Köp surrningsband och spännband för lastsäkring.

flexibel användbar och oumbärlig: När större föremål transporteras med lastbil eller bil är surrningsband och neddragningsband viktiga för att säkra lasten på släpvagnar och i skåpbilar.

Spännband är oumbärliga följeslagare inte bara för klättrare: när du transporterar stora föremål med bil eller lastbil garanterar spännband och surrningsband ett säkert grepp under resan.

Med det enorma utbudetWAHL av spännband och surrningsband är det inte alltid lätt att hålla reda på allt. Säkerhetsbandet för stöveln är inte alltid lämpligt för att fästa föremål i släpvagnen. Det finns surrningsband i ett och två delar, spärrband, expanderare och surrningsband - men vilken modell är lämplig för vilket ändamål?

På den här sidan hittar du en praktisk översikt över de olika surrningsband och säkringsmetoder som du kan använda för att säkra din last på motorfordonet eller släpvagnen.

Varför ska jag använda ett spännband?

1. Säkerhet: Vi känner alla till det när vi kör bil: Om bromsarna aktiveras plötsligt på vägen omvandlas potentialen till kinetisk energi och lösa föremål i bagageutrymmet eller släpvagnen flyger framåt. Detta kan vara farligt, särskilt när det gäller tyngre och större varor, eftersom de absorberar mer energi. För att skydda dig själv och dina medpassagerare under körning kan du fästa lasten säkert med ett spännband. Tack vare ett spännband kan en mängd olika varor manövreras säkert från A till B utan att tippa eller glida. Ett spännband förhindrar effektivt enorma skador på föremål och skador på människor.

2. Mångsidig användning: När det används på rätt sätt är ett surrningsband en Surrningsband och surrningsband är ett praktiskt verktyg för vardagligt bruk med ett till synes oändligt antal användningsområden.

3. Tidsbesparing: Spänningsband och surrningsband har Säkring av lasten utvecklade och är därför mycket enkla och snabba att använda. Istället för en tidskrävande konstruktion med olika band, rep och knutar sparar du enormt mycket arbete och värdefull livstid med ett spännband och praktiska fästalternativ.

Välja rätt spännband för lastsäkring

När du väljer rätt spännband och surrningsband bör du ta hänsyn till de föremål som ska transporteras samt deras storlek och vikt.WAHL Spännbandet måste utformas i enlighet med detta. Spännbandet måste därför vara tillräckligt starkt och långt för att säkra det transporterade godset under bilresan.

Spännbandets exceptionellt höga kvalitet och stabila utförande är en avgörande faktor för en lyckad och säker bilresa. Säkring av lasten och en säker bilresa. Billigt material eller dåligt utförande av surrningsbandet kan i värsta fall leda till enorma bilskador och skador på bilen.

På Agrarzone hittar du utan undantag högkvalitativa surrningsband, automatiska surrningsband, surrningsband, spärrband, expanderare och surrningsband av enastående kvalitet. Inget står i vägen för en säker lastning av ditt fordon eller släp.

När du väljerWAHL rätt surrningsband måste du ta hänsyn till följande faktorer:

 • Transportartiklarnas vikt
 • Typ av förpackning / kartong
 • Materialparning: Friktionen mellan lastytan och lastbäraren.
 • Specifikationer för fordonet, t.ex. tillåten totalvikt, belastning på surrningspunkterna eller fordonets eller släpets lastfördelning.
 • Den valda säkringsmetoden(fastspänning eller direkt surrning).

Anmärkning: Innan lasten säkras och spännband och surrningsband används bör personer med tillräcklig erfarenhet av lastsäkring finnas på plats.

Du måste vara uppmärksam på detta när du köper ett spännband:

Enligt den tillämpliga europeiska standarden DIN 12 195-2 ska surrningsband och spännband som är tillverkade av konstfibrer vara försedda med en etikett som innehåller information om åtminstone följande:

 • Den standard som bandet överensstämmer med.
 • Materialet (kan även identifieras genom etikettens färg: blått - polyester (PES), brunt - polypropen (PP), grönt - polyamid (PA), vitt - andra material).
 • Tillverkaren.
 • Längden.
 • Tillverkningsdatum.
 • SurrningskapacitetCity (LC): LC är surrningskraften hos själva surrningsbandet och anger surrningsbandets maximala lastkapacitet i rakt drag.
 • Normal handkraft (Standard Hand Force eller SHF): Den normala handkraften är den kraft som måste användas för att spänna spärren.
 • Den nominella spänningskraften (Standard Tension Force eller STF) anger hur kraftfull spärren är.

Översikt över alla dragremmar

Beroende på användningsområde finns det olika modeller av surrningsband som ger ett säkert grepp under körning. Vanligtvis är surrningsband tillverkade av en vävd sadelgjord av kemisk fiber. De erbjuds vanligtvis med en spärr, i en eller två delar och i olika längder och bredder. För att underlätta fästningen är remmarna vanligtvis utrustade med en karbinhake.

Spännband kan i princip delas in i följande kategorier:

 • Automatisk spännband: Med en praktisk Automatisk spännband stegvis indragning och förlängning av bandet är automatisk och mycket enkel. Tack vare den integrerade rullmekanismen, genom vilken lasten enkelt kan fixeras, kan spännbandet dras in och ut i enskilda steg och på så sätt anpassas exakt till det gods som transporteras.
   
 • Säkerhetsbandi ett stycke: Ett säkerhetsband i ett stycke består av ett band med en spärr och har ingen krok. Band i ett stycke kan tillverkas med olika beslag, t.ex. spärrar, klämlås eller speciella ändbeslag för olika tillämpningar. De är väl lämpade för att bunta material, t.ex. för att säkra lasten på bilens tak, transportera möbler i en lastbil, surra ner bagage eller möbler.
   
 • Tvådelat surrningsband: A Tvådelat surrningsband består av ett band, en spänningsdel (spärr) och en anslutningsdel (krok) och garanterar säker hantering. Spännbandets färg är inte avgörande för förspänningskraften, men färgen på etiketten beskriver vilket material bandet är tillverkat av (t.ex. blått = polyester).
   
 • Surrband med klämlås: Surrband med klämlås kan också användas. Dessa surrningsband används främst för att säkra lätta föremål och för att spänna fast last.
   
 • Surrningsband med krokSpännband med krok är lämpliga för att säkra lätta laster, t.ex. för privat bruk i bilen.
   
 • Säkerhetsband: Säkerhetsband säkrar gods genom att surra fast det samma sätt som spännband eller surrningsband, vilket förhindrar att det glider av bilen eller släpvagnen. Spännband är avsedda för engångsbruk, särskilt billiga och används ofta för att säkra containrar och gods.

Surrningsmetoder: Direkt surrning och surrningsband.

Surrning: Lasten står fritt på lastutrymmet och trycks fast på lastutrymmet med hjälp av kraftsäkring, dvs. med hjälp av surrningsband. Detta ökar friktionskraften och förhindrar att lasten glider. För att ytterligare öka säkerheten används halkskyddsmattor ofta för att säkra lasten med kraftlåsning.

Direkt surrning: De mest populära metoderna för direkt surrning är diagonal surrning, diagonal surrning, huvudpirning och bay surrning. Vid direkt surrning spänns föremålet helt enkelt för hand och hålls på plats av spännband. Vid direkt surrning genereras kraften av rörelsen av det transporterade godset. Därför är det en formfast fastsättning och inte en tvångsfast fastsättning.

När behöver jag byta ut spännband och surrningsband?

Spännband och surrningsband har inget utgångsdatum och kan bara kasseras när de uppvisar följande tecken på slitage:

Vävband

 • Garnbrott som är synliga för ögat eller skärsår på mer än 10 % av bandets bredd.
 • Trasiga sömmar och deformationer på spänningsremmen
 • Skador på grund av kontakt med aggressiva kemikalier
 • Saknad eller oläslig etikett

Spärrhake och koppling

 • Deformationer
 • Sprickor och brott
 • Starka tecken på korrosion
 • Breddning av krokmunnen med mer än 5 %.

Skarpkantade laster kan lätt skada spännband och surrningsband. Du bör därför använda en kant Anordning för lastsäkring av kantade varor en kantskydd. Detta skyddar lasten och säkerställer att de krafter som överförs till bandet riktas bättre.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att vi följer de lagstadgade säkerhetsnormerna.