Kerbl Utfodringshink med hygienventil och spene i korthet:


  • Hygienventil med klaff
  • Lätt att rengöra, färre bakterier, friskare kalvar
  • Innehåll: 8 liter

Utfodringshink med hygienventil - färre bakterier och friskare kalvar.

Den nyutvecklade hygienventilen med klappmekanism möjliggör en bakteriereducerad miljö och hälsosam tillväxt för kalvarna.

Den enklare rengöringen minskar bakteriehalten i ventilen, på spenen och i intaget. Keimtrycket vid dåligt rengjorda ventiler i foderhinkar belastar kalvarna - här förökar sig bland annat diarrépatogenerna. Med den hygieniska ventilen från Kerbl kan kalvarna utvecklas bättre i en hälsosam miljö och blir därför mer motståndskraftiga och mindre sjuka.

Hygienventilen med klaff, som utvecklats tillsammans med praktiker, använder en klaff i stället för en kulventil och kan enkelt rengöras med en rundborste. Det avtagbara sugmunstycket innebär att det inte längre finns några oöverstigliga hörn. Suget kopplas bort från ventilen med en handledsrörelse. Bajonettlåset gör att sugkoppen kan lossas och sättas fast igen på nolltid. Torkhjälpmedlet är fäst på sidan av hinkens handtag och ger utrymme för att förvara den rengjorda sugkoppen inklusive bajonettringen.

En överblick:

  • Kapacitet: 8 liter
  • med metallfäste
  • syrabeständigt
  • säkra livsmedel
  • lätt att rengöra
  • Färg: grön

Hygienventilen löser tre problem med en klaff:

  1. Lätt att rengöra
  2. Därför färre bakterier - friskare kalvar
  3. Därför lägre veterinärkostnader.

Särskilt lätt att rengöra:

Att använda en klaff i ventilen i stället för kulan gör det enkelt att rengöra den. Med en lämplig rundborste kan du göra jobbet på kort tid och utan större ansträngning. En annan fördel är det avtagbara sugmunstycket. Möjligheten att ta bort den från ventilen innebär att det inte längre finns några oöverstigliga hörn när ventilen rengörs. Å andra sidan gör det också lättare att rengöra vinkelstycket.

Sugkoppen kan också separeras från ventilen med ett litet handtag. Genom att använda en bajonettfäste i stället för det konventionella gängade fästet kan sugkoppen lossas eller sättas fast igen på nolltid. Det betyder att det inte längre finns någon ursäkt för att inte rengöra spenen! Att förvara den rengjorda spenen är också en barnlek. Placera spenen inklusive bajonettringen på det så kallade torkhjälpmedlet. Denna lilla plastdel sätts in i sidan av hinkhållaren.

Färre bakterier i utfodringshinken - friskare kalvar

Under tillväxtfasen hotas kalvarna i sin utveckling av en mängd yttre påverkan. Särskilt sjukdomsalstrande organismer försämrar den friska tillväxten. Anledningen till detta är att immunsystemet fortfarande håller på att utvecklas efter övergången från råmjölk till normal utfodring. Det är just här som uppfinningen av Kerbl kommer in. En stor källa till risk för överföring av bakterier är det dagliga drickandet från kalvfoderhinken. Alla konventionella ventiler som för närvarande finns på marknaden är utrustade med kulventiler. Å ena sidan är detta en utmärkt lösning på problemet med droppande mjölk. Men å andra sidan innebär denna mekaniska stängning en annan fara. Mjölkrester stannar kvar i ventilkanalen, vilket är en utmärkt grogrund för bakterier. Därför måste ventilen rengöras regelbundet för att minska denna bakteriebildning.

På grund av sin konstruktion är det dock extremt svårt att rengöra en kulventil helt och hållet, och det är nästan omöjligt att hålla den helt fri från bakterier. Efter en viss tid av användning eller utan tillräcklig rengöring blir ventilen en hälsorisk
för kalven och måste bytas ut. Behovet av ersättningsventiler är därför stort.

Tillverkare "Kerbl"

Kerbl - tradition möter innovation inom jordbruket

Kerbl står inte bara för årtionden av expertis inom området för djurtillbehör, utan också för en djup koppling till jordbruket. Som ett globalt företag erbjuder Kerbl ett omfattande utbud, allt från jordbruksprodukter till tillbehör för ridsport och husdjur till stall-, trädgårds- och elstängseltillbehör. Med över 50 års framgång inom djuruppfödning och djurhållning är Kerbl ständigt engagerad i att förbättra vardagen för bönder, uppfödare och djurälskare genom innovativa lösningar. Upplev Kerbls värld - där tradition och framsteg går hand i hand.

Ursprung: EU

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


2x Kerbl Hygienventil
Hygienisk ventil - komplett med monteringsnyckel och spene Färre bakterier - friskare kalvar! Hygienventilen är den hygieniska revolutionen inom kalvuppfödning. Den patentsökta utvecklingen för att öka hygienen i kalvfoderautomater gör det mycket lättare att rengöra insidan av ventilen. Alla delar som kommer i kontakt med mjölk kan enkelt rengöras och det finns inga bakteriehinder i ventilens inre del. minskar bildandet av bakterier i ventilengör det lättare att rengöra och hålla kalvfoderhinkarna och ventilerna renaren och fullständig torkning av ventilen och skopan tack vare torkningshjälpmedletvridningssäker montering på kalvfoderhinken. Leveransens omfattning: 2 stycken paket Kerbl hygienventil komplett

198,53 kr*
st.
Upphängningsplatta för drickhink
Upphängningsplattan för foderhinkar passar alla foderhinkar och förhindrar att kalvarna kastar ut foderhinkarna. Skopskyddet håller kalvskålen på plats när du dricker och kan inte skjutas bakåt. Lämplig för montering på stängsel för kalvhagar. Upphängningsplattan kan monteras i efterhand på befintliga plattor.

23,25 kr*
st.
Hållningsplatta Bucket Guard eftermonterbar 3-pack
Utskjutningsskydd Bucket Guard i en förpackning med 3 stycken. Hållplattan Bucket Guard som kan monteras i efterhand är lämplig för alla drickhinkar. Kan monteras i efterhand på befintliga hängplattorFörhindrar att kalvarna kastar ut drickhinkarna. Leveransens omfattning: 3x Bucket Guard utkastskydd som kan monteras i efterhand.

128,42 kr*
st.
Modulär kalvbox Singel-box fristående
Modulär kalvbox singel-box friståendeDe modulära kalvboxarna från Kerbl erbjuder största möjliga flexibilitet och arbetseffektivitet. Med en storlek på 1,8 kvadratmeter (1,60 x 1,15 m) per kalvbox per kalvbox erbjuder de tillräckligt med utrymme för individuell inhysning av kalvar.Kalvboxen med en enda box kan friståendeoch kan snabbt och enkelt sättas upp av en person. The 3 paneler och det främre elementet kan enkelt anslutas för att skapa en ny enkel kalvbox. Vid behov kan enskilda boxar också kopplas ihop för grupphållning genom att ta bort en sidopanel och koppla ihop boxarna med låsstängerna.Monteringen och demonteringen av den modulära kalvboxen är lika enkel som snabb. Handtagen på panelerna är tillräckligt stora för att även att radas upp på en pallgaffel. Den nya unika staplingsystem möjliggör utrymmesbesparande sortering och lagring av panelerna, inklusive dörrelementet.Varje panel i kalvboxens individuella box är tillverkad av robust Plast med förstärkande pärlorvilket garanterar en lång livslängd. Ytorna är släta och därför lätta och noggranna att rengöra.Kalvboxens sidoväggar är utrustade med en Öppning för social kontakt som gör det möjligt för kalven att ta kontakt med andra kalvar. Den främre delen har en svängbar svängdörr och ett fast foderområde, som är idealiskt för att träna kalvarna att dia. Kalvboxarna är också utrustade med en drickhinkhållare och två hopfällbara hinkhållare.På grund av enhandsöppning är det möjligt att komma åt kalvhägnen med en hand åtkomst till kalvboxen snabbt och enkelt.Översikt:Modulär kalvbox för individuell användningPer box ca 1,8 kvm utrymme (1,60 x 1,15 m)Upp till tre boxar kan kombineras för att bilda en gruppboxBärhandtag för förflyttning och demonteringTransport med pallgafflar möjligRobust plast med förstärkande pärlorLätt att rengöra väggar med slät ytaSocial kontaktöppning i sidoväggarnaFrontelement med svängbar dörr med vridbar dörrFast drickområde, för idealisk träning av spendrickareInkl. en drickhinkhållare + två hopfällbara hinkhållareUpplåsningsmekanismen kan manövreras med en handLeveransomfattning:1x frontelement (dörr)2x sidopanel1x bakre vägg4x låsbygel

11 322,77 kr*
st.
Modulär kalvbox enkelbox väggmonterad
Modulär kalvbox enkelbox väggmonteradDen här modulära kalvboxen används på väggen och kan snabbt och enkelt sättas upp av en person. Den 2 sidopaneler och det främre elementet kan kan enkelt kopplas ihop för att snabbt skapa en enkel kalvbox vid behov.De modulära kalvboxarna från Kerbl erbjuder flexibilitet och arbetsbesparing. Med en storlek på ca 1,8 kvadratmeter (1,60 x 1,15 m) per kalvbox erbjuder de tillräckligt med utrymme för individuell inhysning av kalvar. Enskilda boxar kan också kopplas samman genom att ta bort sidoväggarna, vilket möjliggör små grupphållning.Monteringen och demonteringen av den modulära kalvboxen är lika enkel som snabb. Handtagen på panelerna är inte bara praktiska för att bära, utan är också tillräckligt stora för att placeras på en pallgaffel för att ställas upp på en pallgaffel. The unika staplingsystem möjliggör platsbesparande sortering och förvaring av panelerna, inklusive dörrelementet.Panelerna i den väggmonterade enkla kalvkassen är tillverkade av robust plast med Plast med styvningslistervilket garanterar en lång livslängd. Ytorna är släta och därför lätta och noggranna att rengöra.Kalvboxens sidoväggar är utrustade med en Öppning för social kontakt som möjliggör kontakt med andra kalvar. Frontdelen av galvaniserad metall har en svängbar svängbar svängdörr och en fast foderplats, som är idealisk för att träna kalvarna att dia. Kalvboxarna är också utrustade med en drickhinkhållare och två hopfällbara hinkhållare.På grund av den enhandsöppning är det möjligt att komma åt kalvhägnen med en hand åtkomst till kalvboxen snabbt och enkelt.Översikt:Modulär kalvbox för användning på väggenPer box ca 1,8 kvm utrymme (1,60 x 1,15 m)Upp till 3 boxar kan kombineras för små grupphållningBärhandtag för förflyttning och demonteringTransport med pallgafflar möjligRobust plast med förstärkningspärlorLätt att rengöra väggar med slät ytaSidoväggar med social kontaktöppningFrontelement med svängbar dörr med vridbar dörrFast drickområde, för idealisk träning av spendrickareInkl. en drickhinkhållare + två hopfällbara hinkhållareSnabb åtkomst tack vare upplåsningsmekanismen med en handLeveransomfattning:1x frontelement (dörr)2x sidopanel4x låsbygel2x tillbehör för väggmontering

8 868,92 kr*
st.
Modulär kalvbox Dubbel-box fristående
Modulär kalvbox Dubbelbox friståendeDe modulära kalvboxarna från Kerbl erbjuder största möjliga flexibilitet och arbetseffektivitet. Med en storlek på ca 1,8 kvadratmeter (1,60 x 1,15 m) per box per box erbjuder de tillräckligt med utrymme för individuell kalvhållning.Kalvboxens dubbelbox kan vara friståendeoch är snabb och enkel att sätta upp. The 3 sidopaneler, 2 bakpaneler och 2 frontpaneler kan enkelt anslutas för att snabbt skapa en dubbel kalvbox. Vid behov kan de enskilda boxarna också kopplas ihop för små grupphållning genom att ta bort mittpanelen.Montering och demontering av den modulära dubbla kalvboxen är lika enkel som snabb. Handtagen på panelerna är tillräckligt stora för att de ska kunna att radas upp på en pallgaffel. The unika staplingsystem möjliggör utrymmessparande sortering och lagring av panelerna, inklusive dörrelementet.Varje vägg i kalvboxens dubbla box består av robusta Plast med förstärkande pärlordetta garanterar en lång livslängd. Ytorna är släta och därför lätta och noggranna att rengöra.Sidoväggarna på den dubbla kalvboxen är utrustade med en Öppning för social kontakt som gör det möjligt för kalven att ta kontakt med andra kalvar. Den främre delen har en svängbar svängdörr och ett fast utfodringsområde, som är idealiskt för att träna kalvarna att dia. Kalvboxarna är också utrustade med en drickhinkhållare och två hopfällbara hinkhållare.På grund av enhandsöppning kan man komma åt de två åtkomst till de två kalvboxarna snabbt och enkelt.Översikt:Modulär dubbel kalvbox för individuellt brukPer box ca 1,8 kvm utrymme (1,60 x 1,15 m)Kan omvandlas till en box för små grupperBärhandtag för förflyttning och demonteringKan transporteras med pallgafflarRobust plast med förstärkande pärlorLätt att rengöra väggar med slät ytaSocial kontaktöppning i sidoväggarnaDörrelement med svängbar dörr med vridbar dörrFast drickområde, för idealisk träning av spenar som dricksvamparInkl. en drickhinkhållare + två hopfällbara hinkhållareUpplåsningsmekanismen kan manövreras med en handLeveransomfattning:2 st frontelement (dörr)3x sidopanel2x bakre vägg2x grupplåda för stabiliseringshjälpmedel6x låsbygel

19 455,53 kr*
st.
Modulär kalvbox dubbelbox väggmonterad
Modulär kalvbox Dubbelbox för väggmontering De modulära kalvboxarna från Kerbl erbjuder största möjliga flexibilitet och arbetseffektivitet. Med en storlek på ca 1,8 kvadratmeter (1,60 x 1,15 m) per box per box erbjuder de tillräckligt med utrymme för kalvhållning. Den här kalvboxen dubbelbox kan varamonteras på väggenoch är snabb och enkel att sätta upp. Den 3 sidopaneler och 2 frontpaneler kan kopplas ihop utan ansträngning för att snabbt skapa en dubbel kalvbox för väggmontering. Vid behov kan de två enskilda boxarna också kopplas ihop för att skapa en liten grupphållning genom att ta bort mittpanelen. Montering och demontering av den modulära dubbla kalvboxen är enkel och snabb. De stora handtagen på panelerna är också lämpliga för Transport med en Pallgaffel. The unika staplingsystem möjliggör utrymmesbesparande sortering och lagring av panelerna, inklusive dörrelementen. Varje vägg i kalvboxens dubbla box består av robusta Plast med förstärkande pärlordetta garanterar en lång livslängd. Panelytorna är släta och därför lätta och noggranna att rengöra. Sidopanelerna på den dubbla kalvboxen är utrustade med en Öppning för social kontakt som gör det möjligt för kalven att ta kontakt med andra kalvar. Frontpanelerna har en svängbar svängdörr och ett fast utfodringsområde, som är idealiskt för att träna kalvarna att dia. Kalvboxarna är också var och en utrustad med en drickhinkhållare och två hopfällbara hinkhållare. På grund av enhandsöppning kan man komma åt de två åtkomst till de två kalvboxarna snabbt och enkelt. översikt: Modulär dubbel kalvbox för individuell användning på väggen Per box ca 1,8 kvm utrymme (1,60 x 1,15 m) Kan omvandlas till en box för små grupper Bärhandtag för förflyttning och demontering Kan transporteras med pallgafflar Robust plast med förstärkande pärlor Lätt att rengöra plastpaneler med slät yta Social kontaktöppning i sidoväggarna Dörrelement med svängbar dörr med vridbar dörr Fast drickområde, för idealisk träning av spenar som dricksvampar Inkl. en drickhinkhållare per styck + två hopfällbara hinkhållare Upplåsningsmekanismen kan manövreras med en hand Leveransomfattning: 2 st frontelement (dörr) 3x sidopanel 1x grupplåda för stabiliseringshjälpmedel 5x låsbygel 3x tillbehör för väggmontering

14 010,32 kr*
st.