Ekologisk bakningsmalt råg mörk, enzyminaktiv
127,31 kr*
Tillgänglig via 500.
Tillgängligt, leveranstid: 3-5 dagar
- Idealisk för salta bröd som maltbröd, rågbröd och blandade bröd.
- Förbättrar smul- och skorpegenskaperna hos bakverk.
- Säkerställer vacker brynning och krispiga bakverk
- Förbättrar groddarna i degen
- För en stark maltsmak och stark smak
- Hållbart producerad i Österrike
- Ekologiskt certifierad och utan tillsatser
- Enzyminaktiva
Ekologisk bagerimalt rågmalt mörk enzym-inaktiv
Rågmalt är idealisk för kryddiga bröd som maltbröd och förbättrar smul- och skorpegenskaperna hos bakverk.
Bakmalt är en malt som vanligtvis tillverkas av korn, vete eller råg. Kornet får gro under varma och fuktiga förhållanden. Den grodda spannmålen torkas sedan och mals fint. Den kontrollerade groningsprocessen av spannmål producerar sockerarter som gynnar brunfärgning och jästaktivitet. Den mörka bagerimalten värms upp mer intensivt under mältningen, vilket gör att enzymerna i kornets groddar dör och ger malten dess karakteristiska färg.
Förutom att användas för ölbryggning är rågmalt också populärt för att baka. Denna ekologiska bakade rågmalt används ofta för att baka maltbröd, eftersom rågmalten ger brödet dess typiska, mycket mörka färg.
Ekologisk bakad rågmalt mörk i en överblick:
- Perfekt för rejäla bröd
- För bättre arom och fin smak
- Degen går bättre upp
- Färg: brun, gul
- Doft: frisk, maltbaserad
- Enzymet är inaktivt
- Struktur: mjölliknande (som fullkornsmjöl)
- Testnummer: AT-BIO-501
- Ursprung: Österrike - ekologiskt certifierad
Användning:
För att inte dra ut vatten ur degen är det lämpligt att först blanda bakmalten med vatten så att den kan svälla. Till 1 kg mjöl tillsätt ca 10-20 g bakmalt (beroende på önskad färgning och smak).
Produktionsprocessen:
Spannmålet har grottat. Detta aktiverar bakterien. Enzymerna börjar arbeta. Vid exakt rätt tidpunkt för groddning avbryts tillväxten av den nybildade plantan genom försiktig torkning. Från och med nu talar vi om malt. För att kunna användas i bakverk bearbetas malten professionellt till maltmjöl i Leimüller kvarn.
Mikrobiologiska kvalitetskriterier:
- Fukt: mindre än 14
- Mikrobiologi: fri från salmonella, felfri mikrobiologi
- Mykotoxiner: under respektive gränsvärden.
Innehåll:
- 250 g
- 500 g
- 1 kg
Förvaring:
Förvaras hygieniskt, svalt och torrt.
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, GMO-fri |
Logga in
22 januari 2022 23:53
does the job
This бакинг malt loses to the best German fermented rye malts in two parameters: a) it has practically no characteristic malt smell (the bread does not have the aroma of real black rye bread) and b) it is quite light in color. Otherwiye, it does its job in terms of bread taste and structure. It has one important advantage: it can be shipped to all over Europe. It is also available from Amazon.
Lita på den över 400 år gamla traditionen och expertisen hos Leimüller, den österrikiska tillverkaren av högkvalitativt, GMO-fritt foder för husdjur, husdjur och vilda djur. Leimüller lägger särskild vikt vid strikta kvalitetskontroller och använder endast noggrant utvalda råvaror, varav de flesta kommer från lokala bönder. Kombinationen av regionala ingredienser och modern bearbetning säkerställer näringsrikt och skonsamt foder som stödjer dina djurs hälsa och vitalitet. Upptäck det breda produktsortimentet hos Agrarzone och ge dina djur det bästa – med Leimüller.