Köp skyddshjälm, bygghjälm och bump cap på Agrarzone

Skyddshjälmar och skyddsmössor är en del av den personliga skyddsutrustningen som huvudskydd och skyddar effektivt huvudet från skador när du arbetar på byggarbetsplatser eller inom jordbruket.

Risker från fallande delar och svängande laster är allestädes närvarande inom industri, jordbruk och byggbranschen. Olyckor på byggarbetsplatser där huvudet skadas får ofta allvarliga konsekvenser.

För att skydda huvudet från potentiella faror är det bäst att använda en Skyddshjälm (även bygghjälm eller arbetshjälm). Högkvalitativt huvudskydd förhindrar effektivt allvarliga huvudskador.

Upptäck robusta skyddshjälmar i olika färger på Agrarzone och skydda dig effektivt mot fallande last eller last som svänger i luften. Vare sig du letar efter bumpkåpor med stötskydd som är bekväma att bära eller klassiska bygghjälmar hittar du garanterat rätt skyddsutrustning för jordbruk, byggarbetsplatser eller industriell verksamhet på Agrarzone.

Skyddshjälm och bygghjälm i en överblick:

 • Används främst på byggarbetsplatser, inom jordbruket och i stora industrianläggningar
 • Skyddar den som bär hjälmen från fallande last eller last som svänger i luften
 • Mindre bekväm att bära än bumpskydd med bumpskydd

En överblick över en stötdämpare:

 • Skyddar bärarens huvud när bäraren stöter på hårda, stationära föremål, t.ex. vassa föremål
 • Inget skydd mot svängande last
 • Lättare och bekvämare än hjälmar
 • Inte att förväxla med en skyddshjälm enligt EN 397.

Bygghjälmar, säkerhetshjälmar, arbetshjälmar & Co.: Effektivt skydd mot huvudskador

Vårt Skyddshjälm enligt DIN EN397:1995 och A1:2000 är idealisk överallt där det finns fara. En behaglig bärkomfort garanteras av ett justerbart huvudband med 6-punktsinställning. Du kan välja rätt arbetshjälm för din funktion och dina kvalifikationer (t.ex. röd bygghjälm = förman, gul bygghjälm = murare).

One Stötskydd med stötskydd är idealisk överallt där det finns en risk för att huvudet stöts eller slits. Tack vare skalets stoppning, den mjuka sömmen och ventilationshålen i tyget och skalet är bump cap från Agrarzone särskilt bekväm och praktisk.

Om du behöver skydda ansiktet och öronen samt huvudet är det bäst att välja en Huvudbonad G500. Huvudskyddet består av ett huvudskydd, ögonskydd och hörselskydd och är den perfekta följeslagaren inom jord- och skogsbruk när ansiktet och öronen måste skyddas.

Robust skyddsutrustning: skyddshjälm och bygghjälm enligt standarden DIN EN 397.

A Skyddshjälm enligt DIN EN 397-standarden är en huvudbonad som består av ett robust, motståndskraftigt material och skyddar huvudet i första hand mot fallande föremål, svängande laster och stötar mot stationära föremål.

I standarden DIN EN 397 anges kraven på skyddsfunktioner, testmetoder och märkning för denna typ av huvudskydd. Standarden definierar de grundläggande principerna för industrihjälmar på ett enhetligt sätt för hela Europa och ger information om arbetshjälmarnas utformning, materialanvändning och bäregenskaper.

Standarden specificerar också kvalitetskraven för skyddshjälmarnas skyddsfunktion och definierar villkoren för periodisk kontroll av skyddshjälmarna.

På Agrarzone hittar du utan undantag säkerhetshjälmar, bygghjälmar, arbetshjälmar, säkerhetshjälmar och industrihjälmar som uppfyller de relevanta direktiven när det gäller skyddsfunktion och komfort. Med en Skydd för huvudet från Agrarzone hjälper du dina anställda och dig själv att effektivt minimera risken för huvudskador.

Stötskydd med stötskydd enligt standarden DIN EN 812

Om en industriell skyddshjälm inte behöver bäras, men det finns en potentiell risk för att slå i huvudet, kan en Bumplock används.

En bump cap är en Skydd för huvudetEn stötskyddskåpa är en skyddsanordning som skyddar mot skador som orsakas av att huvudet stöter mot stationära, vassa och hårda föremål. En bump cap består vanligen av en vanlig keps med en slagtålig plastinsats, som också är avtagbar.

De fysiska kvalitetskraven för stötskydd är definierade och specificerade i riktlinjen DIN EN 812. Bumpcaps ger dock inget skydd mot svängande föremål och får aldrig användas som en ersättning för säkerhetshjälm. Eftersom de är lättare ger de en bekvämare komfort än arbetshjälmar.

Olika hjälmfärger: Vilken skyddshjälm är rätt?

På Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av robusta skyddshjälmar i olika färger. Gult, blått, orange, grönt eller vitt: Det finns ingen allmänt tillämplig bestämmelse om färgerna på bygghjälmar och deras betydelse och användning. Det är dock populärt och ganska förnuftigt, särskilt på stora byggarbetsplatser, att identifiera bärarens olika funktioner, kvalifikationer eller yrkesgrupper med hjälp av hjälmens färg. Färgen på Bygghjälm vara en indikation på hur länge personen har varit på byggarbetsplatsen.

På byggarbetsplatser används i första hand vita bygghjälmar för att identifiera personer som inte är fast anställda på byggarbetsplatsen, t.ex. förmän, arkitekter, besökare och medlemmar av ledningen. Detta underlättar arbetet eftersom de arbetstagare som regelbundet befinner sig på platsen kan identifieras omedelbart.

Både blå och gula skyddshjälmar skiljer sig åt beroende på vilket yrke de tillhör. Arbetsgrupper som arbetare, murare och tidningsadministratörer bär därför gula hjälmar. Blå säkerhetshjälmar används av låssmeder och personer inom sanitetsbranschen.

Röda skyddshjälmar bärs oavsett hantverk, men baseras på hjälmbärarens funktion. En person med röd hjälm har vanligtvis en ledande ställning på arbetsplatsen, t.ex. som förman, skogsarbetare eller elektriker.

Snickare bär gröna hjälmar, medan järnarbetare/betongarbetare, skogsarbetare och säkerhetsansvariga bär orange hjälmar.

Översikt över alla hjälmfärger:

 • Vit: arkitekter, besökare, platschefer, förmän (inom gruvbranschen: förmän).
 • Blå: Låssmeder (även inom gruvindustrin), sanitetsarbetare.
 • Gult: Murare, arbetare, tidningsadministratörer (inom gruvdrift: huggare).
 • Grön: snickare (I gruvdrift: elektriker)
 • Röd: elektriker, förmän, skogsarbetare (inom gruvindustrin: gruvvakter).
 • Orange: skogsarbetare, järnarbetare/arbetstagare i stålbetong, säkerhetsansvariga (även inom gruvindustrin).

Hur länge håller en skyddshjälm?

Skyddshjälmarnas hållbarhet beror i princip på materialet, tillverkarens specifikationer och yttre miljöpåverkan. UV-strålning, kyla och värme samt mekaniska påfrestningar, t.ex. fall eller slag, har en betydande inverkan på en skyddshjälms hållbarhet. Skyddshjälmarnas ålder är också en viktig faktor, eftersom plastens kvalitet försämras med tiden.

Inom byggbranschen används vanligtvis skyddshjälmar av så kallade termoplaster på byggarbetsplatser. Om de används regelbundet och kontinuerligt bör skyddshjälmar av ett sådant material bytas ut vart fjärde år.

Viktigt att veta: Tillverkningsdatumet som är stämplat på insidan av hjälmen är aldrig utgångsdatumet, utan alltid produktionsdatumet.

Ytterligare tillbehör för din personliga skyddsutrustning

Flera yrkesverksamheter gör det oumbärligt att använda personlig skyddsutrustning (PPE). Oavsett om det är på byggarbetsplatsen, inom industrin eller jordbruket: Med personlig skyddsutrustning skyddar du dig mot alla risker för din säkerhet och hälsa.

På Agrarzone hittar du ett omfattande utbud av skyddsutrustning av hög kvalitet som du kan använda för att skydda dig effektivt i alla situationer:

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon orsak. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.