info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Hovvårdsfår


Filter

Klövvård för får - friska klövar för glada får

Klövvård spelar en avgörande roll för en artanpassad uppfödning av får. Friska klövar är avgörande för djurens välbefinnande och bidrar avsevärt till deras livskvalitet. Med rätt skötsel och rätt produkter kan du se till att dina får har friska och starka hovar. Du hittar allt du behöver i kategorin "Hovvård för får".

Klövvård för får - grunden för ett friskt får

Klövvård är en viktig del av att hålla får. Den tjänar inte bara till att förebygga sjukdomar, utan bidrar också till att förbättra djurens allmänna välbefinnande. Regelbunden klövvård kan avsevärt minska risken för hälta och andra klövsjukdomar.

Det finns olika aspekter på klövvård för får:

  • Rutin: Regelbunden klövvård bör vara fast förankrad i din skötselplan för får. Beroende på behov bör klövarna trimmas ungefär varannan till var fjärde månad.
  • Rätt verktyg: Du behöver rätt verktyg för att ta hand om fårens klövar på bästa sätt. Dessa inkluderar hovklippare, hovknivar och hovtrimmare, som finns tillgängliga i vår kategori "Hovvård för får".
  • Hygien: En ren och torr miljö är viktig för hälsan hos dina fårs klövar. Håll ladugårdens ytor rena regelbundet och ta bort fuktiga eller smutsiga golv.
  • Expertis: Om du är osäker på hur du ska ta hand om dina fårs klövar bör du rådfråga en erfaren veterinär eller klövvårdare. Dessa experter kan ge dig värdefulla tips och ingripa korrekt i en nödsituation.

Skötsel av fårklövar - allt för dina djurs hälsa

I vår kategori "Hovvård för får" hittar du högkvalitativa produkter som har utvecklats speciellt för vård av fårens hovar. Dina fårs välbefinnande är vår högsta prioritet - därför lägger vi stor vikt vid kvalitet och funktionalitet.

Vårt sortiment omfattar

  • Klövsax: Med våra klövsaxar kan du klippa dina fårs klövar exakt och varsamt. De är ergonomiskt utformade och enkla att använda.
  • Hovknivar: Våra hovknivar är perfekta för att ta bort små ojämnheter på fårens hovar. De gör att du kan arbeta exakt och säkerställa friska hovar.
  • Klövbockar: Klövbockarna i vårt sortiment ger ett stabilt och säkert stöd när du trimmar fårens klövar. De gör hovtrimningen enklare och ger en ergonomisk arbetsställning.

Med våra klövvårdsprodukter kan du se till att dina får har friska och starka klövar. Friska hovar gör att fåren kan röra sig fritt och uttrycka sitt naturliga beteende. Du undviker också smärta och skador som kan orsakas av försummade hovar.

Skötsel av fårens hovar - ta reda på mer

Om du vill veta mer om hovvård för får erbjuder vi tre detaljerade FAQ-artiklar i vår kategori "Hovvård för får". Här hittar du svar på vanliga frågor:

Dina fårs hälsa och välbefinnande är viktigt för oss. Med rätt klövvård kan du hjälpa dina djur att njuta av ett långt och tillfredsställande liv. Upptäck våra hovvårdsprodukter i kategorin "Hovvård för får" nu och se till att du får glada får med friska hovar!