info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Katt Staket


Filter

Kattnät och kattstängsel

  • Skyddar din katt säkert från faror
  • Effektivt försvar mot vilda djur tack vare elektrifiering
  • Englingsmaskiga nät ger hög säkerhet för boskapsskötseln
  • Lätt att sätta upp och även lämplig för mobil användning.

Vad är ett kattnät?

Med ett elektriskt kattnät kan du skapa en skyddad frizon för din katt i trädgården och slipper därmed låsa in din sammetstass.

Ett elnät är mycket mer beståndssäkert än ett konventionellt trädgårdsstängsel, eftersom katten tack vare elektrifieringen och de snäva maskorna inte kan klättra genom stängslet eller klättra över det. Nätet ligger dessutom i jämnhöjd med marken, vilket förhindrar att man glider igenom.

När är ett elektriskt kattstängsel meningsfullt?

Ett elstängsel för katter är särskilt intressant om du bor nära en trafikerad väg och ändå inte vill ha din sammetspatos som inomhuskatt. Samtidigt håller skyddsstängslet för katter effektivt andra djur, t.ex. främmande hundar och katter eller vilda djur som rävar, mårdhundar eller kaniner, borta från din egendom.

Viktigt: Endast ett elektriskt drivet kattstängsel ger din katt tillräckligt skydd. Ett kattnät utan elektricitet är inte lämpligt för huskatter, eftersom de kan klättra över staketet utan problem. Håll helst stängslet fritt från växtlighet och klipp gräsmattan minst en gång i veckan. Om staketet är för mycket växtlighet sjunker den elektriska spänningen och katten är inte längre skyddad på ett säkert sätt.

I 3 steg till rätt kattnät:

Steg 1: Se till att kattstängslet har rätt höjd och längd

Kattnäten finns i längder på 15, 25 eller 50 meter och i höjder på 106 cm eller 112 cm. Det spelar ingen roll vilken höjd på staketet du väljer, alla modeller ger tillräcklig säkerhet för din sammetstass. Mät området som ska stängas in i förväg för att bestämma rätt längd på stängslet.

Bra att veta: Om du behöver ett längre kattstängsel kan du helt enkelt koppla ihop våra kattnät med varandra med hjälp av de integrerade metallklämmorna och på så sätt förlänga dem. Vi erbjuder även kompletta elstängsel för kattstängsel, inklusive betesstängsel och alla tillbehör.

Steg 2: Välj rätt stapelspetsar för ditt substrat

Man skiljer mellan dubbla poäng och enkla poäng för cat net-insatser.

Om marken är lerig eller sandig rekommenderas en dubbelspets för ökad stabilitet. I stenig terräng är det lättare att sätta en enkel spets i marken.

Steg 3: Välj rätt tillbehör till ditt kattstängsel

Ett komplett kattstängsel består av stängselutrustning, stängselstolpar och ett kattnät. Beroende på hur du vill använda stängslet och var du använder det behövs olika tillbehör. Dessa produkter är lämpliga för ditt kattnät:

Anordningar för betesstängsel 230V: Om det finns ett uttag i närheten är en strömreducerad anordning för betesstängsel med 230V det bästa valet för att driva ditt kattstängsel.

12 V elstängsel: Om du inte har tillgång till ett eluttag behöver du ett 12 V batteridrivet elstängsel för husdjur.

Elstängsel 9V: Om du inte vill ladda batteriet i ditt 12 V elstängsel varannan vecka eller om du inte har tillgång till ett eluttag, är ett batteridrivet 9 V elstängsel förmodligen mer lämpligt för dig.

Batterier och ackumulatorer för elstängsel: Beroende på om du använder en 12V-ackumulator eller en 9V-batterienhet hittar du lämpliga batterier och ackumulatorer i den här kategorin.

Solcellsmodul: Solcellsmoduler finns som tillägg till nästan alla 12 V batteridrivna elstängsel. Detta gör att du slipper byta batteri ofta. Elkostnaderna för batteriladdning försvinner också.

Elektrisk stängseldörr: En dörr till ett kattstängsel kan installeras på vilken plats som helst på kattstängslet och gör det enkelt och säkert att komma ut och in utan risk för elchock.

Ersättningspål: Om en av stavarna på ditt kattstängsel är trasig eller om du vill sätta en ersättningspål i hörnen på ditt stängsel för extra stabilitet kan du köpa en lämplig ersättningspål för korgnätet här till ett lågt pris.

Varningstecken: Enligt lag måste alla elstängsel längs en allmän väg markeras med varningsskyltar med jämna mellanrum.

Testare för betesstängsel: Med en testare för kattstängsel kan du mäta spänningen i ditt elektriska kattstängsel. På så sätt kan du snabbt avgöra om den nödvändiga spänningen finns och om stängslet är säkert.

Stöldskydd: Vill du skydda ditt elstängsel mot stöld? Upptäck här säkra batterilådor för att skydda ditt elstängsel.

Olika tillbehör: I den här kategorin hittar du olika tillbehör till kattstängsel, från jordborrar till trådkopplingar och jordankare.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken:

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktförsända varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla nät av korgar uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: Alla elektrifierbara kattnät är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast nät av pil från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du har därför lägre underhållskostnader. Om du räknar på flera år sparar du pengar.