Vattentråg


Filter

Köp Vattentråg eller kar hos oss

Med ett vattentråg (även tippbar) med flottörventil har dina djur alltid tillgång till färskt vatten. Tack vare den praktiska tippmekanismen och den enkla hanteringen är vattentråg det idealiska verktyget för att förse dina djur och en lojal följeslagare i stallet.

Ett tillförlitligt vattenförsörjningssystem är avgörande för att en gård ska lyckas och för att garantera välnärda och friska djur. Boskap som nötkreatur, kor och grisar behöver tillgång till färskt dricksvatten dygnet runt. Som jordbrukare vet du säkert hur tråkigt det är att vattna för hand.

En vattentråg (även kallad tippdrinkare) är en effektiv lösning som gör arbetet mycket enklare. Ett vattentråg är ett helautomatiskt, perfekt system för att ge färskvatten till boskap som nötkreatur och grisar.

Med ett platt drickande tråg av rostfritt stål kan du enkelt förse dina djur med vatten utan komplicerat installationsarbete. Det är bara att ansluta vattenslangen till tråget och dina djur kommer att ha färskt vatten till sitt förfogande.

Tack vare den praktiska lutningsmekanismen är trågtryckaren särskilt lätt att rengöra. Vattentillförseln är möjlig på vänster eller höger sida, beroende på tillbehöret. En flottörventil med en stor flödeshastighet på 30 l/min upp till max 6 bar säkerställer alltid en optimal vattennivå i trågdrivaren.

Du kan antingen montera våra vattentråg på väggen eller fästa dem stabilt på golvet. Vägg- eller golvfästena är varmförzinkade och har därför en särskilt lång livslängd.

För färskvattenförsörjning på vintern kan du värma vissa modeller av trågdrinkar ner till -25 grader. Trågvärmaren är placerad under locket på flottörventilen och håller vattnet vid en konstant behaglig dricktemperatur även under kalla vinterdagar.

Uppvärmningsbara vattentråg hos Agrarzone:

 • Kippdryck med uppvärmning väggmontering i rostfritt stål
 • Tipptråg med uppvärmning golvmontering i rostfritt stål

Vad du behöver tänka på när du köper en vattentråg?

1. Kapacitet:

Har du bara 2-3 djur eller en hel besättning? Om du har en hel flock djur eller större boskap, t.ex. nötkreatur eller mjölkkor, bör du använda en vattentråg med stor kapacitet. Se till att tipptråget är tillräckligt långt så att flera djur kan dricka samtidigt. Flödeshastigheten bör vara minst 30 liter/min vid 3 bar.

Om du däremot bara har ett fåtal djur räcker det med en mindre vattentråg med mindre vattenkapacitet.

2. Bilaga:

Fundera i förväg på var du vill montera tipptråget. Beroende på om du vill montera tipptråget på väggen eller på golvet kan du köpa väggmonterade tipptråg eller golvmonterade tipptråg från Agrarzone.

3. Vattenförsörjning på vintern:

Är dina djur på bete eller i en ouppvärmd ladugård året runt? Om du håller dina djur i en ouppvärmd kall ladugård eller regelbundet på bete på vintern är en tippbar dränkare med uppvärmning rätt dränkare för din boskapsstall. Den inbyggda värmaren är placerad under locket på flottörventilen och säkerställer en pålitlig tillförsel av färskvatten under vinterdagar som är så kalla som -25 grader.

Var ska tråktryckaren installeras?

 • Om möjligt bör tipptråget placeras på avstånd från utfodringsområdet för att undvika att fodret blir blött och att tipptrågen blir smutsiga av djurfoder.
 • Placeringen av drickanordningen bör väljas långt från rastplatsen.
 • Helst ska platsen väljas i en grupphållning så att drickande djur inte hindrar andra djur från att dricka.
 • Montera den tippbara vattentråget på ett sådant sätt att den är skyddad från att skadas av knuffar eller klövsteg.
 • Vattenledningar och elkablar bör läggas så att de är skyddade från att bli bitna. På så sätt skyddar du dina djur från elektriska stötar och riskerar inte dyra egendomsskador.

Hur rengör jag en trågdrivaren?

För att se till att vattentillförseln fungerar utan problem och att dina djur förblir livskraftiga och friska på lång sikt, bör du rengöra tipptunnan hygieniskt med jämna mellanrum.

Ta bort torr mat eller hårrester som har samlats i drickskålen. Desinficera också alla vattenledningar och komponenter i tipptunnan. Skölj därefter tippskålen väl för att avlägsna det befintliga desinfektionsmedlet.

Beställ vattentråg nu på Agrarzone

En robust och pålitlig trågdrivaren är ett värdefullt bidrag till en omfattande stabil utrustning. I kombination med värmekablar och andra tillbehör kan dricksvattentråg användas för vattenförsörjning året runt.

Hos Agrarzone hittar du ett stort urval av andra användbara vattentråg för din gård. Du kan beställa ett stort antal modeller i vår onlinebutik med ett musklick och få dem levererade till din dörr, från vattentråg till vattenkar.

Har du frågor om våra vattentråg eller behöver du mer information om installationen av ditt färskvattensystem? Kontakta oss helt enkelt via telefon, chatt, kontaktformuläret eller WhatsApp. Vi ser fram emot att svara på dina frågor!

Dina förmåner med Agrarzone:

 • Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.
 • Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om din köpta dricksskål inte är rätt för dig trots allt kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.
 • Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsstandarderna: All vår jordbruksutrustning är lagligt godkänd. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.
 • Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten är det färre fel och du behöver mindre underhållsarbete. Om du räknar på flera år sparar du pengar.