info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Hästflugfälla


Filter

Köp en effektiv hästflugefälla på Agrarzone

Hästflugfälla i en överblick:

 • Minskar upp till 95 % av hästflugorna i den närmaste omgivningen.
 • Perfekt för jordbruk, hästutställningar, trädgård, camping osv.
 • Lätt att sätta upp och hänga på träd eller med hjälp av ett väggfäste.
 • Absolut giftfri och miljövänlig
 • Utmärkt pris/prestanda-förhållande
 • Robust bearbetning och modern design

Våra produkter för bekämpning av hästflugor:

För att kunna njuta av de varma soliga timmarna och för att skydda människor och djur finns det en (även myggfälla) ger omedelbar lindring och skydd mot de bitande skadedjuren. På Agrarzone hittar du en mängd olika mycket effektiva myggfällor för omedelbar .

Hästflugfällor:

Lämpliga tillbehör:

 • din häst
 • för betesmark och stall

Dessa 5 punkter bör du tänka på när du använder en hästflugefälla:

 1. Hästflugor gillar särskilt att vistas på våta platser (dammar, dammar, dammar, dammar osv.). Lokalisera dessa platser för att uppskatta en bana mot målet.
 2. Våra hästflugfällor placeras i flygvägar. tenderar att vara närmare människor och djur (djurstallar, trädgårdar, camping osv.). Beroende på hästflugornas upptagningsområde behöver du flera .
 3. Kontrollera fällans varje vecka (dagligen om det finns många) för att tömma den eller fylla den med .
 4. Sätt upp fällan i god tid från det att hästflugornas honor börjar flyga (från april).
 5. Tips från ett proffs: För att myggutrotningen ska vara effektiv måste marken under och runt fällan vara oattraktiv för myggorna (ingen blomsteräng, helst kort gräs eller ingen vegetation).

Så här fungerar hästflugefällan:

Den mörka bollen i mitten av fällan symboliserar hästens bakdel. Hästflugor kan bara uppfatta ljus- och mörkerkontraster, på samma sätt som en värmekamera. För att öka attraktionskraften har skyddskärmen behållits i den kontrasterande vita färgen som en avgränsning mot den förmodade hästens bakdel.

Solen värmer upp den svarta bollen. Den kan inte längre stå emot, flyger mot det förmodade offret och försöker hitta ett lämpligt ställe att bita på. Så snart gadflyen inser att den har gjort ett misstag blir dess brist på flygakrobatik dess undergång. Eftersom hästflugor endast kan flyga uppåt, leds de genom skyddsgallret in i . På så sätt minskar upp till 95 % av antalet hästflugor. Beroende på antalet hästflugor kan det handla om 200-300 stycken per dag.

Varför det är viktigt att bekämpa myggor

Särskilt på sommaren kan hästflugor (även kallade myggor eller gnagare ) snabbt bli en plåga på gården, i huset, lägenheten, trädgården eller till och med på camping och hästtävlingar. Hästflugor är inte bara irriterande och besvärliga, de kan också överföra allvarliga sjukdomar till människor och djur, t.ex. malaria, gula febern, zikavirus och denguefeber. Myggor överför också sjukdomar i djurstallar, t.ex. i , och , kan förorena foder och leda till försämrade prestationer, särskilt vid turneringar och rastlöshet. Med effektiva hästflugfällor, myggfällor och myggfällor är djurstallet väl skyddat året runt.

Varför biter myggor och hästflugor oss?

Myggor trivs särskilt bra i närheten av vattendrag. Det är därför sällan man kan njuta av en avslappnad och uppfriskad semester vid sjön utan en hästflugefälla. Men varför blir vissa människor och djur mer bitna av myggor än andra? De bitande insekterna lockas inte, som ofta hävdas, av det söta blodet. Det är snarare kroppens egen lukt som lockar till sig de bitande insekterna. Alla människor och djur har sin egen kroppslukt som inte kan ändras eller tvättas bort. Detta förklarar också varför vissa människor och djur blir biten av myggor mycket oftare än andra. Deras kroppslukt är helt enkelt mer populär bland myggor.

Dina förmåner på Agrarzone-shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.