Ekologisk bakningsmalt råg mörk, enzyminaktiv i korthet:


  • Idealisk för salta bröd som maltbröd, rågbröd och blandade bröd.
  • Förbättrar smul- och skorpegenskaperna hos bakverk.
  • Säkerställer vacker brynning och krispiga bakverk
  • Förbättrar groddarna i degen
  • För en stark maltsmak och stark smak
  • Hållbart producerad i Österrike
  • Ekologiskt certifierad och utan tillsatser
  • Enzyminaktiva

Ekologisk bagerimalt rågmalt mörk enzym-inaktiv

Rågmalt är idealisk för kryddiga bröd som maltbröd och förbättrar smul- och skorpegenskaperna hos bakverk.

Bakmalt är en malt som vanligtvis tillverkas av korn, vete eller råg. Kornet får gro under varma och fuktiga förhållanden. Den grodda spannmålen torkas sedan och mals fint. Den kontrollerade groningsprocessen av spannmål producerar sockerarter som gynnar brunfärgning och jästaktivitet. Den mörka bagerimalten värms upp mer intensivt under mältningen, vilket gör att enzymerna i kornets groddar dör och ger malten dess karakteristiska färg.

Förutom att användas för ölbryggning är rågmalt också populärt för att baka . Denna ekologiska bakade rågmalt används ofta för att baka maltbröd, eftersom rågmalten ger brödet dess typiska, mycket mörka färg.

Ekologisk bakad rågmalt mörk i en överblick:

  • Perfekt för rejäla bröd
  • För bättre arom och fin smak
  • Degen går bättre upp
  • Färg: brun, gul
  • Doft: frisk, maltbaserad
  • Enzymet är inaktivt
  • Struktur: mjölliknande (som fullkornsmjöl)
  • Testnummer: AT-BIO-501
  • Ursprung: Österrike - ekologiskt certifierad

Användning:

För att inte dra ut vatten ur degen är det lämpligt att först blanda bakmalten med vatten så att den kan svälla. Till 1 kg mjöl tillsätt ca 10-20 g bakmalt (beroende på önskad färgning och smak).

Produktionsprocessen:

Spannmålet har grottat. Detta aktiverar bakterien. Enzymerna börjar arbeta. Vid exakt rätt tidpunkt för groddning avbryts tillväxten av den nybildade plantan genom försiktig torkning. Från och med nu talar vi om malt. För att kunna användas i bakverk bearbetas malten professionellt till maltmjöl i Leimüller kvarn.

Mikrobiologiska kvalitetskriterier:

  • Fukt: mindre än 14
  • Mikrobiologi: fri från salmonella, felfri mikrobiologi
  • Mykotoxiner: under respektive gränsvärden.

Innehåll:

  • 250 g
  • 500 g
  • 1 kg

Förvaring:

Förvaras hygieniskt, svalt och torrt.

Tillverkare "Leimüller"

Högkvalitativt foder för husdjur, lantbrukets djur och vilda djur från Österrike

EVIT Leimüllers foder produceras med omsorg i vår egen produktionsanläggning, kontrolleras och endast de bästa ingredienserna Används. Många års erfarenhet av foderproduktion garanterar att djurfodret är perfekt anpassat till Djuret.

Högsta foderkvalitet genom strikta kvalitetskontroller och urval av råvaror

De högkvalitativa foderblandningarna från Leimüller bygger på ett strikt urval av Råvaror. Strikta kvalitetskontroller i vårt eget laboratorium och hos externa kvalitetskontroller garanterar en ständigt hög Foderkvalitet. Under produktionen genomgår alla råvaror särskilda rengöringssteg som är anpassade till respektive Råvara.

Säker foder - garanterat GMO-fri!

Leimüller EVIT-foder innehåller inga genetiskt modifierade Råvaror. De strikt kontrollerade råvarorna kommer huvudsakligen från lokala Jordbrukare. Råvaror som inte växer i Österrike köps uteslutande från erfarna partner som vi har haft ett gott och förtroendefullt samarbete med under många år.

"Vi har gjort vårt namn troget sedan 1609. EVIT står för noggrant utvalda Råvaror. Kvalitetsfoder produceras genom flera rengöringar och skonsam Bearbetning. 400 års tradition i kombination med våra innovationer och kvalitetskontroller leder till framgång för ditt Husdjur."
Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

1 från 1 omdömen

4 från 5 Stjärnor


0%

100%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


22 januari 2022 23:53

does the job

This бакинг malt loses to the best German fermented rye malts in two parameters: a) it has practically no characteristic malt smell (the bread does not have the aroma of real black rye bread) and b) it is quite light in color. Otherwiye, it does its job in terms of bread taste and structure. It has one important advantage: it can be shipped to all over Europe. It is also available from Amazon.