Hoppa till huvudinnehåll

Milky Pastöriseringsapparat, ost- och yoghurtmaskin samt flergångskittel FJ 50 PF, 400 V

Pasteurisering, osttillverkning och yoghurttillverkning är enkelt och en barnlek med FJ 50 PF. Den nya generationen av flergångskedlar är i kombination med den unika lågenergieffekten ett kostnadsbesparande och ekonomiskt system. Den multifunktionella pannan Milky lämpar sig inte bara för mjölkbehandling, t.ex. pastörisering, osttillverkning eller yoghurtproduktion, utan även för uppvärmning av kalvmjölk, produktion av frukt eller fruktjuice, återlikvifiering av honung och produktion av honungsvax.

Den här treväggiga vattenkokaren i rostfritt stål med en fyllningskapacitet på 50 liter (rekommenderad max. 45 liter + min. 25 liter) har en speciell konstruktion. Den yttre vattenkokaren är tillverkad i ett stycke för att undvika problem som kan uppstå vid svetsning av sömmar. Isoleringskammaren har en väggtjocklek på 2,5 mm, vilket ger de bästa isoleringsvärdena och förhindrar uppvärmning av ytterväggen och därmed energiförluster. Den tunna väggen (tjocklek 1,2 mm) mellan den andra och tredje kammaren möjliggör en mycket god värmeöverföring av värmvattenets temperatur till mediet och sparar därmed energi och uppvärmningskostnader (låg energipåverkan). Det krävs alltså bara cirka 20 liter vatten för optimal uppvärmning.

Den speciella elektroniska värmekontrollen säkerställer att temperaturen på uppvärmningsvattnet endast är högst 15 °C högre än medeltemperaturen. Avvikelsen mellan displayen och medeltemperaturen är därför högst +/- 1 °C och sparar därmed en enorm mängd energi och uppvärmningskostnader (låg energipåverkan).

Med den elektroniska kontrollen kan du välja upp till 4 olika program. Temperaturinställningen ger möjlighet att ställa in upp till 4 temperaturer från 5 °C till 94 °C och upp till 4 cykeltider kan programmeras till 999 minuter. Det är också möjligt att förprogrammera och automatisera flera på varandra följande produktionsprocesser, så att ingen närvaro krävs. Manuellt ingripande är dock möjligt när som helst. Vattenkokaren värms upp tills temperaturkontrollen når den önskade temperaturen, som sedan bibehålls till slutet av cykeltiden. Processen avslutas automatiskt med en automatisk avstängning. Den automatiska kylningen genom vattenutbyte kyler mediet till önskad temperatur och det redan förprogrammerade nästa steg i bearbetningen startar automatiskt. Blandarens omrörare arbetar med ca 100 varv per minut och kan slås på eller stängas av när som helst. I slutet av produktionsprocessen släpps den flytande produkten ut via det stora DN 50-utloppet.

Den här bordsmodellen av Milky:s multifunktionspanna FJ 50 PF kan göra nästan allt och erbjuder ett mycket bra pris-prestandaförhållande!

Möjliga användningsområden:

  • Ostkittel
  • Yoghurt kittel
  • Pastöriseringsanläggning
  • Vattenkokare med flera användningsområden

En överblick:

  • Treväggig 50-liters multianvändbar vattenkokare med tre väggar
  • Pastörisering, osttillverkning, yoghurttillverkning
  • Underramen är 319 mm hög för bättre hantering
  • Underställ med eller utan hjul
  • Panna, utlopp och bas av rostfritt stål
  • Extremt bra värmeöverföring från uppvärmningsvatten till medium
  • Enkel hantering via kontrollpanelen eller Milky APP
  • Inställning av 4 cykler (temperatur och tid)
  • 4 programsäkringar på styrenheten
  • Automatisk kylning
  • Automatisk omrörare i rostfritt stål
  • Nödstoppsbrytare
  • Överensstämmer med alla hygienstandarder (HACCP).

Användning:

Ost tillverkas när mjölken blir sur och de fasta beståndsdelarna separeras från vasslen. Det finns olika typer av ost, men tillverkningen av alla ostar är mycket likartad:

  1. Beredning: Mjölken pastöriseras, utom när det gäller osttillverkning av råmjölk. Den önskade fetthalten bestäms individuellt genom att tillsätta eller separera grädde.
  2. Mjölken koaguleras: löpe eller mjölksyrabakterier (startkulturer) tillsätts till mjölken eller båda kombineras för att koagulera mjölken. Den så kallade ostmassan eller gelén bildas.
  3. Bearbetning av ostmassa: Så snart ostmassan har uppnått rätt fasthet skärs den upp med en ostharpa. Ju finare ostmassan är, desto mer vassle bildas och desto hårdare blir den färdiga osten. För att mer vassle ska kunna rinna ut värms ostmassan ibland försiktigt i slutet.
  4. Formning och pressning: När den önskade konsistensen för den önskade osttypen har uppnåtts fylls osten i de typiska ostformarna. Den återstående vasslen separeras från ostmassan genom formning och pressning.
  5. Saltbad: Ett saltbad tar bort mer vatten från ostens ytterväggar, vilket främjar bildandet av skorpa, intensifierar smaken och bevarar osten naturligt. Många fasta ostar får också ett skyddande lager av ostvax.
  6. Mognadsprocessen utvecklar den arom som är typisk för sorten, men färskost behöver inte mogna. Mognadslagringen beror på osttypen. Beroende på sorten vänds osten också, borstas, rullas i örter eller behandlas till exempel med ädelmögel.
  7. Lagring: En idealisk, konstant temperatur och hög luftfuktighet är viktiga för lagring av ost. För kall eller varm lagring och ljus kan skada kvaliteten och smaken.

Tekniska data:

  • Max. Medeltemperatur: 94 °C
  • Nettovikt: 31 kg
  • Max. Hastighet: 104 varv per minut
  • Mixer: Hastighetskontroll ingår
  • Kylning: Automatisk
  • Temperaturinställning: 5 - 94 °C
  • Uppvärmningseffekt: 4 kW
  • Spänning: 400 V
  • Min./Max. kapacitet: 25 l / 45 l
  • Max. Kapacitet: 50 l
  • Effekt av låg energi
  • Uppvärmning: Elektrisk
  • Tidsinställning: 1 - 999 min.
  • Material: Rostfritt stål

Mått:

  • Mått: 76 x 76 x 78 cm
  • Förpackningens mått: 81 x 72 x 87 cm

Leveransens omfattning:

1 x Milky Pastöriserare, ost- och yoghurtkittel FJ 50 PF, 400V

Tillverkargaranti: 2 år
Ursprung: Österrike
Strömförsörjning: 400 Volt
Material: Rostfritt stål
Data enligt tillverkare. Förbehåll för fel och ändringar.

0 från 0 omdömen

Genomsnittligt betyg på 0 av 5 stjärnor

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


Milky erbjuder förstklassiga mjölkcentrifuger och tillbehör som kännetecknas av hög prestanda, hållbarhet och enkel rengöring. Med storlekar från 85 till 600 liter per timme kan du hitta rätt lösning för alla behov. De mattestade materialen garanterar högsta hygienstandard. Made in Italy står för en perfekt kombination av tradition och innovation - Milky investerar ständigt i vidareutvecklingen av sina produkter. Oavsett om du är en professionell, semi-professionell eller hobby, erbjuder Milky dig effektiva och användarvänliga enheter som gör ditt dagliga arbete enklare. Upptäck de mångsidiga och hållbara produkterna från Milky på Agrarzone och dra nytta av beprövade italienska hantverk.