Ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W1600 25 kg i korthet:


  • Perfekt för att baka bröd, blandat bröd och kryddiga bakverk.
  • Rik på mineraler och vitaminer
  • AMA:s ekologiska stämpel och ekologiska kvalitetsstämpel
  • Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
  • Ekologiskt spannmål från Österrike
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600 från den Premium Biomühle

Hälsosamt vetebrödsmjöl för mörka bröd, blandade bröd och för salta bakverksspecialiteter.

Det ekologiska vetemjölet typ 1050 (typifiering Tyskland) / W 1600 (typifiering Österrike) har den högsta ekologiska kvaliteten, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska stämpel. På den traditionella Premium Biomühle i St. Martin im Innkreis mals 100 % österrikiskt vete försiktigt och professionellt till ekologiskt mjöl. Det ekologiska vetemjölet typ 1050 / W 1600 är särskilt rikt på mineraler och vitaminer och har utmärkta bakningsegenskaper för framställning av olika bakverk och rätter: Bröd och rullar med mervärde, söta och salta bakverk eller kryddade rätter. Det ekologiska vetemjölet typ 1050 / W 1600 kan också blandas på ett underbart sätt med andra mjöltyper, t.ex. vetemjöl typ 405 / W 480 slätt eller rågmjöl typ 997 / R 960. Vädret är garanterat GMO-fritt och är strängt kontrollerat med bekämpningsmedel.

Ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600 i en överblick:

  • Idealisk för att baka bröd, blandat bröd och kryddiga bakverk.
  • AMA ekologiskt märke, ekologiskt kvalitetsmärke
  • Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikiskt vete
  • Garanterat GMO-fri
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Bagerikvalitet
  • Typ 1050 (enligt den tyska typifieringen)
  • Typ W1600 (enligt typifiering i Österrike)

Egenskaper:

  • Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
  • Populärt mjöl för brödbakning
  • Goda bakningsegenskaper
  • Fräsningsgrad ca. 82 - 85
  • Mineralinnehåll 0.91g / 100g

Användning:

Alla typer av bröddelikatesser och kryddiga bakverk kan bakas på ett fantastiskt sätt med det ekologiska vetemjölet typ 1050 / W 1600. På grund av sina särskilt goda bakningsegenskaper är ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600 ett populärt hushållsmjöl för beredning av blandbröd, gråbröd, fylliga vetebröd eller kryddiga quicher och kakor.

Tips:

Istället för det klassiska hushållsmjölet vetemjöl typ 405 / W 480 slätt kan det ekologiska vetemjölet typ 1050 / W 1600 användas i alla brödrecept. Detta gör brödet och bakverken ännu mer aromatiska och ger dem den typiska brödkaraktären tack vare den mörka skorpan. Ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600 kan också blandas med andra typer av mjöl, t.ex. vete mjöl typ 405 / W 480 smooth eller rågmjöl typ 997 / R 960.

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter kommer in och för att mjölet inte ska få lukt. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

25 kg

Tillverkare "Premium Biomühle"

Premium ekologisk kvarn - ekologisk kvalitet som namnet Lovar.

100 % ekologiskt mjöl från en av de modernaste ekologiska kvarnarna i Österrike.

Premium Organic Mill står för det bästa och renaste mjölet från Över-Österrike. I den traditionella ekologiska kvarnen i "St. Martin im Innkreis" mals 100 % österrikiskt spannmål försiktigt och sakkunnigt till GMO-fritt ekologiskt Mjöl. Det producerade mjölet av hög kvalitet har högsta ekologiska kvalitet, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska Stämpel. Alla inköpta råvaror kan spåras tillbaka till Jordbrukaren.

Kvalitet, regionalitet och hållbarhet längs hela kedjan

Den ekologiska kvarnen grundades av en av de viktigaste och största kvarnarna i Österrike - Haberfellner Mühle (Grieskirchen/Österrike) och av Furthner Mühle (St. Martin/Österrike) för produktion av 100 % ekologiskt Mjöl. Endast österrikiska ekologiska spannmål av bästa kvalitet mals i den ekologiska Premiumkvarnen.

Innan kornet mals genomgår varje korn ett avancerat test där man kontrollerar om kornet har rätt ytkondition, mögeltillväxt och Färgfel. I det egna laboratoriet utförs kvalitetsanalyser av allt från råvaror som köps in till mjölet som Produceras. Utan undantag testas varje leverans av spannmål för att upptäcka rester av skadliga ämnen. Därför mals endast det bästa ekologiska spannmålet av hög Kvalitet.

Premium Organic Mill är IFS-certifierad sedan december 2009. Andra certifieringar som AMA Bio-Märkt och Bio- kvalitetsstämpel är ett bevis på den höga Kvalitetsstandarden.

Bästa mjölsorten för sensationella bak- och matlagningsresultat

Oavsett om det gäller läckra bakverk, bröd eller kakor, med det ekologiska mjölet från Premium Organic Mill kan du smaka på den fina Skillnaden. Med det utvalda sortimentet kan alla typer av matlagnings- och bakrecept Framkallas: ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700, ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600, ekologiskt rågmjöl typ 997 / R 960, ekologiskt fullkornsrågmjöl, ekologiskt Fullkornsvetemjöl.

Intressant fakta om spannmål och mjöl

Rent mjöl för fina bakverk - Bästa spannmål och skonsam malningsprocess

Mjöl kan tillverkas av en mängd olika sädesslag, till exempel vete, dinkel, råg, havre, ris, hirs och Vildris. Men mjöl kan också tillverkas av pseudokorn som quinoa, amarant, majs och Bovete. Alla mjölsorter är inte lämpliga för alla ändamål. Bröd kan till exempel endast tillverkas av brödsäd, som omfattar rågmjöl, vetemjöl och Dinkelmjöl.

Malningsgraden anger hur mycket av de yttre marginalskikten i spannmålskärnan som innehåller viktiga mineraler och vitaminer som Malts. De viktigaste näringsämnena finns i det yttre mörka skalet och sjunker ner till den ljusa, inre Kärnan. Därför är mörkt mjöl, T.Ex. rågmjöl, också nyttigare än ljust Mjöl.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, AMA ekologisk stämpel, Bio, GMO-fri

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*