info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Köp grisfoder


Filter

Grisfoder & smågrisfoder - kvalitetsfoder från Österrike

Oavsett om det handlar om tamgrisar, dvärggrisar Eller uppfödning artanpassade och balanserade grisfoder har utvecklats av experter och har använts framgångsrikt i många år av jordbrukare, grisuppfödare och privata grisuppfödare. Tack vare den höga kvaliteten på fodret, som garanteras av högkvalitativa råvaror och stränga kontroller, är grisfodret mycket populärt och hälsosamt.

Vårt innehåller alla viktiga näringsämnen och är perfekt anpassat till grisarnas behov. Man använder råvaror av hög kvalitet från regionen, vilket ger korta transportsträckor och stärker det regionala jordbruket. Det konventionella grisfodret, liksom gödningsfodret och smågrisfodret, är garanterat GMO-fritt.

Det finns inget universellt grisfoder. Smågrisar, avelsgrisar, slaktsvin och dvärggrisar har olika krav på grisfoder. På Agrarzone hittar du ett välbalanserat grisfoder för varje gris, som du kan använda för att stärka dina grisars livskraft och på så sätt driva din verksamhet på ett lönsamt sätt.

Smågrisfoder & smågrisfoder för smågrisuppfödning

Den viktigaste fasen i grisarnas liv är smågrisfasen. Under smågrisfasen läggs grunden för smågrisens senare utveckling under de första levnadsveckorna. spelar en särskild roll i detta sammanhang: med ett artanpassat smågrisfoder och en startgris kan lantbrukaren och grisuppfödaren påverka smågrisens tillväxt positivt och uppfostra djuret till att bli en frisk och högpresterande gris.

Vårt högkvalitativa för och Göweil har den bästa ekologiska kvaliteten och är därför optimalt lämpat för uppfödning av smågrisar. Den ekologiska smågrisfrossan presenteras färsk för smågrisen flera gånger om dagen från och med den andra levnadsveckan för fritt intag. En vecka efter avvänjningen av smågrisen övergår smågrisarna gradvis till Bio Piglet Rearing Feed. Grisfoderet för smågrisuppfödning kan utfodras både torrt och i pulpaform och bör utfodras till smågrisar upp till högst 12 veckors ålder.

Anmärkning: Om svinfoder med hög vattenhalt ges är det särskilt viktigt med hygien på utfodringsplatsen. Ta därför bort foderrester för att förhindra att bakterier och svampar bildas.

Avelsgrisfoder för avelssuggan

Om grisen senare ska föda smågrisar och föda upp dem som avelsgrisar bör anpassas till avelssugans motsvarande dräktighetsperiod. Vårt är av högsta ekologiska kvalitet och lämpar sig utmärkt för utfodring av uppfödningsgrisar i ekologiska grisstallar. Avelssuggan vänjer sig gradvis vid grisfodret 1-2 veckor före födseln. Under denna fas får avelsgrisen högst 2,1 kg grovfoder som fritt intag. Efter födseln bör de dagliga mängderna ökas långsamt. Efter ungefär en vecka kan avelsgrisfodret utfodras som önskat, både som gröt och torrfoder.

Foder för slaktsvin

Slaktsvin har särskilda krav på sitt foder. Om grisen hålls för gödning är gödningsfaserna särskilt viktiga. För att snabbt gå upp i vikt och förbli frisk är en optimal tillförsel av näringsämnen särskilt viktig. Särskilt i det sista gödningsstadiet kan grisens tillväxtpotential stimuleras genom optimal fodermängd och av hög kvalitet.

Förutom konventionellt foder för erbjuder vi även det särskilt högkvalitativa som uppfyller kraven för ekologiskt certifierade gårdar. Vi erbjuder också . Vårt foder för slaktsvin lämpar sig för grisar med en levande vikt på cirka 30 kg till 75 kg för fritt intag eller ransonering och kan utfodras både som pellets och torrfoder. Från 75 kg levande vikt fram till slakt bör gödningsfodret ransoneras.

Mätningsfoder för grisar på Agrarzone:Ekologiskt grisfoder förpå Agrarzone:


Dvärggrisfoder - det perfekta fodret för minigrisar

Minigrisar kallas också för dvärggrisar, mikrogrisar eller teacupgrisar och är små tamgrisar som ursprungligen uppföddes i experimentellt syfte eller för hobbyodling. Vårt är optimalt lämpat för dessa små grisars näring. Vi erbjuder även . Du hittar mer information om hur du håller och utfodrar minigrisar i vår guide ".

Dvärggrisfoder på Agrarzone:


Köp grisfoder i form av pellets eller mjöl

Du kan köpa grisfoder i form av mjöl eller pellets.

Med pellets blir det mindre foder kvar och mättnadskänslan varar längre för grisen. Utfodring med grist ger däremot en något högre köttfyllnad. Observera: Särskilt när det gäller mjölfoder måste det alltid finnas tillräckligt med vatten. Vill du ha expertråd om grisutfodring eller behöver du större mängder grisfoder? Kontakta oss för ett individuellt erbjudande. Från 800 kg kan vi också erbjuda vår egen blandning.

Praktiska produkter för grisuppfödning och smågrisuppfödning

Dina fördelar på Agrarzone-Shop

Fri retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.