info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Skyddsglasögon


Filter

Ögon- och ansiktsskydd: köp skyddsglasögon online på Agrarzone

Inom jordbruk, industri, hantverk eller till och med inom sjukvården utsätts de anställda dagligen för risker från splitter, gnistor, damm, ljus, kemikalier eller till och med stötar eller slag. Ett par bra förebygger effektivt ögonskador och räddar i värsta fall bäraren från irreparabla ögonskador.

Förutom konventionella skyddskläder och arbetskläder krävs det inom många branscher även ansiktsskydd eller ögonskydd i form av skyddsglasögon för arbeten som träbearbetning eller svetsning( svetsglasögon eller svetsglasögon). Skyddsglasögon finns i olika modeller för olika arbetsområden och ger ett effektivt .

Vare sig det handlar om ett fullständigt ögonskydd, skyddsglasögon för glasögonbärare eller ansikts- och ögonskydd: bra skyddsglasögon är en nödvändig del av arbetssäkerheten genom .

Innovativa ögonskydd, säkerhet på högsta nivå, optimal funktionalitet i kombination med bästa kvalitet och attraktiv design: På Agrarzone hittar du utan undantag högkvalitativa för din personliga skyddsutrustning (även PPE). Så du är optimalt utrustad med skyddsglasögon från Agarzone i alla situationer.

Skyddsglasögon i en överblick:

 • Med skyddsglasögon kan du arbeta med farliga kemikalier och skadliga ämnen som UV-strålning, ljus, damm, splitter, laserljus eller mikroorganismer utan att skada dina ögon.
 • Skyddsglasögon används inom olika områden, men främst i arbetsmiljöer och inom idrotten. Oavsett om din är lämplig för motsvarande användningsområde, kan du se på den standardiserade märkningen av dina skyddsglasögon.
 • Användningsområdet för skyddsglasögon är indelat i vissa klassificeringar. Dessa klassificeringar omfattar dessa riskområden: Termisk risk, kemisk risk, mekanisk risk och strålningsrisk.

Användningsområden för skyddsglasögon:

 • Teknik (metallbearbetning, svetsning, laser, pyroteknik).
 • Forskning (laboratorium/kemi)
 • Militär (skydd av splitter)
 • Medicin (röntgen, kirurgi, tandläkare osv.)
 • Räddning av olyckor (brandkår)
 • Fritid och sport (solglasögon/solariumglasögon)

Skyddsglasögon, skyddsglasögon, fullsiktsglasögon eller tempelglasögon: köp ögonskydd och ansiktsskydd på Agrarzone

Skydda ögonen med rätt skyddsglasögon

Skyddsglasögon - som namnet redan antyder - skyddar ögonen på ett tillförlitligt sätt mot faror och är obligatoriska på många arbetsområden där det finns risk för fara.

Medan fritidsglasögon främst används vid fritidsaktiviteter och sport och skyddar ögonen mot väder och damm, används arbetsglasögon främst i yrkesmiljön. Industriella skyddsglasögon ger dina ögon ett effektivt skydd mot alla potentiella risker, t.ex. de som orsakas av damm, korn, splitter, gnistor eller ämnen.

A (även kallad ramglasögon) är universellt lämplig för många användningsområden och skyddar på ett tillförlitligt sätt mot starka slagbelastningar orsakade av projektiler eller partiklar.

Med en (även kallade PaNorama fullvisionsglasögon eller laboratorieglasögon) är du ännu bättre skyddad mot damm och flygande partiklar. Tack vare ett 180 graders förvrängningsfritt synfält möjliggörs ett särskilt brett synfält. Du har alltså en tydlig överblick över varje aktivitet.

Om huvudet och hela ansiktet, inklusive öronen, behöver skyddas utöver ögonen, är det bäst att välja en . Huvudhållaren består av ett , och är den perfekta följeslagaren inom jord- och skogsbruk när ansiktet och öronen måste skyddas.

Med en praktisk bestående av , , och är du perfekt skyddad under ditt arbete.

Dessa typer av skyddsglasögon är:

1. :

Tempelglasögon (även kallade glasskyddsglasögon eller ramglasögon) skyddar ögonen och den närmaste omgivningen. Dessa har öronbågar och liknar visuellt konventionella glasögon.

Fördelar med ramglasögon: Lätt att använda, bekväma att bära
Nackdelar med ramglasögon: Ögonen är inte optimalt skyddade.

2. :

Fullvisionsglasögon (även paNoramabille, fullskyddsglasögon eller laboratorieglasögon) hör till gruppen korgskyddsglasögon och består av en stor glasögonlins som ger ett särskilt brett synfält. sitter mycket tätt mot ansiktet, omsluter ögonområdet helt och hållet och är försedda med en tätning. Tack vare förslutningen är ögonutrymmet helt förseglat och skyddsglasögonen ger därför ett bättre skydd mot ämnen och partiklar i luften än andra skyddsglasögon.

Fördelar med helglasögon: ögonen är optimalt skyddade
Nackdelar med helglasögon: klumpiga, inte särskilt bekväma att bära.

3. :

Ett ansiktsskydd (även kallat ansiktsskydd) skyddar, som namnet antyder, hela ansiktet. En ansiktssköld skyddar alltså inte bara ögonen utan förhindrar också att flygande ämnen och partiklar kommer in i munnen och näsan.

Fördelar med ansiktsskydd: Ögon, mun och näsa skyddas optimalt
Nackdelar med ansiktsskydd: Klumpigt, låg komfort.

När måste skyddsglasögon användas?

Att välja rätt skyddsglasögon för varje tillämpning

Det viktigaste skälet till att köpa skyddsglasögon är förmodligen syftet med användningen. Varför exakt behöver du dessa skyddsglasögon och inom vilka användningsområden bör de användas?

Vilka skyddsglasögon som är rätt för dig beror i princip på riskfaktorn i arbetsmiljön. Innan du köper skyddsglasögon bör du ta reda på om det finns en termisk, kemisk eller mekanisk risk eller om det finns en strålningsrisk:

1. Termisk risk: Vid exponering för eld, värme eller kyla (t.ex. intensiv strålning eller stänk av heta ämnen) är det nödvändigt att bära en skyddsglasögon när du utför lämpligt arbete. eller en utan tvekan nödvändigt.

2. Mekanisk fara: Den mekaniska faran (t.ex. partiklar eller splitter som flyger eller stöter på) delas in i tre olika styrkaklasser:

Klass 1 = Svag: Glasögon bör bäras
Klass 2 = Medel: Glasögon bör bäras. är nödvändig
Klass 3 = Stark: Ett par glasögon. är absolut nödvändigt

3. Kemisk fara: Vid kemiska och biologiskafaror, t.ex. flygande vätskepartiklar, frätande lösningar eller andra farliga ämnen, ska skyddsglasögon alltid bäras. eller en bör användas. Kemiska risker kan orsakas av dropp av irriterande och frätande ämnen som alkalier och syror, upplösta, flytande, kylda eller komprimerade gaser, skadligt damm, giftiga ångor och blandningar.

4. Strålningsrisk: För allt arbete där det finns en strålningsrisk (t.ex. UV-, laser- eller IR-strålning, bågsvetsning, gassvetsning) ska en , eller en bör bäras.

Rengöring och förvaring av skyddsglasögon

Skyddsglasögonens livslängd beror främst på dessa två faktorer:

 1. Rengöring: Rengör skyddsglasögonen med en mjuk trasa och rengöringsvatten. Rengör helst skyddsglasögonen en gång i måndags med ett vanligt .
 2. Förvaring: Det bästa stället att förvara skyddsglasögonen är i ett svalt, mörkt utrymme. Skydda skyddsglasögonen från direkt solljus och slipande rengöringsmedel.

Med rätt skötsel och förvaring ger dina skyddsglasögon dig upp till två års effektivt skydd tills du överväger att köpa ett nytt par. överväga.

Andra tillbehör till din personliga skyddsutrustning

Många yrkesverksamheter gör det nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning (PPE). Oavsett om det är på en byggarbetsplats, inom industrin eller inom jordbruket: Med personlig skyddsutrustning skyddar du dig mot alla risker för din säkerhet och hälsa.

På Agrarzone hittar du ett omfattande utbud av av hög kvalitet som du kan använda för att skydda dig effektivt i alla situationer:

 • : och skyddar effektivt ditt huvud från skador när du arbetar på byggarbetsplatser, inom industrin eller inom jordbruket.
 • : skyddar ögonen mot damm och flygande partiklar.
 • : och skyddar dina öron från kortvarig och regelbunden bullerexponering.
 • : Vid infektion med virus, grovt och fint damm, rök, gas eller för att skydda miljön används en , , och .
 • : Ett stort urvalWAHL av praktiska skyddskläder för det dagliga arbetet finns i den här kategorin. Från och till och är du väl utrustad för all jordbruksverksamhet.
 • : Engångshandskar är lämpliga för engångsbruk och skyddar personen som bär dem från patogener och smuts. bidrar också till att farliga virus inte överförs till andra människor och används vanligen inom veterinär- och sjukvården.
 • : För att skydda dina händer från skador när du arbetar på byggarbetsplatser eller med trädgårdsarbete är robusta och skärbeständiga en klok investering.
 • : Glidfria och vattentäta är de perfekta skorna för jordbruk, trädgårdsarbete och fritidsarbete.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att vi följer de lagstadgade säkerhetsnormerna.