Rengöringsmaskin och borste för kor ökar välbefinnandet hos korna.

Kor har ett behov av att klia och skrubba sig. På så sätt rengör de sig själva och blir av med parasiter, lavar och kvalster. Borstning stimulerar och uppmuntrar blodcirkulationen. Användningen av en skötselmaskin eller en skrapborste är ett viktigt bidrag till konas välbefinnande och därför ett grundläggande krav för en hög mjölkavkastning. Genom att klia sig på klibborstenarna blir djuren lugnare och deras välbefinnande ökar.

Våra elektriska borstar för nötkreatur är lätta att installera. En sensor förhindrar att svanshåren vänds in. Alla ramdelar är galvaniserade och har testats för tuffast möjliga användning i lösa bostäder. Duo och Swing borstarna är dessutom utrustade med ett intelligent styrsystem med display. I den detaljerade bruksanvisningen, som följer med varje maskin, hittar du all viktig information om installation, underhåll och felsökning.

De elektriska boskapsborstarna är nästan underhållsfria. Lämplig smörjning vid tryckpunkterna och byte av borstvalsarna i rätt tid ökar livslängden och gör att koskötselmaskinen är attraktiv för djuren.