info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Fodersparande Näthäst


Filter

Nät för att spara hästfoder - utfodra smart och sparsamt!

Hästar är bland de mest populära lantbruksdjuren och som ansvarsfull hästägare vill du se till att din häst får en balanserad och hälsosam kost. Glöm den konventionella utfodringsmetoden med löst hö, som ofta resulterar i slöseri med värdefullt foder och onödig röra. Med ett fodersparande nät kan du effektivt minska foderspillet och samtidigt tillgodose din hästs behov.

Fodersparande nät för hästar och dess fördelar

Det fodersparande nätet för hästar är en innovativ utfodringslösning som har utvecklats speciellt för hästar. Det är ett finmaskigt nät som fylls med hö eller annat grovfoder. Nätets små maskor bromsar hästens foderintag avsevärt, vilket möjliggör långsammare och mer kontrollerad utfodring.

Fodernätet har många fördelar för din häst:

  • Hälsosamt foderintag: det foderbesparande nätet främjar ett mer naturligt och hälsosammare foderintag genom att uppmuntra hästen att tugga och beta långsamt. Detta kan förebygga matsmältningsproblem och främja hästens hälsa.
  • Effektivt foderutnyttjande: Det långsamma foderintaget innebär att grovfodret tuggas och smälts bättre, vilket säkerställer optimalt näringsupptag. Det foderbesparande nätet bidrar därför till att minska foderspillet och spara kostnader.
  • Aktivitet och underhållning: Fodernätet ger inte bara din häst ett hälsosamt foder, utan också en meningsfull aktivitet. Att nafsa och dra i nätet imiterar naturligt bete och förhindrar tristess eller till och med utvecklingen av beteendestörningar.
  • Tillbaka till naturen: Med hästfodringsnätet kan du ge din häst ett artanpassat foder som motsvarar hästens naturliga ätbeteende. Detta gynnar inte bara din hästs hälsa, utan ger också lite naturlighet tillbaka i stallet.

Vanliga frågor om utfodringsnät för hästar

1. Hur fungerar ett utfodringsnät för hästar?

Fodernätet är ett finmaskigt nät som fylls med hö eller annat grovfoder. Nätets små maskor saktar ner hästens foderintag, vilket möjliggör långsammare och mer kontrollerad utfodring. Detta underlättar hästens matsmältning och minskar foderspillet.


2. Är ett fodersparande nät lämpligt för alla hästar?

Ja, hästfodringsnätet är lämpligt för alla hästar, oavsett ålder eller ras. Det är särskilt användbart för hästar som tenderar att äta snabbt eller kämpar med viktproblem. Det långsamma foderintaget genom nätet kan förhindra matsmältningsproblem och stödja din hästs välbefinnande.


3 Hur fyller jag ett spunnet nät för hästfoder?

Det är mycket enkelt att fylla hästfodret. Du kan fylla det med hö eller annat grovfoder som du väljer genom att hälla det genom nätets öppning. Du kan sedan helt enkelt stänga nätet, till exempel med en karbinhake, för att förhindra att fodret faller ut.