Solcellsstängsel - Satser och solcellsmoduler för 12V elstängsel

  • Kraftfulla solfångare för underhållsfri drift
  • Inget mer batteribyte och inget andra reservbatteri behövs.
  • Solcellsmoduler finns tillgängliga som ett komplement till nästan alla 12V-batterier.
  • Kompletta paket med 12V elektriska fäktare och matchande solcellsmoduler i vår butik

Vad är ett elstängsel med solceller och hur fungerar det?

Ett solcellsstängsel är ett stängsel som drivs av solenergi.

För detta ändamål kombineras vanligtvis ett 12 V batteridrivet elstängsel och en lämplig solcellsmodul.

12V-batteriet laddas sedan kontinuerligt av solmodulen och den lagrade solenergin kan också användas på natten för att driva elstängslet.

Numera kan man driva (nästan) alla elstängsel med hjälp av en solcellsmodul, från korta, förvuxna fårstängsel till mer förvuxna boskapsstängsel som är mer än 20 kilometer långa.

Om du ännu inte har något 12 V elstängsel erbjuder vi dig gärna ett komplett paket med rätt elstängsel för dig, en lämplig solcellsmodul och andra tillbehör.

Om du bara behöver ett svagare elstängsel för små paddockar eller betesmarker kan ett elstängsel med direkt integrerad solcellsmodul också vara bra för dig.

Vilka är fördelarna med ett solcellsdrivet elstängsel?

Inga löpande elkostnader: Med en solcellsmodul laddas batteriet i ditt 12V elstängsel kontinuerligt med gratis solenergi. Du slipper därför elkostnader för att ladda batteriet.

Inga fler batteribyten och inga andra batterier behövs: Eftersom batteriet laddas kontinuerligt behöver du inte ta bort det för att ladda det. Du sparar underhållsarbete och även inköpskostnader på cirka 80-100 euro för ett utbytbart batteri.

Batteriet håller dubbelt så länge tack vare jämn laddning och urladdning: Med en solcellsmodul laddas batteriet i ditt elstängsel under dagen. Den lagrade energin frigörs sedan till elstängslet på natten. Dessa jämna laddnings- och urladdningscykler förlänger batteriets livslängd.

Vilka elektriska fäktare kan kompletteras med en solcellsmodul?

I princip kan (nästan) alla vanliga elektriska 12 V-elektrosapparater drivas med en solcellsmodul.

Du måste dock se till att solmodulen kan leverera den energi som krävs för ditt elstängsel.

Om du till exempel har ett elstängsel med hög effekt och en elektrisk effekt på 7 joule eller mer behöver du en solcellsmodul på minst 45 watt.

Om du har ett svagare elstängsel kan det räcka med en solcellsmodul på 5, 8 eller 15 watt.

Vilken solcellsmodul som passar för ditt elstängsel hittar du i beskrivningen av ditt elstängsel. Dessutom innehåller produktbeskrivningarna för solcellsmodulerna förteckningar över kompatibla elstängselanordningar. Om du vill köpa en uppsättning solcellsstängsel har vi också många perfekt matchade solcellsstängseluppsättningar för dig.

Dina förmåner på Agrarzone-Shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla elstängselanordningar uppfyller de lagstadgade säkerhetsstandarderna: Även stängsel för betesmarker med hög energiproduktion är inte farliga för människor och djur. Detta garanteras genom att säkerhetsnormerna följs.

Endast elektriska fäktare från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: På grund av den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. I slutändan sparar du pengar under flera år.