Elstängsel 9V med batteri


9V Weidezaungerät Übersicht mit Vorteilen und Nachteilen

Ett 9V elstängsel förser ditt elstängsel med elektricitet och genererar regelbundna strömpulser. När djuren berörs får de en obehaglig (men samtidigt ofarlig) elektrisk stöt.

 • Den idealiska anordningen för mindre stängsel utan vegetation och paddocks.
 • Lågt underhåll tack vare batterier med lång livslängd
 • För hästar, kor och fjäderfä (eller andra små djur)
 • Mobil användning och mycket lättare än 12-voltsbatterier

Till skillnad från en 230-voltsenhet med uttag eller en batteridriven 12-voltsenhet kommer strömmen här från ett 9 V torrbatteri.

Beroende på enheten räcker batteriet i flera månader och behöver inte laddas konstant.

Viktigt: Om batteriet är urladdat kan det inte längre laddas. Det tomma batteriet kan dock lätt ersättas med ett nytt batteri. Du måste räkna med kostnader på cirka 20 euro för batteribyte.

Det finns också kompletta paket med betesstängsel: På begäran kan vi också gärna sammanställa ett komplett betesstängselpaket som är skräddarsytt för dina behov. Paketet innehåller inte bara det lämpliga elstängslet utan även alla nödvändiga tillbehör, t.ex. staketstolpar, isolatorer, ledarmaterial, jordning eller kopplingar.

För vilka djur lämpar sig en stängselanordning 9V för betesmarker?

Särskilt lämplig för:

 • Hästar
 • Kor
 • Fjäderfä

9 volts elstängsel lämpar sig för att driva hästar, kor och fjäderfä i mindre stängsel (upp till ca 5 km stängsellängd).

I dessa situationer är ett 9V elstängsel rätt för dig.

 • Du har ett mindre stängsel eller en mindre hage: För små stängsel (upp till cirka 5 kilometer långa) eller hagar räcker det oftast med kraften i ett "svagare" 9-volts elstängsel.
 • Staketet är fritt från växtlighet: Eftersom ett 9-volts elstängsel ger mindre elkraft än en nät- eller batteridriven enhet får staketet inte ständigt beröras av gräs eller buskar. Detta beror på att ett 9-volts elstängsel inte kan kompensera för den spänningsminskning som orsakas av vegetation.
 • Du flyttar ditt stängsel regelbundet eller använder det vid turneringar: En 9-volts batterienhet är kompakt och mycket lätt jämfört med en batterienhet. Så om du tar med dig elstängslet till turneringar eller på ridturer är en batterianordning det rätta valet för dig WAHL.
 • Du behöver en mobil enhet, men du har inte tid att ladda batterier hela tiden: Beroende på modell kan ett 9-volts elstängsel täcka en hel betessäsong med en batteriladdning. Du behöver alltså inte ladda batterierna var 2-4:e vecka. Det innebär mindre underhåll.

I dessa situationer är ett 9-volts elstängsel inte lämpligt för dig.

 • Ditt stängsel är längre än 5 kilometer eller kraftigt övervuxet: Om ditt stängsel är kraftigt övervuxet eller längre än 5 kilometer är ett 9-volts elstängsel för svagt. I det här fallet är slagstyrkan på ditt stängsel för låg och ditt betesstängsel är osäkert. I detta fall behöver du antingen en 12 V batterienhet (för mobil användning) eller en 230 V nätaggregat (om det finns ett nätuttag ).
 • Staketet måste avvisa vilda djur: Även här är slagstyrkan hos ett 9-volts elstängsel för låg och vilda djur kommer inte att avskräckas av elchocken. I det här fallet behöver du en 12V-batterienhet eller en 230V-nätdel.

Dessa tillbehör är användbara för 9V elstängsel

Dina förmåner på Agrarzone-Shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla elstängselanordningar uppfyller de lagstadgade säkerhetsstandarderna: Även stängsel för betesmarker med hög energiproduktion är inte farliga för människor och djur. Detta garanteras genom att säkerhetsnormerna följs.

Endast elektriska fäktare från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: På grund av den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. I slutändan sparar du pengar under flera år.