Slingor: Köp rundslingor och lyftslingor på Agrarzone

Oavsett om det gäller skogsbruk, jordbruk, byggnadsindustri eller privat användning vid camping: När det gäller att säkra och flytta tunga laster är det viktigt att Lyftslingor och runda slingor är oumbärliga slingor.

Som särskilt robusta textilslingor är lyftslingor och rundslingor oumbärliga i Säkring av lasten och lyftteknik. Oavsett om de används för att lasta, lyfta och bära eller för att dra tunga laster - lyftslingor, rundslingor etc. är perfekt utformade för respektive användningsområde.

På Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av högkvalitativa produkter. Lyftslingor och Runda slingor. De kvalitetsremmar som du kan köpa på Agrarzone uppfyller alla standarder och bestämmelser som gäller för dem, till exempel den europeiska standarden DIN EN 1492-1. Tack vare det robusta och hållbara materialetWAHL är dessa lyftselar för lastsäkring idealiska följeslagare för daglig användning.

När ska man använda en rund slinga och när ska man använda en lyftslinga?

Du bör välja lyftsele så att den avsedda användningen, längden och fästmetoden är lämpliga för den kommande användningen:

Runda slingor De är särskilt populära för ytkänslig last. Runda lyftselar är lätta som en fjäder, lätta att hantera, flexibel och anpassar sig utmärkt till lasten.

Lyftslingor används när en bred och ren kontaktyta är möjlig på lasten. En bred kontaktyta fördelar belastningens tryck över ett större område. Känsliga varor kan lyftas försiktigare än med ett smalt band.

Behöver du en stabil lyftsele för att lyfta, dra och bära last? På Agrarzone hittar du högkvalitativa lyftslingor och rundslingor utan undantag, som utmärker sig genom sin mångsidighet och höga kvalitet.

Alla fördelar: Det är därför du behöver lyftslingor och rundslingor.

 • Kvalitetslyftslingor och rundslingor är fjäderlätta och smidiga lyftslingor som är lätta att transportera.
   
 • De anpassar sig till lastens form och kräver inte mycket utrymme för stuvning.
   
 • Lyftslingor och rundslingor är slitstarka även vid förflyttning av tunga laster.
   
 • De leder inte elektrisk ström.
   
 • Ett särskilt robust skyddsskikt av impregnerad polyuretan skyddar mot slitage.
   
 • Lyftslingor och rundslingor skyddar lastens ytor och flyttar lasten många gånger bättre än lyftkedjor eller lyftlinor.

Rund sling och lyftband med ögla: För kontinuerlig användning i alla väder.

För att förflytta massor som väger ton och har känsliga ytor på ett så säkert sätt som möjligt är lyftslingor och rundslingor det bästa valet. Runda slingor och Lyftslingor används på ett utmärkt sätt. Slingorna måste dock vara extremt motståndskraftiga och av mycket hög kvalitet så att de inte utgör någon säkerhetsrisk. Våra lyftslingor och rundslingor är tillverkade av ett starkt mikrofilamentgarn och är dessutom dubbelbelagda. Extremt starka tyger som polyamid, polyester eller polypropylen garanterar en lång livslängd för lyftslingor och rundslingor.

Lyftslingornas lyftslingor har förstärkts och skyddar effektivt mot skador. Våra lyftslingor och rundslingor är slitstarka, har en lång livslängd och har naturligtvis den föreskrivna färgkodningen, som bestämmer den tillåtna belastningen.

Det är självklart att de högsta säkerhetskraven enligt DIN EN 1492-1 har beaktats vid tillverkningen av slingorna, så att alla nödvändiga riktlinjer följs när de hanteras på rätt sätt.

Var uppmärksam på färgen när du köper lyftselar och runda lyftselar.

Färgerna på rundslingor och lyftslingor är reglerade i lag och ger information om den maximala belastningen, som också är markerad på motsvarande lastbärande utrustning:

 • Rosa = 500 kg
 • Lila = 1 000 kg
 • Mörkgrön = 1 500 kg
 • Ljusgrön = 2 000 kg
 • Gul = 3 000 kg
 • Grått = 4.000 kg
 • Röd = 5.000 kg
 • Brun = 6 000 kg
 • Blått = 8 000 kg
 • Orange = från 10 000 kg

Observera: Använd under alla omständigheter endast lyftselar som är godkända för motsvarande belastning!

7 användbara tips om hur man använder rundslingor och lyftslingor:

 • När du använder dem ska du leta efter WLL-märkningen(Working Load Limit), som anger lyftslingens högsta tillåtna arbetsbelastning.
   
 • Kontrollera att lyftselen eller rundselen inte är defekt. Ladda aldrig rundselen eller lyftselen om den är knuten eller vriden.
   
 • Om etiketten på lyftslingarna och rundslingarna är oläslig får de inte användas under några omständigheter.
   
 • Byt ut lyftselen om delar av manteln eller sömmarna är trasiga eller om lyftselen har olika garnbrott i tyget som överstiger 10 % av tvärsnittet.
   
 • När du transporterar last med skarpa kanter eller last med grova ytor bör du endast använda runda lyftselar och lyftband om de hotade områdena är skyddade med kant- eller ytskydd. För att förhindra skador på rundslingor eller lyftslingor och för att avsevärt förlänga deras livslängd kan du också skydda slingorna med skyddshylsor av robust polyuretan (Flexoclip).
   
 • Smutsiga lyftselar bör endast rengöras med rent vatten, eftersom rengöringsmedel kan angripa materialet.
   
 • Om lyftselar och rundslingor inte används rekommenderas att de förvaras på en ren, luftig och torr plats.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon orsak. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.