info@agrarzone.com Mån.-Tors. 8 - 17 | Fre. 8 - 12

  15 års erfarenhet | över 500 000 nöjda kunder

  30 dagars returrätt

Dammstaket Set


Filter

Komplett damm-inhäng mot fiskpredatorer: elstängsel för effektiv avskräckning av hägrar och utter

Med våra elstängsel för att avvärja hägrar och uttrar behöver du inte längre oroa dig för säkerheten för ditt fiskbestånd. De kompletta seten för trädgårdar och dammar innehåller allt du behöver för att säkra inhägnaden av fiskdammar. Sätt upp dammstaketet utan specialverktyg och anslut det till elstängslet. Den är klar att använda och ditt fiskbestånd är säkert skyddat från fisketjuvar!

Här får du praktiska tips som hjälper dig att välja rätt uppsättning dammstaket för ditt användningsområde. Har du några fler frågor om vårt dammskydd? Kontakta vår kundtjänst, våra experter på elstängsel hjälper dig gärna.

En överblick:

  • Allt för säker inhägnad av fiskdammar.
  • Varligt skydd mot fiskpredatorer, t.ex. häger, uttrar, katter och tvättbjörnar.
  • Lämplig även för att avgränsa fastigheter, gårdar och andra trädgårdsområden.
  • Kan sättas upp snabbt utan specialverktyg, redo att användas omedelbart!
  • Kan enkelt utökas med andra nät och trådar

Varför ett elektriskt damm-stängsel överhuvudtaget?

Som damm-ägare har du planerat din fiskdamm väl, skapat den med stor möda och valt ut fiskarna med omsorg. Vid någon tidpunkt inser man att fiskbeståndet fortsätter att minska.

Beståndet av fisk-tjuvar (häger, uttrar) har ökat betydligt i vårt område, vilket leder till konflikter med hobby- och yrkesfiskare samt dammägare som håller odlad fisk och prydnadsfisk. Särskilt på vintern, när vattnet är fattigt på fisk, går djuren allt oftare på jakt i hobbyträdgårdsdammar eller i fiskodlingarnas dammar, vilket orsakar stor skada för fiskerinäringen.

Elektriska damm-stängsel har visat sig vara en snabb och effektiv lösning för att på ett tillförlitligt sätt skydda dammsystem från hägrar, uttrar och andra djur. Hägrarna smyger sig från stranden ut i vattnet för att jaga byten. Om tillträdet till strandområdet blockeras letar de efter nya jaktmarker. Och om elstängslet sträcker sig nära botten kan uttrar och andra objudna gäster (tvättbjörnar, mårdhundar, katter) inte längre komma nära din damm.

I 3 steg till rätt dammstaket:

1. Har du en elanslutning i närheten av din damm?

Ja, jag har elektricitet i närheten: Här är ett damm-stängsel med en 230V elstängselenhet alltid bättre än ett mobilt 12V elstängsel, eftersom anslutningen till eluttaget eliminerar behovet av frekventa batteribyten. Detta sparar arbetstid och högre underhållskostnader.

Nej, jag har ingen elektricitet: Om du inte har något uttag i närheten är ett batteridrivet elstängsel ett praktiskt alternativ till ett elstängsel. Tänk dock på att du måste ladda batteriet var 2-4:e vecka.

2. Har du tid att byta eller ladda batteriet i elstängslet var 2-4:e vecka?

Ja, jag har tid för det här: Här kan du enkelt ta fram ett hägeravvisande staket med batteri, där du laddar batteriet med jämna mellanrum. Det är bäst att skaffa ett reservbatteri så att du alltid har ett fulladdat batteri i reserv.

Nej, jag har inte tid: För dammägare som inte har tid att kontrollera batteriet med jämna mellanrum är ett hägerstängsel med ett batteri för betesstängsel lämpligare. Ett batteri är billigare än ett uppladdningsbart batteri, håller i flera månader och under denna tid behöver du inget underhåll. När batteriet är helt urladdat kan det dock inte längre laddas och du måste köpa ett nytt.

Ett helt underhållsfritt alternativ är ett solcellsdrivet dammskyddsstaket. Tack vare solenergi är driften av det här dammstaketet extremt energisparande - inga dyra underhålls- eller uppföljningskostnader. Om du har en elanslutning i närheten rekommenderar vi dock alltid ett 230V stängsel för häger och utter med nätanslutning.

3. Stannar staketet alltid på samma plats eller använder du det också när du reser?

Staketet används mobilt: Om staketet för häger och utter också ska användas för andra ändamål är ett dammstängsel med 12V / 230V elstängsel perfekt för dig, eftersom det kan drivas både hemma med 230V-el och på resande fot med ett 12V-batteri. Men om du inte har tid att byta batteri regelbundet är ett 12 V solcellsstängsel eller ett 9 V fiskstängsel med batteri ett bra sätt att minska underhållet.

Staketet alltid stannar på samma plats: För kontinuerlig användning i trädgården och om du har tillgång till ett eluttag är ett 230 V hattstängsel med elanslutning alltid bättre än ett batteridrivet dammstängsel.

Det här tillbehöret passar till ditt dammstaket:

Ersättnings damm-stängsel: Om du behöver ett längre elstängsel kan du köpa fler elnät och tråd för betesmarker här. Våra stängsel för betesmarker kan enkelt förlängas med ytterligare stängselmaterial.

Batteri och ackumulator för elstängsel: Om det inte ingår något batteri eller ackumulator i uppsättningen eller om du behöver fler ackumulatorer i lager, hittar du lämpliga modeller för alla vanliga 9V- och 12V-elstängsel i den här kategorin.

Solcellsmodul: Solcellsmoduler finns som ett komplement till nästan alla 12 V-batteridrivna apparater. Detta gör att du slipper byta batteri ofta. Elkostnaderna för batteriladdning försvinner också.

Elektrisk stängseldörr: En elektrisk stängseldörr är användbar om du behöver tillgång till din trädgård eller damm. Dörren kan installeras på vilken plats som helst på elstängslet och möjliggör säker och enkel utgång och ingång utan risk för elstötar.

Ersättningspål: Om en av stavarna på ditt trädgårdsstaket är trasig eller om du vill sätta en ersättningspål i hörnen på ditt staket för extra stabilitet kan du köpa en lämplig ersättningspål för korgnätet här till ett lågt pris.

Varningstecken: Enligt lag måste alla elstängsel längs en allmän väg markeras med varningsskyltar med jämna mellanrum.

Testare för betesstängsel: Med en testare för dammskyddsstängsel kan du mäta spänningen i ditt elstängsel. På så sätt kan du snabbt avgöra om den nödvändiga spänningen finns och om stängslet är säkert.

Olika tillbehör: I den här kategorin hittar du olika tillbehör till fiskstängsel, från jordborrar till trådkopplingar och jordankare.

Dina förmåner med Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta dammstaket trots allt inte är perfekt för din användning kan du returnera det till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Kvalitetsprodukter: Alla våra produkter utvecklas och testas av experter. De är idealiska för sin avsedda användning.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst hjälper dig gärna med alla öppna frågor. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig.