Hörselskydd: öronproppar och hörselkåpor för bullriga miljöer.

Arbetsljud, musik från högtalare, höga ljudnivåer i trafiken: världen är extremt bullrig och vår känsliga hörsel är inte gjord för det. Om du vill förhindra hörselskador orsakade av buller bör du använda lämpliga hörselskydd. Hörselskydd är en del av den personliga skyddsutrustningen och är obligatoriskt när den potentiella faran kräver det.

På många moderna arbetsplatser är höga bullernivåer en del av vardagen. Vår hörsel är dock inte skapad för en så hög ljudnivå, utan den skapades av evolutionen för ett liv i naturen.

För att skydda dig säkert mot för höga ljudnivåer är hörselskydd i form av öronproppar, hörselkåpor eller hörselkåpor med hörselkåpor vettigt. Hörselskydd är en del av den personliga skyddsutrustningen och är, precis som skyddsglasögon, skyddshjälmar och skyddskläder, obligatoriskt om den potentiella faran kräver det.

Varför är hörselskydd så viktigt?

Hörseln är ett mycket värdefullt och känsligt sinnesorgan. De flesta människor tar hörseln för given. Kortvarig men också regelbunden överbelastning av öronen kan dock leda till betydande försämringar och till och med hörselnedsättning. Hörselnedsättning orsakad av buller uppstår sällan över en natt. Det byggs upp mycket mer med tiden och genom oskyddad exponering för farligt buller. Ihållande höga bullernivåer kan inte bara leda till hörselnedsättning, utan också till många andra hälsoproblem.

För att kunna fortsätta att njuta av hela spektrumet av ljud i livet behöver våra öron vara Hörselskydd vara utrustade. Hörselskydd garanterar säkert arbete i bullriga miljöer.

Bra att veta: Arbetsgivaren måste tillhandahålla lämpligt hörselskydd redan från 80 dB(A), eftersom oåterkalleliga skador på de känsliga hörselcellerna kan uppstå från detta värde. Hörselskydd måste bäras på arbetsplatsen från 85 db(A).

Hörselskydd på Agrarzone: köp professionella öronproppar och hörselskydd online

Agrarzone, som är professionell inom arbetssäkerhet, erbjuder olika hörselskyddsmodeller i olika utföranden och med bra SNR-dämpningsvärden (signal-till-brus-förhållande).
Du hittar följande i kategorin Hörselskydd hittar du ett omfattande urvalWAHL av olika hörselskyddslösningar i form av knappt synliga öronproppar, hörselkåpor och hörselkåpor med hörselkåpor.

Oavsett vilket hörselskydd du väljer har produkterna från Agrarzone utvecklats av experter, uppfyller den lagstadgade standarden DIN EN 352 och erbjuder professionellt skydd mot för höga ljudnivåer.

Omfattande urvalWAHL av hörselskyddslösningar på Agrarzone:

De vanligaste hörselskyddslösningarna är Hörselskyddspluggar för engångsbruk. De billiga och bekväma öronpropparna finns praktiskt taget i set om 10 stycken.

One Hörselskydd med sladd har förformade öronproppar med 3 flänsar som är särskilt bekväma för öronen. flexi bel, elastisk och superbekväm: öronpropparna ger en behaglig komfort i hörselgången. Risken för förlust minskas effektivt tack vare en sladd som håller ihop båda öronpropparna.

En särskilt lättviktig Hörselskydd för tempel är praktisk eftersom den kan tas på och av snabbt. Dessutom är hörselskyddet särskilt bekvämt och kan bäras runt halsen när det inte används.

Älskar du att lyssna på musik på jobbet? Prova då en Hörselskydd med radio ut.

Med en Allround öronskydd är du perfekt skyddad i bullriga miljöer. A nivåberoende hörselkåpor med ljudisolering är däremot perfekt om du vill prata med din omgivning. Utrustad med mikrofon kan du kommunicera optimalt med din omgivning även i bullriga miljöer.

Behöver du ett säkert och flexiblen hörselskydd som du enkelt kan bära med dig? Då rekommenderar vi en hopfällbart hörselskydd med ett justerbart huvudband.

Barn behöver särskilt säkra hörselskydd i många vardagliga situationer, t.ex. när de studerar i bullriga miljöer, men också vid bullriga fritidsaktiviteter, t.ex. musik- och sportevenemang, och när de följer med föräldrarna när de gör saker. Hörselskydd för barn.

Vilka typer av hörselskydd finns det och när ska jag bära vilket hörselskydd?

Det finns ett enormt utbudWAHL av olika hörselskyddsmodeller på marknaden, som skiljer sig åt i design, funktion och material. Beroende på användningsområdet eller det arbete som ska utföras rekommenderas olika hörselskydd:

Hörselskyddspluggarrekommenderas:

 • För arbetsområden med kontinuerligt hög ljudnivå.
 • Om du svettas för mycket med hörselskydd.
 • När annan personlig skyddsutrustning måste bäras (t.ex. huvudskydd, ögonskydd, andningsskydd etc.).
 • Om du arbetar vid roterande svarvar får du inte använda öronproppar med sladd.

Öronproppar rekommenderas:

 • För arbetsområden med kontinuerligt hög ljudnivå.
 • Om du svettas för mycket bör du använda öronskydd.
 • När annan personlig skyddsutrustning måste bäras (t.ex. huvudskydd, ögonskydd, andningsskydd etc.).
 • För korta perioder av hög bullerexponering där det är nödvändigt att ofta ta på och av hörselskydd.

Hörselkåpor Rekommenderas:

 • För korta perioder av hög bullerexponering där det är nödvändigt att ofta ta på och av hörselskyddet.
 • När öronproppar inte kan användas (t.ex. på grund av en för trång hörselgång).
 • Det finns en känslighet för öronkanals- och öroninfektioner eller andra intoleranser.
 • Om det krävs god bulleruppfattning bör hörselskydd med hög dämpning inte användas.

Det här är 10 saker att tänka på när du köper hörselskydd:

1. tryck:

Överdrivet tryck från hörselskyddet kan göra det obekvämt att bära det. På Öronproppar trycket baseras på öronproppens storlek jämfört med hörselgången. På Hörselkåpor Trycket från huvudbandet säkerställer att öronpropparna är väl isolerade. Helst bör du prova flera olika hörselskyddsmodeller under en längre tid för att välja ett hörselskydd som är bekvämt för dig.

2. storlek:

Du kan välja ett hörselskydd som finns i olika storlekar i specialbutiker och som sitter tillräckligt hårt, men som ändå inte är obekvämt. För personer med mindre öron och därmed en mindre hörselgång, mindre förformade Öronproppar bättre än stora oflexible öronskydd.

3. komfort och vikt:

Om öronpropparna sätts i flera gånger om dagen kan hörselskyddets mjukhet bli en viktig faktor. Helst ska hörselskyddet vara tillverkat av mjukt PU-skum som känns bra i örat även efter upprepad användning.

När du köper dina hörselkåpor ska du också titta på vikten. Bättre isolerande hörselskydd brukar ha större och tyngre kapslar. Hörselskydd med bättre isolerande egenskaper är därför inte lika bekväma som lätta hörselskydd. Med en lättare hörselskyddsmodell kan bäraren höra viktiga omgivningsljud utan att behöva göra avkall på komforten. Detta gör att de är bekväma och sköna att ha på sig under hela den tid du utsätts för höga ljudnivåer. Även Hörselskydd för tempel är ett lättviktigt alternativ till tunga öronskydd.

4. temperatur:

Om du arbetar i en fuktig och varm miljö är öronskydd vanligtvis inte bekväma länge. Å andra sidan är hörselskydd ofta att föredra framför andra hörselskyddsmodeller när man arbetar i blåsiga och svala miljöer. Tack vare lättviktslösningar som tvättbara, återanvändbara öronproppar eller lättviktiga Hörselkåpor öronproppar kan du öka komforten beroende på värmeförhållandena. Dessutom är dessa hörselskyddsmodeller särskilt lätta att rengöra och hygieniska att bära.

5. rengöring:

Om du arbetar i en smutsig miljö eller bär arbetshandskar på jobbet hjälper självformande återanvändbara öronproppar med praktiska handtag till att hålla öronpropparna hygieniska varje gång du använder dem. Sådana öronproppar med stänger eller handtag behöver inte förformas innan de sätts in, så propparna är effektivt skyddade från föroreningar.

6 Förvaring:

Du kan hålla dina hörselskydd hygieniska och rena mellan jobb med en praktisk förvaringslåda. Det är också praktiskt med påfyllningsbara öronproppsdispenser, så att dina anställda alltid kan använda rena hörselskydd.

7. användarvänlighet:

Om du bär hörselskydd kan du också behöva bära annan skyddsutrustning, t.ex. huvudskydd, ögonskydd eller andningsskydd. För att säkerställa ett adekvat skydd bör du se till att de enskilda komponenterna i din personliga skyddsutrustning passar ihop när du väljerWAHL hörselskydd.

Ditt hörselskydd bör också passa till arbetsmiljön. I en dammig och smutsig miljö är tvättbara öronproppar bättre än hörselskydd. Inom livsmedelsindustrin är å andra sidan metalldetekterbara öronproppar att föredra, eftersom detta förhindrar att hörselskyddet kontaminerar maten.

8. återanvänds ofta:

Om du regelbundet behöver ta av och på hörselskyddet snabbt, kan du använda självformande eller färdiga hörselkåpor eller Öronproppar är särskilt tidsbesparande och praktiska. Om hjälmar och skyddsglasögon också krävs i din arbetsmiljö, så Hjälmmonterade hörselkåpor. med bekväma skyddsglasögon är idealiska för användning.

9. dämpning:

Ett lämpligt hörselskydd ger en optimal balans mellan bullerdämpning och miljömedvetenhet. I miljöer med låga bullernivåer (t.ex. under 80 dB) leder hörselskydd med hög dämpning till överskydd och därmed till oönskade begränsningar av förmågan att höra och tala.

10. kommunikation:

När du bär lämpliga hörselskydd reduceras bullret till en mer behaglig volym. Vid denna volym kan våra öron bearbeta buller, tal och viktiga varningsljud mer normalt och med mindre förvrängning. Följaktligen bör din Hörselskydd bör inte ha för mycket och inte för lite ljuddämpning, så att du kan uppfatta viktiga omgivningsljud eller kommunicera med andra människor. Ett lämpligt hörselskydd, som bärs enligt föreskrifterna, ger tillräckligt skydd mot buller samtidigt som det säkerställer en god kommunikationsnivå.

Andra tillbehör till din personliga skyddsutrustning

Många yrkesverksamheter gör det nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning (PPE). Oavsett om det är på en byggarbetsplats, i industrin eller i jordbruket: Med personlig skyddsutrustning skyddar du dig mot alla risker för din säkerhet och hälsa.

På Agrarzone hittar du ett omfattande utbud av skyddsutrustning av hög kvalitet som du kan använda för att skydda dig effektivt i alla situationer:

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon orsak. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att vi följer de lagstadgade säkerhetsnormerna.