Bandisolatorer

  • För att fästa och säkert styra strömmen i stängselband för betesmarker.
  • Stabil och robust byggd för att klara högre tryck
  • Enkel och snabb montering på stängselstolparna i betesmarken

Vad är bandisolatorer?

Bandisolatorer är isolatorer som används med stängselremsor för betesmarker. De används för att fästa ledarmaterialet på staketstolparna och för att säkert leda strömmen i staketet. Isolatorer förhindrar att den elektriska energin från stängselbanden släpps ut i marken och att stängslet förlorar sin spänning.

De robusta bandisolatorerna bidrar till stabiliteten hos betesstängslet och klarar höga spänningar i processen. Detta gör ditt betesstängsel för större djur som hästar och nötkreatur särskilt starkt och hållbart. Men starkare hållbarhet innebär inte att installationen blir mer komplicerad. Bandisolatorer skruvas direkt i betesstolpen eller dubbelbultas, beroende på modell.

Det snabbaste sättet att fästa är att använda bandisolatorer, som kan hamras in i betesstolpen med hjälp av spikar.

I vilka situationer kan bandisolatorer användas?

1. För att täcka långa avstånd

Bandisolatorer kan också användas för extensiva betesmarker. För att förhindra att betesstängselbandet glider i isolatorns hållare, kläms ledarmaterialet fast i bandisolatorn med en halkfri gummiinsats eller med ett praktiskt snäpplås. På så sätt hålls betesstängslet på önskad höjd även på långa sträckor utan att spänningen försvinner.

2. För att stabilisera hörn i staketet.

Bandisolatorer kan också användas i hörnen på betesstängslet. De har den nödvändiga stabiliteten för att försiktigt och tillförlitligt leda staketbandet in i en ny vinkel. Beroende på modell är stängselbandet fast monterat i bandisolatorn eller så passerar det bara genom den för att sedan gå in i en ny vinkel.

3. För enkel anslutning av grindar

Beroende på bandisolatorns modell kan grindar också enkelt integreras i staketet. För att ansluta en grind till isolatorn är vissa bandisolatorer utrustade med en anslutningspaté i rostfritt stål i vilken grindhandtaget enkelt kan hakas fast.

Vilka tillbehör är användbara för bandisolatorer?

Enkel eftermontering för hand: Premuim band- och repspännare gör det enkelt att lossa eller eftermontera bandet/repet. Du behöver inga extra verktyg, utan kan justera spännaren direkt för hand.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta varan trots allt inte är rätt för dig kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten är det färre fel och du behöver mindre underhållsarbete. Om du räknar på flera år sparar du pengar.