Ventilationspump för kalvar i korthet:


  • Särskilt robust ventilationspump för kalvar
  • För att avlägsna slem från mun och näsa
  • Enkel hantering
  • Kan också användas av en enskild användare
  • Enligt veterinär Dr. Bron

HK Ventilationspump för kalvar

Den här ventilationspumpen (som i vardagligt tal kallas "kalvräddare") är lämplig för att återuppliva cirkulationen vid särskilt svåra kalvfödslar. Slemmet sugs ut ur munnen och näsan och luft pumpas sedan in i luftvägarna.

Ventilationspumpen är särskilt robust. Metallcylindern är okänslig för stötar och sugkoppen är tillverkad av hårdplast och kan liksom gummiläppen knappast förstöras. Detta gör HK-ventilationspumpen enligt Dr Bron idealisk för hektisk användning i nödsituationer.

HK återupplivningspump för kalv i en överblick:

  • Särskilt robust ventilationspump för kalvar.
  • För att avlägsna slem från munnen och näsan
  • För att återuppliva cirkulationen vid särskilt svåra kalvfödslar.
  • Enkel hantering
  • Kan också användas av en enskild användare
  • Enligt veterinär Dr. Bron

Observera : HK återupplivningspump måste rengöras och desinficeras noggrant efter varje användning. Förvara den på ett rent och torrt ställe.

Hur det fungerar:

Enligt dr Bron liknar HK-andningspumpen en stor luftpump. Pumpen består av en sugkopp i hårdplast med gummiläpp och en mycket robust metallcylinder. Sugklockan förs över kalvens näsa och mun. Slemmet avlägsnas från luftvägarna med ett kraftfullt slag. Sedan sätts andningspumpen igång och luft pumpas in i luftvägarna. Alveolerna och lungorna kan nu expandera.

Denna process kan upprepas flera gånger tills kalven andas själv. Om kalven ligger på sidan kan man pumpa flera gånger utan att avvänja den och utan att slem kommer tillbaka in i luftvägarna. Om kalven fortfarande inte andas av sig själv efter 4-5 slag ska den vändas och proceduren upprepas. På så sätt kan den lunga som tidigare var närmare marken och eventuellt komprimerad av vikten också komma upp och utvecklas.

Viktigt att notera: HK återupplivningspump måste rengöras och desinficeras noggrant efter varje användning. Håll den ren och torr.

Tillverkare "Kerbl"

Kerbl - tradition möter innovation inom jordbruket

Kerbl står inte bara för årtionden av expertis inom området för djurtillbehör, utan också för en djup koppling till jordbruket. Som ett globalt företag erbjuder Kerbl ett omfattande utbud, allt från jordbruksprodukter till tillbehör för ridsport och husdjur till stall-, trädgårds- och elstängseltillbehör. Med över 50 års framgång inom djuruppfödning och djurhållning är Kerbl ständigt engagerad i att förbättra vardagen för bönder, uppfödare och djurälskare genom innovativa lösningar. Upplev Kerbls värld - där tradition och framsteg går hand i hand.

Ursprung: Tyskland
Djurart: Nötkreatur

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.