KöpKerbl klipphuvud och klippblad för Kerbl klippmaskin på Agrarzone

I årtionden har premiummärket Kerbl utvecklat högkvalitativa Klippmaskiner klippblad och klipphuvuden för klippning av hästar, nötkreatur, kor, får, husdjur & Co. Tack vare det utmärkta hantverket och den mycket långa skärskärpan genom kvalitativt och robust specialstål är Kerbl din pålitliga partner när det gäller klipphuvud och pälsvård.

På Agrarzone hittar du utan undantag professionella rakhuvuden av hög kvalitet, tillverkade av rent slipat rostfritt stål med bästa skärande substans.

Kerbl Klipphuvud och Kerbl Klippblad i en överblick

  • För klippning av nötkreatur, kor, hästar, får, husdjur med mera !
  • För grov klippning och fint detaljarbete
  • Hållbara Kerbl klipphuvuden och Kerbl klippblad av robust specialstål.
  • Optimerad bladgeometri för ännu bättre klippresultat
  • Utmärkt utförande för professionell användning
  • Utmärkt förhållande mellan pris och prestanda
  • Ingen risk tack vare 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

Kerbl står för högsta kvalitet med mervärde

Som ett internationellt verksamt företag med distribution av jordbruksprodukter, häst- och husdjursartiklar, arbets- och säkerhetsartiklar, stall- och gårdsartiklar samt ett sortiment av stängsel för betesmarker, är Kerbl en av de viktigaste grossisterna inom djuruppfödning och djurhållning. Företaget kan se tillbaka på en mer än 50-årig framgångssaga. Rötterna ligger i djurhållningen och företaget Kerbl strävar ständigt efter att underlätta det dagliga arbetet för jordbrukare, uppfödare och djurälskare med nya lösningar och innovationer.

Med det märke som är en klippmaskin Clipster har företaget Albert Kerbl GmbH skapat en högkvalitativ serie klippmaskiner för stora djur. Med detta märke erbjuder Kerbl också hundklippare av TOP-kvalitet till ett rimligt pris. Helt enligt slogan: praktisk, sladdlös klippning för olika fina arbeten och/eller detaljklippning - med en ergonomiskt utformad utrustning, inklusive klipphuvud av högkvalitativt stål!

Vilka klipphuvuden och blad finns tillgängliga?

Det finns olika system med klipphuvuden och blad för klippmaskiner:

Med SnapOn klipphuvuden är det kompletta klipphuvudet med blad monterat på djurklipparen. För klipparknivblad är uppsättningar av två blad fastskruvade på huvuddelen av djurklipparen med rätt tryck på plattan. Med klipphuvudssystem kan plattans tryck justeras automatiskt beroende på pälstyp.

Hur man väljer rätt Kerbl klipphuvud och blad

De flesta djurklippare levereras med en standardsats av klippare. Dessa klipphuvuden med en kort skärlängd på ca 1,0 mm - 1,5 mm är lämpliga för små områden på kroppen, t.ex. huvudet, tassarna eller svansens bas. För alla andra områden är denna standardkaplängd vanligtvis för kort som kaplängd. Stabila fästkammar ändrar klipplängden på ditt skärset på nolltid.

Oavsett om det gäller nötkreatur, hästar, får, getter eller husdjur - på Agrarzone hittar du rätt användningsområde för varje klipphuvud och klippblad i beskrivningen!

Kerbl Skillnader mellan klipphuvud och blad:

Grovt klipphuvud: Ett grovt klipphuvud med stor tandavstånd (avståndet mellan de enskilda tänderna) är lämpligt för tät och grov päls. Ju tätare och mer ogenomtränglig pälsen är, desto grövre bör du välja skärsatsen (ju färre tänder skärsatsen har).

Fint klipphuvud: Ett fintklipphuvud används bäst för fin, lätt penetrerande päls. En uppsättning med fina tänder och kort skärlängd är också idealisk för att ta bort trassel.

Upptäck finskärningssatsen och grovskärningssatsen här!

Hur länge räcker min uppsättning blad på Kerbl?

Hur länge knivuppsättningen håller beror på kvaliteten på det rostfria stålet och på hur du sköter knivuppsättningen. I genomsnitt räcker en skärsats

till minst 10 beläggningar. Med rätt skötsel håller ett bra knivblad naturligtvis längre. Olika klipphuvuden och skärblad kan också slipas om av dig själv med god praxis.

Tips för korrekt skötsel av Kerbl klipphuvuden

1. Tvätt och pälsvård före klippning:

Borsta ditt husdjurs päls grundligt med en husdjursborste eller kam före klippning. Om ditt djur är mycket smutsigt rekommenderas det att du tvättar djuret innan du tar hand om det. Olika smutspartiklar som smuts, sand eller damm gör skärsatsen snabbt slö.

2. Olja klipphuvudet:

Under klippningen ska klipphuvudet alltid täckas av en lätt oljefilm. Olja klipphuvudet med en droppe klippmaskinolja var tionde minut under klippningen. Detta förhindrar att klipphuvudet värms upp på grund av extra friktion och du får ett perfekt klippmaskinsnitt. Ett varmt klipphuvud leder till snabbare slitage av klipphuvudet och är dessutom extremt obehagligt för djuret.

3. Underhåll klipphuvudet med Clean-Spray & Cool-Spray:

Klipphuvudet kan nå upp till 35 grader över den normala omgivningstemperaturen under drift. Regelbunden besprutning av klipphuvudet med en Clean-Spray och en Cool-Spray hjälper dig dessutom att rengöra och kyla klipphuvudet eller klippbladet under underhållsklippning.

4. Kontrollera plattrycket:

Innan du klipper, kontrollera plattrycket på lämpliga klippblad. För att göra detta ska du alltid dra åt reglerskruven endast högst 1/4 varv så att den övre skärplattan fortfarande kan flyttas för hand med ett medelhögt tryck.

5. Efter klippningsarbetet:

Efter klippningsarbetet ska du rengöra klippmaskinsuppsättningen med en borste eller pensel.

Innan du förvarar klipparen oljar du in den med några droppar klipparolja.

Den här klipparen passar till ditt Kerbl klipphuvud

Upptäck kraftfulla Kerbl klippare för professionell klippning av får, nötkreatur, kor, hästar och husdjur i vår Agrarzone shop. Tack vare det utmärkta innovativa hantverket och det smala och ergonomiskt formade höljet garanterar den här djurhårklipparen ett trötthetsfritt arbete och bekväm enhandsanvändning.

Dina förmåner i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.