info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Uppvärmningsanordningar


Filter

Köp värmare och värmefläktar på Agrarzone

Hos Agrarzone hittar du olika värmare för många olika användningsområden och i många prisklasser.

Vad är en värmare?

Ibland är temperaturen i fasta radiatorer inte tillräcklig eller så är det inte möjligt att installera en värmekälla. Värmare har till uppgift att snabbt och effektivt värma upp luften i ett rum. Tack vare sin höga effektkapacitet ser de till att värmen genereras snabbt. Anordningarna är också en bra investering som "nödutrustning" om uppvärmningen skulle gå sönder.

Beroende på utformning och energikälla kan värmare användas på olika ställen. Det finns modeller för inomhus och utomhus, som kan användas i badrummet, i källaren, i garaget eller på terrassen.

Elektriska värmefläktar är vanligtvis små och bärbara. Deras effektiva radie är dock vanligtvis begränsad, så flera elektriska värmare kan behöva installeras i större rum. Till skillnad från fast installerade radiatorer räcker det med en elanslutning med ett uttag för att driva en värmare. Elektriska värmare och infraröda radiatorer samt radiatorer och konvektorer är också väl lämpade för uppvärmning av inomhusutrymmen. Gasvärmare och terrassvärmare är avsedda för utomhusbruk.

Värmemodeller i en överblick

  • Värmeapparater och fläktar
  • Uppvärmning och infraröda radiatorer
  • terrassvärmare
  • Radiatorer
  • Konvektorer
  • Elektriska eldstäder
  • Gasvärmare

3 frågor för att hitta rätt värmare för din applikation

1. Var kommer värmaren att användas?

Inomhus: Elektriska värmare kan placeras inomhus som en extra värmekälla. Värmefläktar och blåsmaskiner är vanligtvis lätta och därför lätta att transportera. De mobila värmarna passar lika bra för uppvärmning av källare, lusthus eller gästrum som för tillfälliga lösningar i oavslutade byggnader. För uppvärmning av större rum är det ofta bättre att använda kraftfulla värmare eller infraröda radiatorer.

Som värmekälla utomhus: Den populära lösningen för utomhusbruk är terrassvärmare, som är särskilt utformade för detta ändamål. Gasvärmare är ett bra alternativ, särskilt på platser där det inte finns något uttag, t.ex. i trädgårdsskjulet eller under lusthus. Gasanordningar kan användas flexibelt på olika platser eftersom de är lätta att transportera.

2. Vill du värma tillfälligt eller permanent med värmaren?

För långvarig uppvärmning: För att hålla rumsluften vid önskad behaglig temperatur under en längre tid är elektriska eldstäder, konvektorer eller oljeradiatorer lämpliga uppvärmningsanordningar. Dessa modeller placeras vanligtvis på en fast plats och är en bekväm lösning för rum utan uppvärmning, t.ex. verkstäder och garage.

För kortvarig uppvärmning: För akuta uppvärmningsbehov rekommenderar vi värmefläktar, värmefläktar, värmeböljor och snabbvärmare. Med dessa uppvärmningsmodeller kan rummen på kort tid få en behaglig temperatur. De lämpar sig dock endast för tillfällig användning eller som en extra anordning för snabb uppvärmning.

Hur stort är rummet du vill värma upp?

Konvektorer och värmefläktar värmer ett mindre rum effektivt och snabbt, men kan nå sina gränser i större rum.

Värmestrålare har ofta större effekt och kan därför användas i större rum. Kaminer är lämpliga som en permanent installerad värmekälla.

Köp en värmare: Dessa 7 saker bör du tänka på när du köper

1. Energikälla

Värmeapparater kan delas in i elektriska, gas- eller oljedrivna modeller. Elektriska värmare är anslutna till en strömförsörjning. De arbetar vanligtvis tyst och kräver lite underhåll. Modeller med gas eller olja är däremot avsedda för utomhusbruk och kan användas oberoende av elnätet.

2. Prestanda

Förutom hur energin genereras spelar framför allt effekten en viktig roll när du väljer värmare. Tumregeln när du köper en värmare är därför: ju mer effekt värmaren har, desto mer värme kan den generera.

3. Energiförbrukning.

Ett viktigt inköpskriterium är energiförbrukningen. De trådbundna enheterna ger upphov till kostnader som märks på elräkningen. Ytvärmare och infraröda värmare använder en stor andel strålningsvärme för att hålla temperaturen i rummet. De är därför betydligt mer energieffektiva och elbesparande.

4. Räckvidd

En viktig punkt i beslutet är värmarens räckvidd. Konvektorer och värmefläktar kan effektivt värma upp ett mindre rum, men i större rum når de ofta sina gränser.

5. Volym

Värmefläktar med integrerad fläkt har en högre ljudnivå, medan konvektorer är mycket tystare i jämförelse. Värmestrålare och infraröda enheter är praktiskt taget tysta. Om ljudnivån spelar en viktig roll för dig är detta en faktor som du inte får försumma när du väljer värmare.

6. Rörlighet

Beroende på modell finns det olika möjligheter att flytta värmekällan från rum till rum eller på terrassen. Snabbvärmare, oljeradiatorer, konvektorer och eldstäder har vanligtvis en fast plats. Elektriska värmare och fläktar är vanligtvis kompakta och lätta att transportera. Dessutom finns det många modeller, t.ex. gasvärmare, som får poäng med hjul för transport.

7. Användarvänlighet

Elektriska värmefläktar har ofta funktioner som gör dem bekväma att använda. Det kan t.ex. handla om överhettnings- och stänkvattenskydd, barnsäkerhetslås eller en timer för att ställa in starttiden. Andra modeller är utrustade med en termostat, temperaturindikator eller LED-display.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår utrustning testas av lagstiftaren. Därför garanteras överensstämmelse med lagstadgade säkerhetsnormer.