Milky Pastöriseringsmaskin, ost- och yoghurtkittel FJ 100 PF i korthet:


  • Treväggig multifunktionell vattenkokare på 100 liter, 400 V
  • Pastörisering, osttillverkning, yoghurttillverkning
  • Material: rostfritt stål

Milky Pastöriser, ost- och yoghurtkittel FJ 100 PF, 400V

Milky multi-purpose kettle FJ 100 PF är en 100-liters kittel i rostfritt stål för ost- och yoghurtproduktion. Dessutom kan den multifunktionella vattenkokaren användas för pastörisering av frukt och fruktjuice, uppvärmning av kalvmjölk, återlikvifiering av honung och produktion av honungsvax. Den multifunktionella vattenkokaren FJ 100 PF är en riktig höjdare för användare från många olika branscher. Vare sig det gäller restauranger, alpina stugor, hotell eller direktförsäljare övertygar FJ 100 PF med sin användarvänlighet och höga kvalitet!

Den nya serien av Milky flergångskedlar med unik lågenergieffekt är ett kostnadsbesparande, ekonomiskt system med nya fördelar för användaren. FJ 100 PF är en treväggig vattenkokare i rostfritt stål med en fyllnadskapacitet på 120 liter (rekommenderad max. fyllnadskapacitet 110 L och min. fyllnadskapacitet 30 L), och tack vare sin speciella konstruktion är den unik: Den yttre vattenkokaren är tillverkad i ett stycke, vilket förhindrar problem som orsakas av svetsfogar. Med en väggtjocklek på 2,5 mm ger isoleringskammaren de bästa isoleringsvärdena och förhindrar nästan helt energiförluster genom uppvärmning av ytterväggen. Den 1,2 mm tunna väggtjockleken mellan den andra och tredje kammaren möjliggör å andra sidan en mycket god värmeöverföring av värmebehandlingsvattnets temperatur till mediet och sparar därför energi och uppvärmningskostnader (LE-effekt). För optimal uppvärmning krävs alltså endast ca 30-35 liter vatten.

Sensorn för kontroll av vattennivån är mycket hjälpsam och visar meddelandet "Fyll på vatten" om pannan har för lite uppvärmningsvatten (t.ex. på grund av ånga). Om apparaten har en befintlig anslutning till vattenledningen fylls värmevattnet automatiskt på genom att trycka på knappen "RESET". Om vatten försvinner flera gånger utförs ett automatiskt STOPP för att kontrollera orsaken.

Den elektroniska värmekontrollen säkerställer att temperaturen på uppvärmningsvattnet alltid är högst 15 °C högre än temperaturen på mediet. Avvikelsen mellan display- och medeltemperaturen är därför högst +/- 1 °C, vilket sparar energi och uppvärmningskostnader (LE-effekt).

Med membranenheten kan du elektroniskt styra upp till 4 olika program. Temperaturinställningen ger möjlighet att ställa in upp till 4 temperaturer från 5°C - 94°C, och dessutom kan upp till 4 cykeltider programmeras till 999 minuter. Det är också möjligt att förprogrammera och automatisera flera på varandra följande produktionsprocesser, så att ingen närvaro krävs. Manuellt ingripande är dock möjligt när som helst. I slutet av processen kyls mediet till önskad temperatur med hjälp av automatisk kylning genom vattenutbyte och det förprogrammerade nästa bearbetningssteg startar automatiskt. Den automatiska omröraren arbetar vid 0-104 rpm, säkerställer en jämn uppvärmning av mediet och kan slås på och av när som helst. Ingen ombyggnad är nödvändig för ostproduktion. I slutet av processen släpps den flytande produkten ut via ett stort DN 50-utlopp.

Den här golvstående versionen med stabila fötter och lutningsmekanism uppfyller alla krav till ett mycket bra pris-prestandaförhållande.

Möjliga användningsområden:

  • Ostkittel
  • Yoghurt kittel
  • Pastöriseringsanläggning
  • Vattenkokare med flera användningsområden

En överblick:

  • Treväggig 100-liters multianvändbar vattenkokare med tre väggar
  • Pastörisering, osttillverkning, yoghurttillverkning
  • Underramen är 319 mm hög för bättre hantering
  • Panna, utlopp + underrede av rostfritt stål
  • Extremt bra värmeöverföring från uppvärmningsvatten till medium
  • Effekt av låg energi
  • Enkel hantering via kontrollpanelen eller Milky APP
  • Inställning av 4 produktionsprocesser
  • Automatisk kylning
  • Automatisk omrörare i rostfritt stål
  • Nödstoppsbrytare
  • Överensstämmer med alla hygienstandarder (HACCP).

Användning:

Ost tillverkas när mjölken blir sur och de fasta beståndsdelarna separeras från vasslen. Det finns olika typer av ost, men tillverkningen av alla ostar är mycket likartad:

  1. Beredning: Mjölken pastöriseras, utom när det gäller osttillverkning av råmjölk. Den önskade fetthalten bestäms individuellt genom att tillsätta eller separera grädde.
  2. Mjölken koaguleras: löpe eller mjölksyrabakterier (startkulturer) tillsätts till mjölken eller båda kombineras för att koagulera mjölken. Den så kallade ostmassan eller gelén bildas.
  3. Ostmassa: När ostmassan har uppnått rätt fasthet skärs den i bitar med en ostharpa. Ju finare ostmassan är, desto mer vassle bildas och desto hårdare blir den färdiga osten. För att mer vassle ska kunna rinna ut värms ostmassan ibland försiktigt i slutet.
  4. Formning och pressning: När den önskade konsistensen för den önskade osttypen har uppnåtts fylls osten i de typiska ostformarna. Den återstående vasslen separeras från ostmassan genom formning och pressning.
  5. Saltbad: Ett saltbad avlägsnar mer vatten från ostens ytterväggar, vilket främjar bildandet av skorpa, intensifierar smaken och bevarar osten naturligt. Många fasta ostar får också ett skyddande lager av ostvax.
  6. Mognadsprocessen utvecklar den arom som är typisk för sorten, men färskost behöver inte mogna. Mognadslagringen beror på osttypen. Beroende på osttypen vänds osten också, borstas, rullas i örter eller behandlas med ädelmögel.
  7. Lagring av ost: En idealisk, konstant temperatur och hög luftfuktighet är viktiga för lagring av ost. För kall eller varm lagring och ljus kan skada kvaliteten och smaken.

Tekniska data:

  • Material: rostfritt stål
  • Tidsinställning: 1 - 999 min.
  • Kylning: Manuell
  • LE-effekt: Ja
  • Spänning: 400 V
  • Temperaturinställning: 5 - 94 °C
  • Max. Medeltemperatur: 94 °C
  • Värmeeffekt: 6 kW
  • Mått artikel (LxBxH): 82 x 102 x 135 cm
  • Max. Hastighet: 1-104 UPM för mixern
  • Nettovikt: 75 kg
  • Uppvärmning: 6 kW
  • Min./max. kapacitet: 30/110 liter
  • Max. Kapacitet: 110 liter

Mått:

Mått: 82 x 102 x 135 cm

Leveransens omfattning:

1 x Milky Pastör, ost- och yoghurtkittel FJ 100 PF

Ursprung: Österrike
Strömförsörjning: 400 Volt
Material: Rostfritt stål

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.