Handtag för grindar för betesmarkstängsel

  • Gör det möjligt att säkert öppna grinden till ditt betesstängsel
  • Enkel och snabb frigöring och krokning av grindhandtaget
  • Kontinuerlig elektrifiering av stängslet trots grindhandtaget.
  • Tillverkad av slagtålig, UV-beständig plast

Vad är ett handtag för en stängselgrind?

Ett handtag för stängselgrindar är en viktig del i konstruktionen av flexibla grindsystem. Med hjälp av ett grindhandtag kan du öppna betesstängslet när som helst och stänga det igen utan att stängningen av stängslet påverkas.

Med ett grindhandtag kan du säkert öppna det spänningsförande materialet utan att få en elektrisk stöt. Kretsen stängs när grindhandtagets krok hakar fast i stängselstolpen.

Grindhandtagen är tillverkade av slagtålig, UV-beständig plast och robust metall. De är utrustade med en spänningsfjäder som gör hanteringen ännu enklare.

Grindhandtaget finns i ett stort antal färger så att det kan anpassas till staketet. Grindhandtag i ljusa färger är till exempel mer synliga.

3 frågor för att hitta rätt grindhandtag

1 För vilket steglösningsmaterial är grindhandtaget lämpligt?

Grindhandtaget är lämpligt för band, rep och strängar för stängsel. Beroende på ledarmaterialet kräver grindhandtag olika anslutningsanordningar.

Grindhandtag för betesstängselband har en bandanslutning. Den kan användas för stängselband för betesmarker som är upp till 40 mm breda.

För grindhandtag för rep/strängar till korgstaket måste ledarmaterialet anslutas till grindhandtaget med en koppling för rep och strängar.

2. Vad måste man tänka på under installationen?

För att undvika elektriska stötar bör isolatorer för grindhandtag användas för att fästa på staketstolpen. Isolatorer förhindrar oönskad urladdning av ström.

3. Vilken isolator för grindhandtag behöver du till din betesstolpe?

Isolatorer för grindhandtag skiljer sig åt i fästet för montering. Du behöver olika fästen beroende på hur stor stången är. Om du använder en T-stolpe behöver du isolatorer med ett fäste för en T-stolpe.

För en betesstolpe av trä är grindhandtagsisolatorer med trätråd lämpliga. Dessa kan skruvas fast direkt i stolpen.
För betesstängsel av stål kan modeller med dubbel skruvanslutning också fästas med skruvmuttrar.

Dessa tillbehör är användbara med ett grindhandtag

Säker åtkomst med låsbart grindsystem: För att säkerställa att endast du kan öppna grindhandtaget kan en låsbar grindhandtagshållare monteras. Den kan låsas med ett hänglås.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta varan trots allt inte är rätt för dig kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten är det färre fel och du behöver mindre underhållsarbete. Om du räknar på flera år sparar du pengar.