Nötkreaturstunner blixtversion 2019 i korthet:


  • Boltpistol för bedövning av grisar, nötkreatur, får, kalvar och hästar
  • Högkvalitativ konstruktion
  • Solid bultning
  • Låg rekyl tack vare den särskilt stabila konstruktionen

Kerbl Bedövningsapparat för boskap Blitz - snabb bedövning och enkel användning.

Boltpistol för snabb och säker bedövning av grisar, kalvar, nötkreatur, hästar och får.

Djurbedövningspistolen Blitz är godkänd som djurbedövningspistol av Physikalisch-technische Bundesanstalt (PTB) Braunschweig i Tyskland och får endast användas för bedövning av slaktdjur.

Drivladdningens energi (drivladdningspatron) överförs till skottbollen och accelererar den på ett sådant sätt att den tränger igenom skallen och in i djurets hjärna. På grund av den inbyggda fjädern och gummibuffern bromsas tänds tändstiftet ner till nollfart och dras tillbaka in i enheten. För att uppnå bästa möjliga effekt och skydda anordningen är patronernas energi (se ammunition) anpassad till djuret.

Apparaten är särskilt utrustad för centrala brandpatroner (vikta och förseglade vattentäta, kaliber 9x17) - endast dessa patroner får användas. Patronerna finns i olika laddningsstyrkor för olika typer av slaktade djur. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt respektiveWAHL val enligt djurens typ och storlek. WAHL rätt patronstyrka för respektive slaktdjur garanterar en artanpassad bedövning och bidrar till att minska slitaget på tändstiftfjädern och gummibuffern. Upptrycket, etikettens färg och primerns färg anger patronens laddningsstyrka.

En översikt över Blitz, en bedövningspistol för nötkreatur:

  • Förnicklad, högkvalitativ design i en solid konstruktion
  • Solid skruvförbindelse säkerställer en säker placering av slutstycket.
  • Skydd mot oavsiktlig lossning av huvudstycket under skottlossning.
  • Låg rekyl tack vare den särskilt stabila konstruktionen
  • Säkerheten mot oavsiktlig avfyrning genom att avtryckaren inte släpps förrän avtryckaren har tryckts ned helt och hållet.
  • Sexkantsfästet förhindrar att apparaten oavsiktligt rullar in på frigöringsspaken.
  • Bultens penetration utlöser dessutom en tryckvåg som direkt och omedelbart leder till en säker bedövning av djuret. På så sätt kan djuret slaktas utan smärta.
  • Oförstörbar med förstärkta fjädrar för tuff användning
  • Kaliber 9 x 17 mm med centraleld

Användning:

Blitz-skottgevären för boskap får endast användas för att bedöva djur för slakt. All annan användning betraktas som otillbörlig. EU:s djurskyddsförordning 1099/2009 och nationellt tillämpliga bestämmelser måste följas av användaren. Anordningen omfattas av det europeiska direktivet 2006/42/EG (maskindirektivet), bilaga 1, punkt 2.2.2 "Bärbara fästanordningar och annan eldningsutrustning". Anordningen ska förvaras på ett sådant sätt att den är säkrad mot obehörig ibruktagning och användning.

  • Gröna patroner: Smågrisar (från 5 kg till 30 kg), grisar, får (upp till 1 år), kalvar.
  • Gula bläckpatroner: Får och getter (från 1 år), kor, lätta stutar, grisar upp till 100 kg.
  • Blå patroner: Medelstora stutar och unga tjurar
  • Röda patroner: Hästar, tunga stutar och vuxna tjurar

Nya säkerhetsfunktioner:

  • Säkerhetsskyddet förhindrar att spaken släpps oavsiktligt.
  • Patronkammaren har ändrats för att uppfylla C.I.P.-specifikationerna. (Permanent International Commission for the Testing of Handguns) uppfylls och inga längre patroner (t.ex. 9 x 27 mm) kan införas.

Leveransens omfattning:

1 x Flash Cattle Stun Gun version 2019.

Tillverkare "Kerbl"

Kerbl - tradition möter innovation inom jordbruket

Kerbl står inte bara för årtionden av expertis inom området för djurtillbehör, utan också för en djup koppling till jordbruket. Som ett globalt företag erbjuder Kerbl ett omfattande utbud, allt från jordbruksprodukter till tillbehör för ridsport och husdjur till stall-, trädgårds- och elstängseltillbehör. Med över 50 års framgång inom djuruppfödning och djurhållning är Kerbl ständigt engagerad i att förbättra vardagen för bönder, uppfödare och djurälskare genom innovativa lösningar. Upplev Kerbls värld - där tradition och framsteg går hand i hand.

Ursprung: EU
Djurart: Får, Gris, Häst, Nötkreatur

1 från 1 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


1 maj 2022 15:17

solide Ware

Altbewährt und immer noch sehr gut. Robust wartungsfreundlich und sicher. Mehr braucht es nicht um einen schnellen Tötungsvorgang bei einem Tier einzuleiten.

%
50x RWS-patroner specialpatroner för boskap stunner 9x17
50x RWS-patroner specialpatroner för boskapsbedövare kaliber 9x17. Specialpatroner som är optimalt lämpade för boskapsbedövningsapparaten Blitz 50 stycken per förpackning i en praktisk låda. Oavsett om det handlar om lätta eller tunga djur kan du med RWS-bedövningspatroner för djur från RWS bedöva alla djur på några sekunder. Dessa RWS Sinoxid-patroner är lämpliga för smågrisar, får, grisar, oxar, tjurar, kor och hästar. Dessa patroner kännetecknas av särskild säkerhet och högkvalitativt utförande. Dessa specialpatroner är lämpliga för skjutsapparaten Blitz och alla vanliga bedövningsapparater för boskap med kaliber 9x17. Specialpatroner i en överblick: cal. 9 mm x17 finns i fyra storlekar För Kerner och Blitz hagelgevär Patroner för bedövning av nötkreatur för tjurar, grisar, smågrisar, getter osv. Innehåll: 50 skott Tillgänglig från 18 år! Storlek: Grön: för smågrisar (5-30 kg), grisar, får (upp till 1 år), kalvar. Gul: för får och getter (från 1 år), kor och lätta stutar. Blå: för medelstora stutar och unga tjurar. Röd: för hästar, tunga stutar och fullvuxna tjurar. Leveransens omfattning: 50x patroner i specialpatroner VARNING: Risk för brand eller splitter, sprängämnen och kastade föremål. Håll dig borta från värme, heta ytor, gnistor, öppna lågor och andra antändningskällor. Rök inte. Inköpstillstånd måste finnas.

314,16 kr* 339,42 kr*