Köp en klippare för klippning av nötkreatur på Agrarzone

På våren och hösten byter nötkreatur sin päls. Många lantbrukare ställer sig frågan: Måste jag klippa mina nötkreatur och i så fall, hur ska jag klippa dem på ett artanpassat sätt? På den här sidan hittar du de korrekta Klippmaskin för nötkreatur samt nyttig information om klippning av nötkreatur. Om du behöver fler artiklar om ämnet Klippning av nötkreatur Då kan du titta på vårt stora produktsortimentWAHL i vår butik Agrarzone.

Översikt över den här sidan:

 • Här är vad du bör tänka på när du köper en klippare för nötkreatur.
 • Måste du klippa nötkreatur överhuvudtaget?
 • Hur klipper jag nötkreatur på rätt sätt? - Den perfekta grooming i bara 3 steg!
 • Trimning av kosvans med TailWell 2-trimmern
 • Cowfitting - auktionsklippning och utställningsklippning
 • Praktiska produkter för djurhållning och kalvuppfödning

Det här bör du tänka på när du köper en klippare för boskap

Det finns många olika anledningar till att nötkreatur klipps. Oavsett om det handlar om en klippning för att skydda djuret eller om en klippning för att trimma utställningsdjur - är det särskilt viktigt att klippmaskinen är korrekt AusWAHL. På Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av professionella Klippmaskiner för nötkreatur och Tillbehör till klippareatt klippa nötkreatur effektivt och på ett sätt som är lämpligt för arten.

För att hitta rätt klippmaskin bör du ställa dig följande frågor:

 1. Full klippning eller detaljklippning: Om du klipper hela kon eller större delar av kon ska du välja en medelstark till kraftfull klippmaskin för nötkreatur. Kraftfulla klippmaskiner för nötkreatur, t.ex. Aesculap Battery Shearing Machine Econom CL Fitter eller Aesculap Shearing Machine Econom II, är utmärkta för detta ändamål. Om du använder klippmaskinen främst för detaljarbete eller för att klippa känsliga kroppsdelar, är praktiska klippmaskiner som Aesculap boskapsklippningsmaskin Bonum helt tillräckliga.
 2. Kraft: Om du klipper flera nötkreatur i rad bör du välja en kraftfull klippare med hög dragkraft, t.ex. Kerbl Cattle clipper Constanta4, Heiniger XPERIENCE clipper eller WAHL Fusion clipper.
 3. Batteridrift eller nätdrift: Beroende på förhållandena på den plats där boskapsklipparen används är det bättre att välja en sladdansluten boskapsklippare eller en batteriklippare.
 4. Trimning avkosvansar: Med TailWell 2 Power Tail Trimmer kan du klippa svansen och trimma kosvansar på några sekunder. Den professionella trimmern är utformad för att göra det tråkiga arbetet med att trimma svanshår lättare för mjölkkor. Även om svansen är mycket smutsig är det inte nödvändigt att förskära den!
 5. Hantering: I regel är en ko-klippare med plasthölje lättare och billigare än en med metallhölje. Anti-slip-höljen och handremmar ger hjälp när du arbetar här. De flesta modellerna har redan ett smalt och ergonomiskt format hölje för trötthetsfritt arbete och bekväm enhandsmanövrering.
 6. Vikt: Var uppmärksam på vikten på en klippare för nötkreatur. Ju lättare klipparen är, desto mindre trötthet kommer dina armar att uppleva.
 7. Bullerkänslighet: För bullerkänsliga djur är en tyst och vibrationsfri klippare bekvämare, till exempel Aesculap Cattle Clipper Bonum.

Måste du klippa nötkreatur överhuvudtaget?

Två gånger om året måste nötkreatur byta päls . Den korta sommarpälsen övergår till en tjock vinterpäls sent på hösten. Huruvida nötkreatur behöver klippas beror på om de regelbundet hålls utomhus eller i ett kallt stall/öppet stall under den kalla årstiden eller om de hålls i "riktiga" stallar under denna tid.

Om boskapen hålls i en ladugård under de kalla månaderna bör den klippas. Den tjocka pälsen och värmen i ladugården gör att boskapen svettas kraftigt. Svetten gör att pälsen blir smutsig snabbare och utgör en idealisk angreppspunkt för insekter och sjukdomar. Klippning av nötkreatur är inte bara en bra skötsel, utan underlättar också pälshygien, minskar löss, kvalster och andra hudsjukdomar.

Om nötkreatur regelbundet hålls utomhus eller i en kall ladugård under den kalla årstiden behöver de inte klippas. Vinterpälsen skyddar naturligt boskap som lever i kyla från vind, fukt och kyla.

Hur klipper jag nötkreatur på rätt sätt? - Den perfekta klippningen i bara 3 steg!

1. Förberedelser - vad behöver jag för att klippa nötkreatur?

Förberedelserna inför klippningen är minst lika viktiga som själva klippningen . Med rätt förberedelser sparar du tid, skonar din utrustning och kan klippa boskapen utan problem eller komplikationer.

Detta är vad du behöver för klippning av nötkreatur:

2. tvättning av boskap

Tvättning utgör grunden för klippning av kraftigt smutsiga djur och främjar också boskapens välbefinnande. En plan yta med halkfri beläggning är den perfekta tvättplatsen. Att sprida sand kan också hjälpa till att förhindra att djuret halkar på golvet. För att du och djuren inte ska hamna i farliga situationer ska djuren bindas så kort som möjligt med ett halster. När du tvättar är det bäst att blötlägga den fastnade pälsen med en slang eller högtryckstvätt för att avlägsna envis smuts. När du tvättar huvudet ska du täcka öronen med handen för att förhindra att vatten tränger in.

Beef schampo kan appliceras direkt på pälsen. Skrubba djurets huvud och kropp med en hård borste. Det är bäst att torka av den känsliga insidan av öronen med en hushållspapper eller en trasa. För smutsiga klor hjälper en stålborste. Skölj djurschampot ordentligt och ta bort vattnet helst med en mjuk borste eller en kam. Gnugga djuret torrt med en trasa. Det tar cirka 3 timmar för boskapen att torka helt.

Tips från ett proffs: Om det drar eller om det är kallare dagar, täck dina nötkreatur för att förhindra nedkylning och förkylning. Genom den Utfodring av boskapen ämnesomsättningen stimuleras och boskapen torkar ut snabbare.

3. Klippning av nötkreatur på rätt sätt.

Nötkreatur klipps alltid mot strömmen. Klippning mot strömmen ger ett jämnt resultat och förhindrar skador på nötkreaturens hud. När du klipper nötkreatur är det bäst att börja med kroppsklippningen. Med en klippare för nötkreatur kan du klippa längs okänsliga områden (t.ex. mage, rygg, ben osv.) utan problem.

Man bör vara försiktig när man klipper juvret för att undvika att skada kon. När du klipper juvret får det inte vara för utbuktat så att du kan nå svåråtkomliga delar av juvret. Efter klippning av juvret är det viktigt att sköta juvret på ett bra sätt.

Att klippa huvudet på nötkreatur är ofta en utmaning. Många nötkreatur blir skrämda av ljudet från klipparen och andra nötkreatur har svårt att stå stilla. Ett botemedel är ett så kallat foderstängsel, där boskapen är fastspänd på båda sidor med ett djurhalsband. På så sätt har den så lite rörelsefrihet som möjligt under denna korta period.

För att inte utsätta boskapen för onödig stress bör du börja med att klippa huvudet ovanför ögat, eftersom detta vanligtvis lugnar ner djuren. Du kan också börja från sidan och täcka ögonen med en hand. Det är bäst att klippa området runt loppans mun i slutet.

När du klipper öronen ska du använda en så liten klippare som möjligt för att inte skada djuret. När du har klippt öronen, glöm inte att rengöra insidan av öronen noggrant med en trasa eller en pappershandduk.

Nötkreatur kan i allmänhet klippas från huvud till hovar med en stor klippmaskin för nötkreatur, t.ex. Aesculap Aesculap Batteriklippare Econom CL Fitter eller Aesculap Clipper Econom II. För svåra delar av kroppen är det lämpligt att använda en mer lätthanterlig boskapsklippare som Aesculap Cattle clipper Bonum.

Upptäck ett stort urvalWAHL av kvalitetsklippare och tillbehör för din boskap här!

Trimning av kosvans med TailWell 2 Power Tail Trimmer

Det är viktigt att ta bort svanshår från kor som är förorenade av gödsel och urin för att få en optimal hygien för besättningen, mjölken och mjölkaren. TailWell 2 Power Tail Trimmer gör det enkelt att trimma svansen och klippa kosvansar. Den professionella trimmern är utformad för att göra det tråkiga arbetet med att trimma svanshår lättare för mjölkkor. Ingen förklippning krävs, även om svansen är mycket smutsig. TailWell 2 arbetar extremt tyst och tar bara några sekunder per svans - perfekt även under mjölkningen!

Cowfitting - auktionsklippning och utställningsklippning

Numera görs cowfitting oftast av yrkesmän. Från rakning, till efterbehandling och visning - allt måste vara perfekt på auktionen! Att styla kon kräver mycket erfarenhet och ett tränat öga för att upptäcka svagheterna och få fram det bästa hos djuret.

Koens rygglinje rätas ut. Den så kallade toplinjen gör att djuret ser ännu större, längre, djupare och skarpare ut. Svansen klipps kort, men tofsen får inte klippas samtidigt. När du klipper juvret ska du se till att juvret inte är för utbuktat och att du inte skadar kon. Klipplängder på 0,1-0,5 mm hjälper till att raka alla svåråtkomliga områden och skapa en bättre övergång. Om du vill prova dig själv som "cowfitter" hittar du riktig professionell utrustning i alla prisklasser.

Praktiska produkter för boskapsskötsel och kalvuppfödning:

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktförsända varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.