Drenchers och sprutor för enkel behandling av din boskap.

Drencher, injektionssprutor och vaccinationsstavar gör att du enkelt och stressfritt kan ge dina djur (t.ex. får, kor eller grisar) vätska, medicin och tillskott.

Tack vare drencher, hypodermiska sprutor och vaccinationsstavar blir det enkelt att administrera mediciner. Agrarzone erbjuder olika produkter för att ge dig rätt utrustning för att behandla dina djur.

På Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av olika drenchpistoler och injektionssprutor för olika behov inom veterinärmedicinsk behandling. Sortimentet på Agrarzone omfattar större sprutor för nötkreatur, kor och grisar samt mer lätthanterliga produkter för smågrisar, kalvar och fjäderfä, för att säkerställa att varje djur får en artanpassad behandling.

Med Drencher-pistoler Rätt dosering av fodertillskott eller läkemedel, t.ex. en avmaskningskur, kan injiceras direkt i djurets mun.

Fördelen med Vaccinationsstänger är att djuren också kan behandlas på ett säkert avstånd.

Injektionssprutor är särskilt viktiga för korrekt administrering och dosering av olika mediciner inom boskapsuppfödning.

I den här kategorin hittar du också ett omfattande utbud av praktiska tillbehör och reservdelar för drencher- och doseringssprutor, t.ex. kanyler, förlängningar, ersättningscylindrar, tätningar och ersättningsluersystem.

Vad betyder "dränering"?

Med dränering avses oral administrering av läkemedel och vätskor till lantbruksdjur som kor, får, grisar, getter eller andra idisslare, t.ex. genom en elektrolytisk behandlingsmetod. I princip är munstycket på drencherna tillverkat av robust metall för att tåla tuggrörelser från lantbruksdjur. I kombination med en lämplig kateter kan en drencher också användas för att tvätta livmodern.

Vad är skillnaden mellan en drencher och en hypodermisk spruta?

I vanligt språkbruk hamnar sprutor och hypodermiska sprutor ofta i samma låda och kallas för ett effektivt veterinärmedicinskt arbetsredskap för administrering av mediciner och vätskor. Om vi tittar närmare på de två begreppen kan vi dock se följande skillnader:

  • Hypodermisk spruta: Injektionssprutor (även doseringssprutor eller injektorer) lämpar sig - som namnet antyder - för att injicera och spraya läkemedel i små doser. Hypodermiska sprutor är därför mycket viktiga för korrekt administrering av ett stort antal vacciner och läkemedel inom djuruppfödningen.
  • Leveransspruta: Injektionssprutor (även kallade drencher eller Kalv-drencher) är särskilt populära i kalvuppfödning. Med en drencher får kalvarna under de första levnadstimmarna viktiga vätskor och näringstillskott som de behöver för att överleva och utvecklas hälsosamt. Även andra djur som får, grisar och getter behandlas med en dräkt vid sjukdom eller andra situationer.

Du kan köpa dessa sprutor och injektionssprutor på Agrarzone:

Kombo av drencher och spruta:

Injektionssprutor:

Drencher - Doseringssprutor för boskap

Med den populära Kerbl Drencher kan du förse dina djur optimalt och stressfritt med vätskor och näringstillskott.

Behöver du ett allroundverktyg för att dricka och för att administrera vacciner och läkemedel? Då är det Kerbl Drencher självfyllande spruta är optimalt. En kombination av inmatningsspruta och injektionsspruta för medicinering erbjuder också Automatisk självfyllande spruta i rörform. från Henke Sass Wolf. Den självfyllande sprutan är djurvänlig och exakt tack vare den steglösa dosjusteringen och kan även användas som injektionsspruta med en separat Adapter.

Injektionssprutor och nålar för enkel behandling av din boskap

Hypodermiska sprutor, nålar och kanyler är särskilt viktiga för korrekt administrering och dosering av olika mediciner till djur.

Sprutor för engångsbruk används för engångsdosering av läkemedel och uppfyller de högsta kraven inom medicinska områden. Sterilförpackade engångssprutor i enskilda förpackningar är särskilt populära inom veterinärmedicinen och bland veterinärer.

Till den grundläggande utrustningen för varje veterinär och lantbrukare hör en exakt och steglöst justerbar Allround självfyllande spruta. Idealisk för behandling av större djurpopulationer är den Självfyllande spruta som slangversion är tillgänglig.

Det blir särskilt praktiskt med en automatisk Självfyllande spruta med flaskfäste. Detta gör att du enkelt kan fästa medicinflaskor på upp till 100 ml på sprutans gänga.

Om du vill montera större eller skrymmande medicinflaskor på en självfyllande spruta är det bäst att använda en automatisk . Självfyllande spruta med universell adaptersats för olika läkemedelsflaskor i olika storlekar och former upp till 500 ml och större. Även på FERRO-MATIC injektionsspruta kan också användas för olika medicinflaskor tack vare den medföljande flaskadaptern.

Om du vill ge två olika mediciner till ditt lantbruksdjur samtidigt kan du använda en automatisk Självfyllande spruta med två cylindrar för samtidig administrering av två läkemedel utan blandning är perfekt i bruk.

Med hjälp av HSW HENKE-JECT TBC doseringsspruta Du kan testa dina nyinflyttade djur för tuberkulos. Doseringssprutan är särskilt utformad för regelbunden tuberkulosövervakning(tuberkulisering) av nötkreatur, får etc. och har en genomskinlig glascylinder för visuell kontroll av tuberkulos.

Doseringsspruta HSW ROUX-Revolver samt HSW MULTI-MATIC doseringsspruta är optimala för serievaccinationer. För säker användning bör du om möjligt hålla ett säkert avstånd till djuret.

A Inokuleringsstång (även vaccinationspinne) ger ett bättre avstånd till djuret och är idealisk för massvaccineringar.

Korrekt dräktning av kalvar - Optimal näringstillförsel under de första levnadstimmarna.

Att ge kalvarna värdefulla näringsämnen efter kalvning är viktigt för djurets framtida utveckling. En tillräcklig näringstillförsel till kalvarna under de första timmarna av livet är avgörande för om de ska lyckas som framtida mjölkkor eller slaktdjur. Endast om kalven får alla näringsämnen som är nödvändiga för överlevnad kan organismen utvecklas optimalt och kalven växa upp frisk och vital.

Så här fungerar drenching med kalvar:

  • Placera dig parallellt med kalvens huvud och i höjd med kalvens huvud.
  • Kläm in kalvens huvud mellan höften och armbågens krök.
  • Ta kalvens underkäke och för med andra handen in munstycket på spriten i sidled i munhörnet, genom diastemet och över tungan.
  • Placera den i kindfickan eller på tungans bas för att utlösa matstrupsreflexen om du vill ge läkemedlet direkt i bukhålan och undvika vommen.
  • För användning i vommen, för du drencherna över tungans bas. Se till att sprutan inte kommer in i luftstrupen.

Dina fördelar i Agrarzone-shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.