Högkvalitativa arbetshandskar i TOP-kvalitet för säkert och bekvämt arbete.

När du arbetar med verktyg, maskiner, tunga laster eller till och med kemikalier är väl skyddade händer särskilt viktiga. Med handskydd bestående av högkvalitativa arbetshandskar kan skador på handen undvikas effektivt.

Handen, som är en av våra viktigaste kroppsdelar, drabbas oftast av arbetsolyckor. För att säkerställa att du kan arbeta oskadat och effektivt är det alltid värt att använda arbetshandskar av hög kvalitet.

Agrarzone har arbetshandskar av högsta kvalitet som du kan lita på i ditt dagliga arbete. I vårt omfattande sortiment av handskar kan du köpa den perfekta skyddshandsken för en mängd olika användningsområden (t.ex. industri, bilindustri, livsmedelsindustri, privat bruk). Förutom den föreskrivna skyddsklassen har våra monteringshandskar en utmärkt passform och är trogna följeslagare för varje arbete.

När är arbetshandskar rätt för mig?

Arbetssäkerhet: Händerna är ditt viktigaste verktyg. Arbetshandskar (även kallade skyddshandskar) skyddar dina värdefulla händer i många arbeten för att förhindra arbetsolyckor med dödliga konsekvenser. I nätbutiken Agrarzone hittar du därför ett stort produktsortiment av följande produkter Arbetshandskar. Du är alltså väl skyddad i alla aktiviteter.

Hygien: Genom att bära arbetshandskar slipper du smutspartiklar på naglarna och händerna i dammiga och smutsiga miljöer. Du kommer alltid att ha mjuka händer och rena naglar.

Hur man väljer rätt arbetshandskar

När du väljerWAHL rätt arbetshandskar bör du bestämma vilken skyddskategori som är lämplig för arbetet och dina personliga skyddsbehov. För varje användningsområde finns skräddarsydda arbetshandskar i rätt material och med optimal skärning som bäst uppfyller arbetets särskilda behov.

Funktionalitet, kvalitet, motståndskraft, passform och hållbarhet är särskilt viktiga när man väljerWAHL rätt skyddshandskar.

Följande frågor hjälper dig att välja de bästa arbetshandskarna:

 • Vad behöver jag arbetshandskarna till?
 • Vilket material föredrar jag?
 • Hur väl passar skyddshandskarna mig?
 • Är arbetshandskarna bekväma?
 • Kan jag röra fingrarna bra i dem?
 • Hur bra är greppet och känseln?
 • Ska skyddshandskarna skydda mot kyla?
 • Behöver jag andningsbara skyddshandskar?
 • Vill jag att arbetshandskarna ska vara skärsäkra?

När du köper arbetshandskar är det viktigt att tänka på skyddskategorierna:

 • Kategori 1: Låg risk (rengöring, trädgårdsarbete, upp till 50° C).
 • Kategori 2: Medelhög risk (skogsarbete)
 • Kategori 3: Hög och dödlig risk (hantering av kemikalier, elektricitet eller temperaturer över 100 °C).

Bekväma arbetshandskar för säkert arbete

Skyddshandskar för montering, läderhandskar och stickade handskar

Arbets- och monteringshandskar:

De vanligaste skyddshandskarna inom byggbranschen och industrin är monteringshandskar. Monteringshandskar och arbetshandskar har en mycket bra passform och är kända för att vara bekväma att bära. Finstickade arbetshandskar är sömlöst färdigställda och har god motståndskraft mot vatten, fett och olja samt utmärkt känslig känsla för beröring.

De flesta monteringshandskar är vätskebeständiga och samtidigt utrustade med en andningsbar handrygg. Det innebär att du inte svettas lika lätt. Vissa skyddshandskar har en motsvarande beläggning på handflatan av nitril, latex eller PU eller nubbar på handflatan för ett ännu bättre grepp.

Oavsett om du behöver arbetshandskar för torrt grepp eller skyddshandskar för vått grepp hittar du på Agrarzone arbetshandskar i olika storlekar som passar perfekt.

Arbetshandskar i läder:

Arbetshandskar i läder är extremt robusta och mysiga på samma gång. Så är också Arbetshandskar i läder särskilt populära för tungt arbete inom byggbranschen. Olika material används för arbetshandskar i läder.

Arbetshandskar i helt läder är mycket lämpliga för arbete med oljor och fetter samt för extrema väderförhållanden och håller hela livet om de sköts på rätt sätt. Mocka är däremot populärt för värmebeständiga och skärbeständiga handskar. Konstläder består av en blandning av PU och läder, vars egenskaper kan anpassas exakt till specifika aktiviteter.

Vinterarbetshandskar:

Arbetshandskar för vintern är oftast fodrade och kännetecknas av en särskilt hög isolerande effekt. Handflatan på många handskar är Vinterarbetshandskar utrustade med nitrilnoppar eller nitrilbeläggning. Detta garanterar god fingerfärdighet och ett säkert grepp. Vinterarbetshandskarna håller händerna varma och torra med en speciell andningsbar beläggning.

Skärsäkra arbetshandskar:

När man arbetar med glas, splitter eller vassa föremål, t.ex. inom glasindustrin eller stål- och plåtbearbetning, använder man gärna Skärsäkra arbetshandskar att falla tillbaka på. De skärbeständiga skyddshandskarna är tillverkade av ett högkvalitativt tyg som klarar till och med vassa glaskanter och ger optimalt skydd mot vassa kanter, knivar och glas, samtidigt som de har en utmärkt passform.

Arbetshandskar för hem och trädgård:

För den privata sektorn är belagda stickade handskar och handskar av fast bomullstyg särskilt lämpliga. Handskar i bomullsstickning är övertygande på grund av sin mjuka struktur och den därmed sammanhängande luftgenomsläppligheten. Med en stickad handske har du ett fast grepp vid trädgårdsarbete, men samtidigt är du tillräckligt skyddad mot skador på händerna. Perfekt som trädgårdshandskar för skydd mot taggar, blåsor från trädgårdsredskap och för rena naglar.

Hitta den perfekta arbetshandsken med 6 frågor

1. Lägger du vikt vid en särskilt hög säkerhet i greppet?

En hög nivå av greppskydd är särskilt viktigt för Skyddshandskar för lagerarbete samt för montering och industri. Alla våra arbetshandskar har ett bra grepp, god fingerfärdighet och en perfekt passform för alla handformer. Våra arbetshandskar finns i olika beläggningar och är mestadels vattentäta, oljeavvisande och ändå andningsbara med utmärkt komfort.

Bläddra bara igenom vår kategori "Arbetshandskar" och hitta den perfekta skyddshandsken för trötthetsfritt och säkert arbete.

2. Vill du skydda dina händer från kylan på vintern?

Vintern ställer särskilt höga krav på skyddshandskar. Kylan gör fingrarna orörliga, och genom väta och is finns det risk för att man tappar något eller halkar.

För att kunna arbeta effektivt på vintern bör du Vinterarbetshandskar De är varmt fodrade och har en hög värmeisolering. Trots att skyddshandskarna är skyddade mot kyla ska de ha ett bra grepp. Keron PowerGrab Thermo vinterhandsken är fodrad med behagligt varm akryl, vilket gör den perfekt för kalla temperaturer. Handflatorna är behandlade med"MicroFinish", vilket ger ett bra grepp även i kalla, snöiga och isiga förhållanden.

Keron Den aktiva mekanikerhandsken Melyc är utrustad med en mysig fleeceisolering. Med sitt vattentäta, andningsbara membran garanterar skyddshandsken för vintern torra händer. Den extra långa, tätt sittande, stickade manschetten av hög kvalitet förhindrar att snö tränger in.

3. Vilka skyddshandskar är lämpliga för sommaren?

På sommaren rekommenderas andningsbara finmaskiga handskar. De flesta arbetshandskar på Agrarzone lämpar sig också för sommararbete, t.ex. Keron Activ Grip Lite finstickad handske eller Keron Premium Plus finstickad handske. Även Läderhandskar - som till exempel är gjorda av kohudläder är mycket lämpliga för sommararbete. Läderhandskar ger ett effektivt skydd mot handskador, är lätta och säkerställer optimal luftcirkulation tack vare perforeringarna.

4. Behöver du en skärsäker skyddshandske för arbete med vassa kanter, blad eller motorsågsarbete?

Särskilt vid arbete inom glasindustrin eller stål- och plåtbearbetning är det viktigt att ha en skärsäker arbetshandske. A Skärsäker handske Handsken består av ett tunt, högkvalitativt tyg av skärbeständig glasfiber blandat med spandex och polyester för ännu bättre elasticitet. Skyddshandsken skyddar optimalt mot vassa kanter, knivar och glas och garanterar ändå en utmärkt passform.

Inom skogsindustrin används ofta handskar för att skydda händerna. Handskar för motorsåg används för att skydda händerna. Motorsågshandskar skiljer sig från vanliga handskar genom att de är tillverkade av ett särskilt skärbeständigt material som består av flera lager.

5. Måste du regelbundet utföra fin precision?

För fint precisionsarbete bör du välja en särskilt tättslutande arbetshandske med hög känslighet för beröring som passar runt handen som ett andra skinn. Keron Active Mechanic-handsken Wotan sitter särskilt bra på handen tack vare den smala skärningen. Silikonavtryck på fingertopparna och handflatorna gör att arbetshandsken har ett optimalt grepp, vilket gör den idealisk för fint arbete.

6. du behöver en slitstark arbetshandske (t.ex. för arbete med rep)?

För aktiviteter som kräver en hög nivå av nötningsskydd är det bäst att välja en särskilt robust nötningsbeständig arbetshandske. En nötningsbeständig handske skyddar hela handen med hjälp av ett storskaligt nötningsskydd. Dubbelförstärkta, grova handflator och fingrar ger utmärkt hållbarhet och grepp, vilket gör dem idealiska för arbeten som kräver starkt nötningsskydd (t.ex. arbete med rep).

Andra tillbehör för arbetssäkerhet

Många yrkesverksamheter gör det nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning (PPE). Det spelar ingen roll om det är på byggarbetsplatsen, inom industrin eller jordbruket: Med personlig skyddsutrustning skyddar du dig mot alla risker för din säkerhet och hälsa.

På Agrarzone hittar du ett omfattande utbud av skyddsutrustning av hög kvalitet som du kan använda för att skydda dig effektivt i alla situationer:

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon orsak. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.