Ringisolatorer

  • Kan användas för strängar för betesstängsel, rep för betesstängsel och smala band för betesstängsel.
  • Som styrande isolatorer förhindrar ringisolatorer att betesstängslet hänger ihop
  • Enkel vridning underlättar uppförandet av staketet.
  • När de är våta säkerställer droppnosarna den bästa kvaliteten på isolatorn.

Vad är ringisolatorer?

Ringisolatorer är runda isolatorer som bidrar till en säker strömledning i ditt elstängsel. I ett elstängsel för betesmarker skiljer isolatorer det strömförande ledarmaterialet från betesstolpen och förhindrar på så sätt oönskad spänningsavgivning i marken.

På grund av sin form kan ringisolatorer användas för strängar av betesstängsel, rep av betesstängsel och smala band av betesstängsel.

Byggandet av betesstängslet förenklas av ringisolatorer, eftersom de kan skruvas in direkt i stängselstolpen. Du behöver därför inte borra några extra hål för ringisolatorn eller köpa något extra fästmaterial.

Ringisolatorer används som styrisolatorer i stängselkonstruktionen och håller ledarmaterialet på önskad höjd. Detta förhindrar att staketet hänger ihop och att ditt djur kommer undan. Ett stramt stängsel hindrar också vilda djur från att komma in.

Ringisolatorer isolerar tillförlitligt även när de är våta. Detta beror på att de integrerade droppnosarna dränerar vattnet på ett tillförlitligt sätt utan att störa funktionen hos ditt betesstängsel.

I vilken situation är vilken ringisolator lämplig?

  1. I vilken situation bör ringisolatorer med trätråd användas för en betesstolpe av trä: Ringisolatorer med trätråd bör användas för betesstolpar av trä. Ringisolatorer med en självgängande gänga är särskilt skonsamma mot trä. De kan skruvas fast lättare och ger mindre sprickor i träet.
  2. Ringisolatorer med metrisk gänga för en betesstolpe av metall. För betesstolpar av metall bör ringisolatorer med metrisk gänga och robust plastkropp användas. Med hjälp av skruvmuttrar kan dessa fästas på nolltid.
  3. Ledarmaterialet är för löst styrt: Ringisolator med kontinuerligt stöd hjälper till. Ringisolatorer med kontinuerligt stöd är lämpliga för en mer robust styrning av ledarmaterialet. I motsats till korta stöd är metallstycket inbäddat i isolatorns plastring.Om ditt djur till exempel lutar sig mot staketet påverkas inte ledarmaterialets styrning. Robusta isolatorer kan motstå det tryck som utövas på ledarmaterialet. På så sätt undviker man att små skador uppstår på betesstängslet.
  4. Djur gnager på stolpar: Isolatorer med långa handtag skyddar ditt stängsel. För att förhindra att isolatorn naggas sönder skapar långskaftade ringisolatorer ett större avstånd mellan ledarmaterialet och fixturen. Detta håller djur (främst hästar) som gillar att gnaga på trästolparna borta från dem.

Detta tillbehör är användbart med en ringisolator:

Lättare installation: Ringisolatorer kan installeras ännu enklare med skruvfästet för borrmaskin eller sladdlös skruvmejsel.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta varan trots allt inte är rätt för dig kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten är det färre fel och du behöver mindre underhållsarbete. Om du räknar på flera år sparar du pengar.