Hönät för din häst

  • Hönätet säkerställer ett optimalt foderintag för din häst
  • Höet har ingen kontakt med marken och trampningen minskar.
  • Hönätet för hela rundbalar sparar tid när du utfodrar din häst.
  • Enkel och tidsbesparande fyllning med ditt eget hönät

Vad är ett hönät?

Ett hönät fylls med hö och hängs sedan upp nära marken. Genom maskorna i nätet kan din häst komma åt innehållet och äta höet.

Till skillnad från när du äter med löst hö som ligger utspridd på marken, kan du med ett hönät sänka djurets äthastighet.

På så sätt kan du se till att din häst får i sig fodret under dagen, i stället för att tillgodose hela kaloribehovet på en gång.

För hästens mage är sådana små mängder foder idealiska, eftersom magen alltid är aktiv. Om din häst bara äter en gång om dagen skulle magaktiviteten upphöra efter fyra timmars inaktivitet.

Då kan det hända att överflödig magsyra angriper magsäcksväggarna. Detta kan leda till magsår.

Med ett hönät fördubblar du ungefär den tid det tar för din häst att äta 1 kg hö. Detta gör att hästens mage alltid är aktiv och att det inte bildas magsår.

Hela rundbalar kan placeras i många hönät. Det innebär mindre arbete för dig och du behöver inte dela upp balen själv.

Vad du ska leta efter i ett hönät för din häst

Maskstorleken får inte vara för liten: Om maskstorleken på hönätet är för liten kan hästen inte ta bort höet från nätet ordentligt och måste göra onaturliga rörelser.

Den kan också bli rastlös och skrapa sina klövar.

Om maskorna är för breda kan djuret dock lättare fastna i nätet och skada sig själv.

Du förstår: Maskorna i hönätet får varken vara för små eller för stora. I praktiken har maskstorlekar på 4,5 cm till 10 cm visat sig vara framgångsrika.

Var uppmärksam på att hönätet är på rätt höjd: Höjningsnätet ska alltid vara nära marken. Om nätet hänger för högt kommer din häst att inta en onaturlig hållning när den äter.

Din häst måste då lyfta huvudet för att tugga och använda mer kraft för att bryta upp höet. I längden orsakar detta smärta för djuret.

Det är bara om hönätet är nära marken som hästen permanent kan inta sin naturliga ätställning.

Dessa tillbehör är användbara med ett hönät

Fyllmedel för hönät: Med dessa tillbehör kan du enkelt fylla på ditt hönät. Du lindar helt enkelt hönätet runt hönätsfyllaren och kan sedan enkelt fylla nätet med önskad mängd hö.

Dina förmåner i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.