BUSSE FLEX FIT FULL svart voltigegjord i korthet:


Specifikt och flexibelt användbart utfallsbälte - möjliggör mark- och utfallsarbete i ett brett spektrum av tillämpningar och krav.

Beroende på hästens ålder och utbildnings-/träningsnivå är bröstet och axlarna betydligt smalare än hästens yta på grund av utvecklingen av kustbågen bakom den. Som ett resultat kan detta göra att ett konventionellt utfallsband glider/tippar när det är obundet vid utfall så snart hästen sätter en viss spänning framåt på bandet.

Denna glidning kan öka ju längre fästringarna på utfallsremmen är från Resten av gjorden på hästen har tagits bort. Ju tjockare stoppning, desto större avstånd. Det kan innebära att konventionella utfallsremmar på unghästar måste spännas fastare när man vänjer sig vid att vara obunden, annars glider/tippar de. Ostadiga remmar som glider framåt orsakar ofta skav och obehag för hästen. Ett bälte som dras för hårt är ingen lösning!

FLEX FIT utfallsbälte undviker därför medvetet tjock stoppning och är istället utrustad med stabil, bred och extra platt filtstoppning. Den speciella mankstången i rostfritt stål, med individuellt justerbara vinkelsidodelar, säkerställer optimal anpassning till hästens revbensbåge, för idealisk stöd och tryckfördelning samtidigt som manken och ryggraden på ett säkert sätt avlastar - utan tjock stoppning och oavsett hur respektive manke är uttalad.

Andra produktegenskaper:

  • Tillverkad av robust läder
  • Dubbla bältesremmar på båda sidor för användning av valfri kort omkrets beroende på hästens omkrets och materialpreferens - därför inget midjebälte som ingår i leveransen
  • kan användas med sadelunderlägg och alla konventionella utfallsgjordsskydd kan även spännas över en sadel
  • olika alternativ för att bära tyglar, långa tyglar , utfall, samt för att fästa alla typer av hjälptyglar till totalt 12 ringar, uppdelade per sida:
    • 3 stora D-ringar på medelhöjd
    • 1 extra stor D-ring i botten längst ner li>
    • 1 stor, höj- och sänkbar D-ring i området för de dubbla remmarna< /li>
    • 1 stabil körögla (nyckel) upptill
  • kan kombineras efter önskemål förvarad eller demonterad, två 13 mm kombinycklar krävs för detta: en för åtdragning, en för låsning (ingår ej i leveransen)
  • Omfattning: kan bestämmas individuellt genom att välja det korta bältet som används < li>Bredd: 13 cm
Tillverkare "BUSSE"

BUSSE Ridsport onlinebutik

BUSSE är känt för högkvalitativa och funktionella hästprodukter för erfarna Ryttare. Oavsett om det handlar om Busse ridstövlar, sadlar, hästtäcken eller Wildhorn Western-sadelkuddar samt knutna halster hittar du ett stort urval av BUSSE ridartiklar i vår Hästbutik. Bläddra igenom våra kategorier och upptäck BUSSE:s exklusiva Ridsportsortiment.

Letar du efter rätt hästfoder? I vår hästfoderbutik hittar du högkvalitativt hästfoder från regionen som T.Ex. Siglhorse och Leimüller samt ekologiskt hästfoder från Göweil.

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


BUSSE Karbinhake LONGE vinkel (25 mm)
Modell: angular (25 mm)
Busse Karabinerhaken Longge - Funktionella tillbehör för lungning Busse Karabinerhaken Longe uppfyller en viktig funktion när man lungar hästar. Det fungerar som en tillförlitlig koppling mellan lungen och det lungbältet eller tränsen, möjliggör snabb förändring och säkerställer därmed en effektiv träning. En speciell egenskap hos denna karabinerkrok är dess roterbara funktion. Det möjliggör flexibel anpassning till hästens rörelser och säkerställer till och med rep -vägledning. Detta underlättar hantering och förbättrar träningsresultatet. Busse Karabiner Hook Longe finns i två storlekar: cirka 20 mm och vinkel 25 mm. Detta urval möjliggör individuell anpassning till respektive utrustning och ryttarnas behov. Översikt: Roterbar karabinerkrok Storlekar: Cirka 20 mm, vinkel 25 mm Tekniska data: Rotary: Ja Storlekar: Cirka 20 mm, vinkel 25 mm leveransomfång: 1x bussar Carabiner Hook Lunge faq Vilka är de speciella egenskaperna för bussen Karabinhaken Longe? Busse Karabinerhaken Longe är en roterbar karabinerkrok som används vid lunghästar. Det finns i två storlekar: cirka 20 mm och vinkel 25 mm. för vem är Busse Karabinerhaken Longe särskilt lämplig? Busse Karabinerhaken Longe är en praktisk tillbehör för alla åkare och tränare som värderar en pålitlig och flexibel anslutning mellan platsen The Lunge och Det lungbältet eller tyget.

32,19 kr*