Smörmaskin FJ 55, elektrisk i korthet:


  • Smörkastrum för professionell direktmarknadsföring
  • Färdigt smör på 20-35 minuter
  • Kraftfull motor 750W, 230V
  • Automatiskt säkerhetsstopp för att förhindra olyckor
  • Livsmedelssäkert rostfritt stål - lätt att rengöra och hygieniskt

Smörmaskin FJ 55, elektrisk

Med FJ 55 elektrisk smörkvarn kan du enkelt göra ditt eget färska smör av grädde/vispad grädde. Med denna kraftfulla enhet är det möjligt att göra professionell direktmarknadsföring.

Den här maskinen behöver bara 20-35 minuter för en process, beroende på gräddens temperatur och fetthalt. För att starta omrörningen hälls 10-25 liter grädde i den rostfria gräddbehållaren, max. upp till omrörningsaxeln. Kokningsprocessen kan följas genom det unika, extra stora visningslocket. När locket öppnas under drift förhindrar det automatiska säkerhetsstoppet olyckor. Kortare eller längre karvtider är möjliga tack vare den flerstegade 750 W, 230V-motorn. Den kärnmjölk som bildas under karvningen tappas helt enkelt bort med den separata avloppskranen, därefter tvättas smöret och den högkvalitativa produkten är klar.

Smörkvarnens omrörare, smörbehållaren och avloppskranen är tillverkade av livsmedelssäkert rostfritt stål. Materialet gör maskinen lätt att rengöra och hygienisk.

Översikt:

  • Lätt att karvar på olika hastighetsnivåer
  • Kontrollelement med informationsdisplay
  • Kraftfull motor för professionell direktmarknadsföring
  • Extra stort insynslock för kontroll
  • Automatiskt säkerhetsstopp för att förhindra olyckor
  • Avtagbar omrörare i rostfritt stål
  • Smörtank i rostfritt stål av hög kvalitet
  • Avloppskran för kärnmjölk av rostfritt stål
  • Lätt att rengöra + hygienisk
  • Beroende på fetthalt + temperatur är smöret färdigt på 20-35 minuter.

Användning:

  1. För smörtillverkning är beredningen av grädden avgörande eftersom den påverkar smörets smak, arom och kvalitet. Använd helst grädde som är 2-3 dagar gammal och som förvaras vid 5-8 °C (sommartid) eller 8-10 °C (vintertid). Grädden kan antingen bearbetas direkt med en smörmaskin eller pastöriseras innan den bearbetas. Pastörisering med en pastöriseringsapparat rekommenderas.

  2. Den förkylda grädden värms upp igen till en temperatur på 12-14 °C. Smörmaskinens gräddbehållare får inte fyllas mer än upp till omröraren. Ju längre tid som går åt för att röra om, desto bättre blir kvaliteten på slutprodukten. Smöret är klart på 20-35 minuter, beroende på hastigheten.

  3. Efter att ha tappat ut kärnmjölken tvättar du smöret med kallt vatten. Därefter knådas smöret i portionsvis med våta händer och tvättas om och om igen tills den sista smörkölen har knådats ur smöret. De enskilda portionerna fylls i våta smörformar. Det är viktigt att det inte finns några lufthål. De enskilda smörportionerna kyls sedan ner och slås ut ur smörmodellerna.

Teknisk data:

  • Drift: Elektrisk
  • Procentandel smör från grädde: 32 - 42
  • Gräddtemperatur: 12-15 °C
  • Material: rostfritt stål
  • Spänning: 230 V/50 Hz
  • Effekt: 750 W
  • Behållare för grädde: 55 liter
  • Min./max. påfyllningskapacitet: 10 - 25 liter
  • Hastighetsinställningar: Steglös
  • Arbetstid/cykel: 20-35 minuter

Leveransomfattning:

1x Smörmaskin FJ 55, elektrisk

Material: Rostfritt stål

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.