bekämpning av stallflugor för hästar?

Det finns många fördelar med att investera i stallflugbekämpning för dina hästar. Här är några av dem:

  1. Förbättrad hälsa och välbefinnande: Genom att bekämpa stallflugor kan du bidra till att förebygga en rad hälsoproblem hos dina hästar. Detta inkluderar hudirritation, infektioner och överföring av allvarliga sjukdomar.
  2. Ökad komfort: Stallflugor kan vara en allvarlig olägenhet för hästar och få dem att klia sig och gnugga sig råa. Genom att kontrollera dessa insekter kan du bidra till att öka din hästs komfort och minska deras stressnivåer.
  3. Minskad risk för skador: Hästar som ständigt kliar sig och gnuggar sig är mer benägna att drabbas av skador som skärsår och skrubbsår. Genom att bekämpa stallflugor kan du bidra till att minska risken för att dessa typer av skador uppstår.
  4. Kostnadseffektivt: Även om det finns en förskottskostnad förknippad med inköp av produkter för bekämpning av stallflugor kan denna investering spara pengar i det långa loppet. Genom att förebygga hälsoproblem och minska risken för skador kan du undvika kostsamma veterinärräkningar och andra utgifter.

Vilka är de olika typerna av produkter för bekämpning av stallflugor?

Här är några av de vanligaste alternativen:

  • Flugspray: Dessa är aktuellasom appliceras direkt på hästens hud eller päls. De fungerar genom att stöta bort flugor och andra insekter och kan ge flera timmars skydd.
  • Flygtäcken och masker: Dessa är fysiska barriärer som hindrar flugor från att komma i kontakt med hästens hud. Flygtäcken bärs över hästens kropp, medan täcker huvudet och ansiktet.
  • Produkter som går igenom: Dessa är kosttillskott som tillsätts i hästens foder. De fungerar genom att förhindra utvecklingen av fluglarver i gödsel, vilket kan bidra till att minska den totala populationen av stallflugor.
  • Flugfällor: Detta är anordningar som lockar och fångar flugor med hjälp av olika typer av bete. De används ofta tillsammans med andra flugbekämpningsmetoder för att bidra till att minska den totala populationen av stallflugor i området.

Att välja rätt produkt för bekämpning av stallflugor

När du väljer en produkt för bekämpning av stallflugor till din häst är det viktigt att ta hänsyn till hästens individuella behov och preferenser. Om din häst till exempel är särskilt känslig för kemikalier kanske du vill välja en naturlig flugspray eller ett flugblad i stället för en syntetisk spray. På samma sätt, om din häst är särskilt känslig för förekomsten av flugor kan du överväga att använda flera olika typer av produkter för bekämpning av stallflugor, till exempel en kombination av flugspray och flugfällor.

Stallflugbekämpning är en viktig del av hästvården som inte bör förbises. Genom att minska antalet stallflugor i och runt din hästs miljö kan du bidra till att hålla dina hästar friska, bekväma och produktiva. Dessutom kan bekämpning av stallflugor vara en kostnadseffektiv lösning som är både miljövänlig och lätt att genomföra. Om du är hästägare bör du överväga att investera i åtgärder för att bekämpa stallflugor för att skydda dina djurs hälsa och välbefinnande.

Dina fördelar på Agrarzone:

Fria returer: Du kan returnera alla köp inom 30 dagar, och returfraktkostnaderna är vårt ansvar.

30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om du inte är nöjd kan du returnera den inom 30 dagar och få full återbetalning.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst hjälper dig gärna med alla frågor du kan ha. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig